- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- просто споделям
големи сте терци тука знам ви аз
sapphire5![]()
lqlq: ima li efekt ot rasteja na hormona ... ?miroslav: zdr az sam na 23 i teja edva 55 kila kakvo da zema za da stana i az 4ovek
abe xora zashto pishete po tolkova ne moge li po pomlko v koito forum da vlaza sheta po minimum 10-20 reda pishete po pomalko
не знам дали са терци, но имаше много лигльовци, които само знаеха да хленчат против (подчертавам) БЛАГОвестието от истинсикя Господ Бог
а защо си мислиш, че всички неща, които могат да се видят, чуят, или по какъвто и да е друг начин забележат са истина?!, например, ако някой ти каже, че ако му дадеш хиляда лева ще те направи милионер, ще му повярваш ли и ще му се довериш ли като му ги дадеш само защото си чул, че ти е казал това?!, така е и с духовните неща, дори и досега да е имало три гуни, карма, кундалини, чакри, вирбация аум, брахма, вишну, шива, сат-чит-ананда, и пр., не означава, че тези неща са от Бога само защото са съществували досега, понеже всичко, което е от дявола е лъжа, защото е неправда, а тези неща са именно такива - неправедни, понеже оскверняваха човека като под една или друга форма го обричаха на погибел, понеже виж само колко е лошо положението в индия - страната на тази традиция(йогическата/индуиската), и сравни с положението в западните държави и във всички други, и ще видиш, че упадъкът в индия е най-голям, защото са втори по многочисленост на население(то) в света и в някои отношения са в топ 10 на световните икономики, но въпреки това там упадъкът е най-голям, след като милиони индийци мизерстваха толкова много досега като боледуваха тежко дори и от болести, които са считани за леки на запад, и умираха преждевременно на 30-40 годишна възраст, като приживе страдаха неистово, работейки за шепа ориз, ето защо е писано:
"И ще израсне пръчка из Иесевия пън, И отрасъл из корените му ще носи плод; И духът Господен ще почива на него, Дух на мъдрост и разум, Дух на съвет и на сила, Дух на знание и на страх от Господа; И той ще се наслаждава в страха от Господа; Тъй щото няма да съди според каквото гледа с очите си, Нито ще решава според каквото слуша с ушите си; Но с правда ще съди сиромасите, И с правота ще решава за смирените на страната; Ще порази страната с жезъла на устата си, И с дишането на устните си ще умъртви нечестивия. Правдата ще бъде пояс на кръста му, И верността пояс на хълбоците му. Вълкът ще живее с агнето, Рисът ще си почива с ярето, Телето, лъвчето и угоените ще бъдат заедно; И малко дете ще ги води. Кравата и мечката ще пасат заедно; Малките им ще си почиват задружно; И лъвът ще яде слама както вола. Сучещо дете ще играе над дупката на аспида; И отбито дете ще туря ръката си в гнездото на ехидна. Те не ще повреждат, нито погубват в цялата Ми света планина; Защото земята ще се изпълни със знание(т.е. със съзнание) за Господа Както водите покриват дъното на морето." Исая 11: 1-9
Последно редактирано от npp : 08-01-2014 на 11:39
Аз ще ви кажа какво четох в една книга: На един конгрес се събрали група учени и един доста известен (не си спомням името му) казва: Прегледах целия космос, всички планети и звезди и никъде не видях Бог. Друг по-малко известен учен се обадил и му казал: Аз пък отворих часовникът си и също като теб не видях създателя на това което гледах.
Споделям ви това, за да го имате в предвид когато търсите логика в това по висше от вас-Бог!!!!
Да сравниш космоса с часовник е доста глупаво, най-малкото защото намеква, че космоса има създател, а ние не знаем дали е така. От там насетне можеш да спекулираш колкото си искаш дали има създател, но спорът дали има или няма е безсмислен и на практика безполезен, предвид това че самото прикрепяне на измислени характеристики на Бог (както прави всяка религия) няма абсолютно никаква основателност. По същия начин можеш да кажеш че големия, бял, извън-космически, извън-битиен, заек е създал света - няма нито как да го докажеш, нито как да го оспориш - то по дефиниция е недоказуемо. Но да му придаваш характеристики каквито ти е удобно, опирайки се само на изначалната вяра че съществува, и после да използваш тази негова недоказуемост в подкрепа на едни или други твърдения е напълно абсурдно. Въпросът не е в това дали има бог или няма, въпросът е в това, че дори и да има, ние няма как да го опознаем, ако той е вън от нашия свят и нашите разбирания - тоест няма как да докажеш нищо свързано с Бог, без значение дали съществува или не. Можеш единствено да си фантазираш... а веднъж избереш ли да вярваш, че има Бог, фантазирането по отношение на качествата и характера му, става много по-лесно. За справка: виж npp и defender.
