- Форум
- По малко от всичко
- Кофата
- Полиамория
хм? не съм се обидил, нз дали съм прозвучал обидено ^^
Аз пък съм се научил да виждам всеки според това колко статистически редки са му качествата - реалист съм за всички важни неща. Примерно ако е 1 на 10 в нещо положително и много важно, а друго не знам - това го прави максимум 1 на 10 (всъщност по-малко заради regression towards the mean - колкото по-представителни за характера са останалите качества, толкова по-малко). Ако освен това е 1 на 3 в някое по-маловажно положително качество, това не го прави "максимум 1 на 30" (щеше ако другото качество е също толкова важно и ако силно ценя комбинацията им), а по-скоро другото е умаловажено, така че по-скоро максимум 1 на 15-20 примерно. Но ако знам и трето качество, което вече е силно негативно, и там е 1 на 4, тогава всъщност рядкостта ще спадне с някакъв фактор. Интересувам се от рядкостта на обща полезност/сходност/привличане и за нея говорих досега. Даже за най-специалните и страхотни момичета които познавам съм направил преценка на стойността. Ако е наистина силно уникална в нещо, примерно 1 на милион (това може да се получи лесно с комбинация от неща, примерно име + специфични черти на лицето), гледам единствено колко стойност ѝ придава това, а не колко лесно ще намеря някоя с точно същата комбинация - има и други с различна, също толкова прекрасна комбинация която е 1 на милион; също така най-вероятно бих го заменил за много по-важно качество на по-ниска честота - не бих се поколебал ако е примерно за IQ 1 на 40 000. Така съм много преди да чуя за полиаморията.интересът ми към някой е праропропорционален на възприетата (от моя гл точка) неповторимост на този човек
Другото ми е трудно да коментирам, както казах вече не съм засегнат, въпреки че сигурно съм в настроение за спорене и вероятно с по-висока от нормалната ми доза предубеденост към моята страна - усещам това, нормално е като съм изморен, но ще ми коства прекалено много усилия/енергия за да го оправя за да си струва. Освен това май няма какво да коментирам, освен ако не съм пропуснал нещо. Накрая улавям по-фини намеци за уникалност, специалност и отклоняване от умереното, но това вече го коментирах, мога само да добавя, че не държа на това какво *символизира* връзката, но винаги държа на техническите детайли, от които се определят как работят нещата. На мнение съм, че Вселената не се води от естетика, колкото и изкушаващо е да мислим, че се.
ima edna duma koqto nikoga ne kazvam i tq e nemoga