.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 18 от общо 18

Тема: Дилема

Супер фен

Дилема

Приет съм в нбу информатика ,но едва ли ще се справям с алгоритмите и се 4удя дали да кандидатствам на второ класиране за информатика/компютърна графика или телекомуникации? Вие какво ще ми препоръ4ате. Другия вариант е бежни4ни мрежи и разпръскване/телекомунакации в колежа по пощи и телекомуникации. 4акам мнения , благодаря ви! В телекомуникациите се у4и право и икономика също.

предлагам ти да се метнеш от най-близкия мост
    pi6i gramotno като за начало и не използвай цифри
    Последно редактирано от Death Gun : 07-21-2014 на 00:12

Мега фен
    комп. графика е програмиране + физика лол освен ако не се занимаваш с някакви 'артистични' неща.
    компютърните мрежи са мега тегава материя - ако гледаш да избягаш от висшата математика определено НЕ ти е това изборът.

В икономиката съшо има стабилно математика бтв.

Простата истина е, че каквото и да захванеш, с изключение на хуманитарните науки, ще ти се наложи да я учиш математиката ;]

Сядай си на гъзо и почвай да учиш ;3 тва ми е мнението

Супер фен
    Коя специалност да избера? Май телекомуникациите е по-добре от информатика, по-малко математика. Искам нещо с компютри и схемотехника , поялници а-у-тиноли .

Мега фен Аватара на yakuza_
    Град
    Niggaland
    Цитирай Първоначално написано от Auriss Виж мнението

В икономиката съшо има стабилно математика бтв.
    не знам кога си учил икономика, но аз завърших икономически университет, половината неща ги бях учил в даскало, не бях учил само права в равнината (не ходих на упражнения и научих задачите за 1 ден соло моде), а другото е малко интеграли , ако това е стабилната математика в икономиката, то "не-стабилната" трябва да е дроби само
    останалата математика е +, -, /, *, %, нищо което да не можеш да свършиш с калкулатор от зрънчо с играчка

иначе не виждам как искаш да избягваш математиката, като тя присъства във всяка спец. свързана с компютри
    защо мислиш, че като не схващаш логиката на математиката, ще успееш да хванеш тая в компютрите?
    n00bs

Мега фен Аватара на draid
    Цитирай Първоначално написано от koko95 Виж мнението
    Коя специалност да избера? Май телекомуникациите е по-добре от информатика, по-малко математика. Искам нещо с компютри и схемотехника , поялници а-у-тиноли .
    Хаххахаххахаха. В ТУ-София телекомуникациите е една от най-тегавите специалности сам си прави изводите. Нямало математика и физика хаха. Ти как си мислиш че се осъществяват комуникациите ? С гълъби може би ? Нищо де, каквото и да запишеш в НБУ ще изкараш, все пак ще си платиш предварително за това.

Мега фен
    yakuza, нз какво се учи тук. Гледал съм един курс преди година и малко за game theory и имаше и матрици, и солидно алгебра и функции, и лимити. Предполагам защото се застъпва с някакви математически модели в теорията на вероятностите - помня че рових нещо и установих, че не проявявам интерес към тези глупости, но ми остана в главата, че формулите, които извеждаше лекторът на дъската си бяха плашещи.

// всъщност пуснах един сърч ;д http://www.math.ucla.edu/~tom/Game_Theory/mat.pdf http://www.math.ucla.edu/~tom/Game_Theory/coal.pdf

Мега фен Аватара на yakuza_
    Град
    Niggaland
    освен ако не си статистика или друга лайняна специалност, математиката не е нищо особено
    n00bs

Мега фен Аватара на an7raks
    Да, да, запиши компютърни мрежи, запиши!
    Без математика няма да прокопсаш в инженерна специалност... А и предвид факта, че си кръгъл идиот - ептем...

Приет съм в нбу информатика ,но едва ли ще се справям с алгоритмите и се 4удя дали да кандидатствам на второ класиране за информатика/компютърна графика или телекомуникации? Вие какво ще ми препоръ4ате. Другия вариант е бежни4ни мрежи и разпръскване/телекомунакации в колежа по пощи и телекомуникации. 4акам мнения , благодаря ви! В телекомуникациите се у4и право и икономика също.
    mislq, che si s otricatelno iq
    uspeh s matematikata

Мега фен Аватара на AnarchyBoy
    Ахаххахахаххахахахаххахах ахахха
    Заминавай в НБУ, че никъде другаде няма да минеш и първия семестър ;с
    "It's one of the great tragedies of life — something always changes."
    Dr. Gregory House

Before sex, you help each other to get naked, after sex you only dress yourself.
    Moral of the story: "In life no one helps you, once you're fucked.

схемотехника се учи и в специалност "Електроника"
    ако беше малко по-умен можеше да се пробваш в ТУ и да влезеш, а не да чакаш в последния момент

Мега фен Аватара на draid
    ^Нямаше да изкласи там, то не е проблем да се влезе, а да се излезе с диплома.

Нормално е теория на игрите да има математика, бих казал че има отделни курсове посветени само на това. Математиката е навсякъде.

Повече от фен Аватара на 8bit
    Направи като мен - и аз съм тъп на галош и ще запиша НБУ, че да завърша.
    Последно редактирано от 8bit : 07-21-2014 на 16:10

Мега фен
    Честито! и продължавай напред!, след като аз, който винаги съм бил слаб ученик по математика, досега имах само шестици по информатика, значи и за теб няма да е проблем, плюс това ако информатиката те влече/ти е интересна, така покрай нея по-лесно ще изучиш и математиката

Супер фен
    Цитирай Първоначално написано от 8bit Виж мнението
    Направи като мен - и аз съм тъп на галош и ще запиша НБУ, че да завърша.
    Информационни технологии или телекомуникации да кандидатствам на второ класиране в нбу?

Повече от фен Аватара на 8bit
    Аз бих влезнал ИТ, щото телекомуникациите принципно не са ми страст, но ти запиши, което теб те радва повече. В НБУ като си плащаш доста ще трябва да се постараеш, че да не завършиш. Иначе в другите унита е тълен ужас - много ги гърчат с математика. И само в софтуерното на ФМИ няма да ти искат присъствия (тука не включвам НБУ - там ако си достатъчно нахален може да си вземеш и изпит без да се явиш).

Да, във ФМИ можеш да ходиш на лекции по мат, когато си искаш, ама като си пропуснал материал, ще те скъсат на повечето изпити. СУ е единственото място, за което знам, където още първата година ти изсипват цялата математика. Но ако успееш да минеш през тоя 1 курс, нататък ще е по-лесно.
    Последно редактирано от Death Gun : 07-23-2014 на 17:24

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си