.
Отговор в тема
Страница 2 от 3 ПървиПърви 123 ПоследнаПърви
Резултати от 26 до 50 от общо 75
    Мега фен
    ^Никва разлика няма да има - никой не го бърка за колко умен и образован се имаш - стига да не правиш проблеми на работодателя и да си вършиш задълженията ако ще и в пакистан да си завършил ще си окей.

По-интересна гледка са наистина кадърните хора след като попаднат в подобна среда, пълна с коковци и нбу юристи ;]

Мега фен Аватара на ByK
    Град
    Княжество Кофата.
    И ти си прав/а.
    И това е същност най-страшния извод, който далеч не е скорошен - това, което не се купува с пари, се купува с мнооого пари. Същото важи с пълна сила като се почне от образованието и се стигне до много по-далеч.
    А за "кадърни хора" може да се говори с чист пример дори при кандидатстващите от чиста гледна точка - не малко хора си сцепват задника буквално от учене /отделят до 2-3 години подготовка по даден предмет, посещават частни уроци, влагат ресурси/, а господин/госпожица Х, отива на изпит, съответно преписва или плаща и получава същото място, но с разликата, че през изминалото време не е отварял/а и един учебник. Пълна подигравка с труда на хората..
    Просто цялата помия, в която тънем в момента, е на базата на това, че българинът е свикнал "да мине покрай капките", но не и един ден да се почувства горд с изминалия си житейски път.. (=

Мега фен Аватара на anonymous908491
    Цитирай Първоначално написано от ByK Виж мнението
    И това е същност най-страшния извод, който далеч не е скорошен - това, което не се купува с пари, се купува с мнооого пари.
    Пробвай да си купиш акъл, ако ще да си най-богатия човек на планетата. Купуват се материални неща, а материалните неща, се ценят от много прости хора.

Мега фен Аватара на ByK
    Град
    Княжество Кофата.
    papugai, говорим за реални позиции в университет/работа или където и да е било. И на двамата ни е ясно, че точно акъл няма как да си набавиш с канчето и да ти го налеят. Въпрос на амбиции и постоянство е да се развиеш в тази насока и по този начин, който ти искаш.
    Въпроса е, че именно тези, които имат възможност да завоюват нечия мечта без да си мръднат пръста са все повече

Какво са мечтите, лакомия да имаш повече от другите, няма значение дали си се трудил, пак си остава неоправдана лакомия.

Мега фен Аватара на an7raks
    А за "кадърни хора" може да се говори с чист пример дори при кандидатстващите от чиста гледна точка - не малко хора си сцепват задника буквално от учене /отделят до 2-3 години подготовка по даден предмет, посещават частни уроци, влагат ресурси/, а господин/госпожица Х, отива на изпит, съответно преписва или плаща и получава същото място, но с разликата, че през изминалото време не е отварял/а и един учебник. Пълна подигравка с труда на хората..
    хахах, ама аз какво съм виновен, че имало идиоти, на които им се налага да "си сцепват задника от учене" и да ходят по уроци, за да изкарат що-годе добри оценки? Един единствен учебник отворих преди изпитите и изкарах доста добри оценки без преписване. Що да съм по-лош от зубърчетата и тези, които ходят по уроци?

Мега фен Аватара на ByK
    Град
    Княжество Кофата.
    an7raks, зависи за какъв изпит говорим. Пробвай да се явиш в СУ на БЕЛ и История на България и може пак да си говорим с едно отваряне на учебник..
    И без да ми се сърдиш, нищо лично - точно ти си "идиота" в случая, да се подиграваш с труда на хората. И аз да речем матурите ги взех почти без да съм пипнала, но за другите изпити, въпреки положените усилия не успях. Но всяко зло, за добро..

Papugai, не мога да се съглася с теб, просто всеки има различна представа за тоя сорт мечти..

Цитирай Първоначално написано от an7raks Виж мнението
    Един единствен учебник отворих преди изпитите и изкарах доста добри оценки без преписване.
    Дори аз не съм се предлагал така, имай малко уважение към останалите с по-скромни възможности.

Супер фен Аватара на socareless
    И ти си прав/а.
    И това е същност най-страшния извод, който далеч не е скорошен - това, което не се купува с пари, се купува с мнооого пари. Същото важи с пълна сила като се почне от образованието и се стигне до много по-далеч.
    Просто цялата помия, в която тънем в момента, е на базата на това, че българинът е свикнал "да мине покрай капките", но не и един ден да се почувства горд с изминалия си житейски път.. (=
    не виждам тебе кво те бърка това толкова, нали си от знаещите и можещите?
    това, че си завършил елитна специалност единствено благодарение на благосъстоянието си, не значи, че като почнеш един ден работа по специалността си и прозира от километри, че не можеш да направиш и най-елементарното нещо, работодателя ти би те търпял...има го и тоя вариант, най-вече в България и за жалост все по-често..
    тва, че на няква хартия пише, че си специалист по еди кво си не те прави непременно такъв и повечето работодателите, в чиито интерес е да имат възможно най-кадърния персонал ясно съзнават това, не се притеснявай

Мега фен
    Антракс, сигурен съм, че не е визирала гениалната ти особа с написаното ВуК ;3

@papugai , ако заебеш стремежа да имаш повече / да си повече / от околните какво ти остава ? Смис. любопитно ми е - сигурно ще ме тролнеш, но все пак ми е любопитно

