- Форум
- По малко от всичко
- Информационни технологии
- Програмиране
Много добре знам, че C код може да се компилира със C++ компилатор, правил съм го, но не винаги без някое предупреждение(implicit typecast).
Примерно, typedef int (*funcptr)(); няма същото значение под C++, под C функцията(указател към) може да има неопределен брой аргументи, под C++, няма аргументи. Това само черно на бяло съм го чел, не съм го пробвал на практика.
Както и да е, пробвал съм от всичко по малко, C,C++,Dalvik Java(за Андроид), Python(изключително малко), и разбира се в по-ранните ми години, PHP. Последно време и малко ASM. Но в никой от тези езици не съм експерт.
Засега само на C съм отделил повече време.
Моето наблюдение е, че повече хора ползват Python,Go,NodeJS в последно време. Мен Python не ме кефи, но кой както му изнася.
Последно редактирано от mcfe : 08-06-2014 на 23:40
print "Aku ta 4uii jarko kvi gi drankash za paitan :C"
print ("--")в крак с времето
Просто започни с език,който ти харесва.
Creative Technologie
В момента би било тъпо да отговарям тук, но за всеки, който все още търси това,
Като начало гледайте някои уроци в YouTube и прочетете няколко блога или статии за това, след което потърсете безплатни курсове онлайн. Ако имате бюджет, не е нужно да се притеснявате да търсите къде да завършите курса; Направих го от тук- https://www.scaler.com/courses/full-stack-developer/ . Започнете обаче с основните езици и ги практикувайте.
Последно редактирано от abizain : 03-13-2023 на 18:07 Причина: правописна грешка