- Форум
- По малко от всичко
- Кофата
- Полиамория
Напълно съм ЗА, стига всичко с всички да е Ок. Това за единия главен партньор ми допада повече, пред това да имаш двама и повече 'главни'. И напълно вярвам, че може да изпитваш искрена и каквато се сетиш дълбока и нам си каква любов към този човек и в същото време да се срещаш и с други. Той също. Проблема е (поне при мен), че това си го мисля само на теория. Иначе е най-най-ама най-добрия вариант, в който никой не би страдал, защото би следвало да са напълно наясно със ситуацията.
Дори понякога ей така.. ми се е искало да съм в такава ситуация, само дето никой няма да иска да ме обича по начина, по който искам. Следователно няма да иска да е с мен и да е Той. Това разбира се са някакви хипотетични работи.
4XCOKИ
Sometimes the best gift is the gift of never seeing you again.
Всичко за мен? Че то ако го кажа, няма вече да е за мен. Ще е всичко за теб.
no u
Хммммм човеците са по-сложни, ако търсиш някой друг това не значи, че сегашния ти е дефектен. Въпреки че ако постоянно сте заедно и имате време един за друг, може наистина да няма смисъл от други.
Аз съм го пробвал, но предимно с по-несериозни и дистанционни неща. Главната ми мотивация е, че не виждам добра причина за 1-1 ограничението на връзките, а не защото ми пречи. Иначе е много сладко ^^
ima edna duma koqto nikoga ne kazvam i tq e nemoga
Не че е дефектен, а достатъчен. Лично аз съм на принципа, че харесам ли си един вид дънки (биват прави, слим, шалвари, висока талия и така нататък), ще продължавам да си купувам точно от тоя вид, защото смятам, че ми пасват. С хората е същото - харесала съм си вече един човек, нагодила съм се, доволно ми е като е покрай мен, приятно ми е, химическите процеси продължават да врат и кипят, има страст, перфектни са ни чисто човешките там отношения. Защо да го сменям като ми е напълно достатъчен? Или като за случая - защо да вземам втори?
Какво значи да ти е 'достатъчен'? Той пак може да ти е достатъчен, но да правиш с друг други неща, нови неща, или просто ей така за идеята да не се ограничаваш до едно нещо. И защо си мислиш, че в един момент няма да решиш, че искаш да пробваш нов вид дънки? Това е неуместен пример. Все едно да ядеш една и съща храна.
И идеята е по-скоро не да 'вземеш втори' човек, а да имаш нещо странично, което да кажем ти носи приятни емоции и удоволствие. Може дори да е просто секс. Много хора изпитват желание за това докато са със 'сериозен' партньор, но се чувстват гузни за това, или че изпитват нещо нередно и си измислят причини като 'Аз съм сериозен и имам принципи и човек, който обичам, не, не мога да правя такива неща.', но само лъжат себе си. Което е нещо естествено и няма лошо в това, само дето е нещо като нож с две остриета и крие риск в един момент да се наръгаш на едното.
Като цяло много отдавна е минала през главата ми тая мисъл за т.нар. полиамория, но както споменах, това е само на теория.. И ти самата каза, че не ти е ясно или нещо такова? Ами да. Когато казах, че никой не бе се съгласил да ме обича при тези условия, имам предвид, че никой не би се съгласил при тези условия. ^^ Т.е.. аз отново бих гледала на него като на 'човека, който ме допълва най-много, най-добре, който е на върха на стъпалата, докато аз съм някъде във въздуха и т..н. и т.н. романтични глупости', а.к.а 'единствен', но това не би пречело да се почувствам привлечена от някой друг и да се отдам на това привличане и на всичко последвало, а това е обикновено просто секс. И истината е, че всички.. ВСЕКИ човек е способен да се почувства привлечен от друг, докато е във връзка и да иска да прави секс (да кажем, защото е най-простото) с него, но огромен процент от тези хора просто биха подминали това желание заради гузна съвест, суетня, измислени принципи и т.н, като пак казвам, в това няма нищо лошо. Просто.. ножа с двете остриета. ^^
И така.. мързи ме да пиша повече. чаЛ
4XCOKИ
Sometimes the best gift is the gift of never seeing you again.
Всичко за мен? Че то ако го кажа, няма вече да е за мен. Ще е всичко за теб.