Цитирай Първоначално написано от Auriss Виж мнението
    @papugai , ако заебеш стремежа да имаш повече / да си повече / от околните какво ти остава ? Смис. любопитно ми е - сигурно ще ме тролнеш, но все пак ми е любопитно
    Не знаех, че да имаш повече е равнозначно на да си повече от другите.
    Остава забавлението, а мога да ти гарантирам, че харчейки много пари не ми е донесло повече веселие от харченето на малко.

an7raks, зависи за какъв изпит говорим. Пробвай да се явиш в СУ на БЕЛ и История на България и може пак да си говорим с едно отваряне на учебник..
    И без да ми се сърдиш, нищо лично - точно ти си "идиота" в случая, да се подиграваш с труда на хората. И аз да речем матурите ги взех почти без да съм пипнала, но за другите изпити, въпреки положените усилия не успях. Но всяко зло, за добро..

Papugai, не мога да се съглася с теб, просто всеки има различна представа за тоя сорт мечти..
    Ако ме интересуваше специалност, за която се искат БЕЛ и История, щях...
    Подигравам се, да, защото вместо целия тоя труд, е можело просто да внимават в часовете и после само да си припомнят и да се упражнят преди изпита... А и не бих нарекъл труд да четеш за нещо, което ти е интересно...

Мега фен
    Не знаех, че да имаш повече е равнозначно на да си повече от другите.
    за доста хора е така. Да разбирам, че второто не го възприемаш като лакомия ?

//иначе съм съгласен с теб. да не си помислиш, че споря. просто ми е интересно мнението ти

Антракс, сигурен съм, че не е визирала гениалната ти особа с написаното ВуК ;3
    Сигурен съм, че не е хубаво да свириш, като те не натискат....

Мега фен Аватара на ByK
    Град
    Княжество Кофата.
    socareless, има една малка подробност - никъде не съм се визирала сред както ги нарече "знаещите и можещите". Не знам защо ми лепна тази графа.
    В момента (годините прекарани във ВУЗ-овете) всеки поставя т.н основи на собственото си бъдеще. И определено не съм дорасла за да се нарека такава. Просто констатирам, че за годините в гимназията и особено последните ми 2-3 години, които ги прекарах от части в размисли, затова какво ще представлявам след Х време (защото съм такъв човек, просто, не съм от хората обречени на попътен вятър), определено не ми е кеф да зяпам същите мои любими съученици, които вечно тичаха с кочана бележки и висяха в кафенета, приети на места, които не заслужават. И не - не е женска злоба, просто изпитвам странно чувство, за равноправие, ако изобщо може да се нарече такова.
    За останалото от поста ти съм напълно съгласна.

anonymous895156
    Guest
    определено не ми е кеф да зяпам същите мои любими съученици, които вечно тичаха с кочана бележки и висяха в кафенета, приети на места, които не заслужават.
    дефинирай заслужават

така е, откъде си сигурна, че не заслужават?
    влизането в повечето специалности е лесно, не разбирам защо го изкарвате нещо толкова невероятно?!

Мега фен Аватара на 102
    що завиждаш че некой хора правят нещата без да си дават много зор и могат да оценят какво им е нужно за да се справят по-добре от теб

Мега фен Аватара на ByK
    Град
    Княжество Кофата.
    Не мисля, че са нужни някакви обяснения - всичко съм си написа съвсем ясно. Размърдайте си пипетата, като за следобедно
    Death Gun, само го каза.. за повечето, замисли се малко зад останалите
    102, това със завиждането не знам откъде го измъдри изобщо. Факт е, че съм приета със специалност, която ме влече и исках, макар и решена в последствие, защото не винаги плановете ти се развиват, така както искаш. Всеки си има глава на раменете, може да я използва понякога, включително и ти.

за доста хора е така. Да разбирам, че второто не го възприемаш като лакомия ?
    Хората сме равни в много неща, но не и по акъл, няма как някой да не е повече или по-малко от теб.

Мега фен Аватара на 102
    еми ето ти пример
    на мен не ми дреме за тва ква специалност си приета
    на теб защо ти пука за тва кой как са справя
    завиждане или комплексарщина ?
    съмнение в себе си ?

Като си приета, където искаш, какъв е проблемът?
    Цитирай Първоначално написано от 102 Виж мнението
    що завиждаш че некой хора правят нещата без да си дават много зор и могат да оценят какво им е нужно за да се справят по-добре от теб
    Това.

Death Gun, само го каза.. за повечето, замисли се малко зад останалите
    Ами да, има такива специалности, за които просто малко учене не е достатъчно да влезеш в добър университет, а трябва да си скъсаш задника буквално.

Мега фен Аватара на ByK
    Град
    Княжество Кофата.
    Разкри ме - аз съм завиждаща и егоистична, лишена от какъвто и да е досег до реалността комплексарка.
    Направо сте гениални понякога.

Мега фен Аватара на yakuza_
    Град
    Niggaland
    А коя си ти, че да определяш кой, какво заслужава?
    Имах съученик, който идваше по 1 седмици на даскало, само в месеците с 31 дни, но това не му пречеше да е схватлив и да се справя с материала. Трябваше ли да го изгорим на клада, защото не е бил редовен и не заслужава да завърши с по-висока матура от останалите?
    n00bs

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си