- Форум
- По малко от всичко
- Кофата
- Въпрос за листовки
щото стрелкичките на светофара ти репрезентират знаци. стрелкичка наляво на светофара кореспондира на знак "разрешено движение само наляво", което изключва опцията за обратен.
ми, пише го в закона за движение по пътищата, предполагам.. не съм го чел :Д
учил съм го навремето.
няма го, чела съм закона, чела съм правилника за прилагане на закона
питала съм дори инструктор
и той като теб категорично ми заяви, че не може, после го накарах да ми покаже защо точно е забранено, не можа и каза, че в крайна сметка явно не е забранено, ма било прието и по-добре да не споря с катаджии
което естествено не ме спря да споря с катаджиисамо че и с тях не стигнах до отговор на въпроса
единственото логично нещо, за което се сещам е, че обратният завой е забранен на пешеходна пътека... съответно на почти всяко светофарно кръстовище има пешеходна пътека, т.е. обратен завой трябва да е забранен на всеки светофар, без значение дали има секция или не
само че на мен ми се казва, че обратен завой можеш да направиш на светофар без секция, но не и на такъв с лява секция... което е анти всякаква логика, пък и не го пише в закона...
и те така...
This world is spinning around me
This world is spinning without me
And every day sends future to past
Every breath leaves me one less to my last
ем, секцията ти указва ЗАДЪЛЖИТЕЛНА посока на движение, а в очите на закона "наляво" и "обратен" явно не са една и съща посока на движение. затва на светофар със секция не можеш.
на светофар без секция можеш да направиш обратен, в случай, че липсва знак, който да ти го забранява преди кръстовището.
не мисля, че има общо с пешеходни пътеки.
да, извършва се наляво от най-лява лента
когато е позволено
:Д
абе там е работата - изброени са конкретно случаите, в които е забранено - пешеходна пътека, жп прелез, тунел, подлез, надлез и т.н., никъде не пише светофар със секция
нито пише, че е разрешено само там, където има знак
може би си прав, че просто законът тълкува обратния завой като завой в посока различна от лявата, нищо че все пак предприемаш маневра наляво
най-после някакво що-годе логично обяснение, което нямам намерение да разкривам на катаджиите като се опитат да ме глобят следващия път за това![]()
странно е, че наистина не го пише (ако не го пише, пак казвам, не съм си правил труда да чета целия закон)
единственото, което ми хрумва, е, че едва ли не се ПОДРАЗБИРА, че е забранено, тъй като секцията ти играе ролята на знак, а знаците са си упоменати някъде си там в закона, и съответно не са си правили труда да го пишат отново
което би било тъпо :О
бе, няма подразбиране тука... трябва да има ясно указано тълкуване
да ми цитира катаджията члена, който съм нарушила, щом иска да ме глобява...
е не си ли се замисляла да не правиш обратен на лява секция, след като те глобяват
в смисъл... тъй де :Д
вземат ти париците :О
хД
Не са ме глобявали за това досега
+ това, по ми е лесно да направя обратен завой на светофар със секция, щото не се налага да чакам движещите се насреща![]()
бях останал с впечатлението, че са ти писали акт за такова нарушение и затова се ядосваш и питаш
е, всички правят обратен на секция така или иначе, та дори и на други места дето пък е съвсем сигурно, че е забранено, ахаха, тъйче споко :О
не, не са
спирали са ме, но като ги попитах кой член на закона съм нарушила, не можаха да ми кажат и оставиха нещата така... май не им се занимаваше с мен, + туй всичките ми документи си бяха наред
после питах вкъщи защо е забранено да се прави обратен на секция и така почна спора и до днес никой не може да ми даде обосновано обяснение![]()
дае, ясно.
ем не знам дали тва дет казах изобщо е вярно честно казано, тъй си го мисля само ;д
това е най-близкото до логично обяснение, което някой ми е казвал
и аз не знам дали е вярно, затова възнамерявам да продължа да споря, ако ме спрат за това![]()