Здравейте. На 17 години съм, висок 1,75-6 и тежащ 63 кг. Не изглеждам много кльощав, ни въпреки това съм. Понеже искам да поработя върху себе си и да променя нещата, като човек който те първа ще се захваща с това имам няколко въпроса. Много благодаря за отговорите и извинявайте, ако звуча смешно.

1. Понеже съм хилав, говорил съм с различни хора, и всеки ми казва различно. Трябва ли да ходя на фитнес, при положение, че нямам маса?

2. Попринцип бавно вдигам килограми, но бързо ги свалям. Каква храна е хубаво да ям за да трупам маса по-бързо? Знам, че храната трябва да е протеин, за да трупам мускули. Бихте ли ми дали някакъв съвет, или някакъв режим на хранене.

3. По колко часа на ден трябва да спа? Чел съм, че не е хубаво мускулите да си почиват много и е най-добре човек да спи по 5-6 часа на ден. Така ли е?

4. Имам дъмбели по 6 килограма у нас. Бихте ли ми дали някакви начинаещи тренировки или по-добре първо да натрупам маса?

5. Струва ли си от сега да си купувам хранителни добавки като протеини и т.н. и ако да, бихте ли ми казали кои са добри марки?

Много благодаря за отговорите и моля без хейт. Ако ще ме хейтвате, просто Ви моля да не отговаряте. Очаквам сериозни отговори.