Последно редактирано от DoctorSatan666 : 08-08-2014 на 20:42
^а квадратен кръг виждал ли си, а , а, а, а,а ?
нали Христос за това е дошъл, да ни обясни Бога и Той ни го е обяснил доколкото маже да ни го приеме ума по земни стандарти, от там нататък е нужна вяра. Също не случайно, когато ни е описвал духовни неща Христос използва и земни примери, за да можем до колкото ни се простира ума в земни, материлани граници да придобием някаква представа, но тя е непълна, както казва Апостола сега виждаме донейде, като през огледало.
Същото може да се каже и за Мохамед, както и за всеки друг самопровъзгласил се/набеден от вярващите за пророк. Но както се вижда, всеки е дал различно "описание" на Бог, т.е. пак въпроса опира до фантазиране. Само дето когато зад глупостите стои някой харизматичен луд, когото хората обожествяват, филмите изглеждат някакси по достоверни. Но само изглеждат.
Последно редактирано от DoctorSatan666 : 08-10-2014 на 15:51
принципно пророци като мохамед са дали възможно най-доброто за времето си според условията/обстоятелствата, в които са се намирали, обаче съвършената Божия Истина е само една, и тя е идващата от израелската пророческа традиция, а именно най-вече дадената от самият Господ Бог(Отца+Исус) под формата на т.нар. Нов Завет, чиито официални писания са представени в Библията, която се явява единственото официално автентично Св. Писание за тази планета, защото например пророците съставили корана са дали едни неща, които са един вид връщане назад към стария завет даден чрез Моисей, който (завет) се оказа дори доста несъвършен по отношение на спасението, понеже бе примесен с човешки заповеди/постановления поради коравосърдечието на немалко от тогавашните поклонници
"ако оня първи завет е бил без недостатък, Бог не би търсил място за втори. А напротив, когато порицава израилтяните, казва: "Ето, идат дни, казва Господ, Когато ще сключа с Израилевия дом и с Юдовия дом нов завет; Не такъв завет, какъвто направих с бащите им В деня, когато ги хванах за ръка, за да ги изведа из Египетската земя; Защото те не устояха в завета Ми, И Аз ги оставих, казва Господ." Евреи 8: 7-9
Последно редактирано от npp : 08-12-2014 на 10:30
Ами ако си по-навътре в Православието ще видиш, че само то е любов в съвършенство и убива Азът (лъжливата личност, която ни създава този свят и ние лъжливо се идентифицираме с нея), представя същността на Бог по най-правилния начин и Православието учение напълно отговоря на същността и качествата на Бог без да противоречат с тях и други, и така ще видиш, че всичко останало, което се представя за истина е лицемерие.
Просто напредвайки в истината, сам неусетно ще започнеш да идентифицираш и кое лъжата, от само себе си.
Последно редактирано от defender : 08-12-2014 на 13:04
За това съвсем не ти трябват християнство и лустросани богове.... Даже е тъкмо обратното. И няма такова нещо като убиване на Азът. Просто си си избрал нещо което да наричаш Аз, лепнал си му всичките етикети, които църквата приема за "лоши" и с които ти не искаш да се идентифицираш, и си играеш на отричане. Всъщност тази игра съвсем не се ограничава само до християнство, дори не само до религия и идеология. Истината е че няма лош и лъжлив Аз, няма и добър и правилен Аз, можеш да бъдеш който поискаш(по силата на волята), можеш да си всеки и без го да искаш и дори осъзнаваш(по силата на случая), и няма никоя друга сила във вселената, която истински да те съди за това, което си или не си, освен самия ти.
Представя същността на Бог по най-правилния според теб* начин. Даже дори не е според теб, а според църквата. Няколко поста по нагоре обясних защо няма как никоя религия да претендира за точно определение на Бог. И в очите на разума, личното тълкуване на Бог има същата стойност, колкото което и да е религиозно тълкуване.
И преди да почнеш да ми разтягаш локуми от типа на - "Ама да ама християнство има вече от 2000 години, и си има и единствено, специално, автентично и неповторимо описание на Бог наречено Библия, и си има и ритуали притчи и разни други лъскави простотии и морални измишльотини, които го правят истинско отразяване на божията същност... бла бла бла".
Глупости! За нещо, което вкючва в себе си презумпцията, че е непостижимо за човешкия ум, дори и само като концепция, всяко описание е обречено да бъде просто интерпретация.
Не, просто напредвайки в това, което си мислиш, че е истина, неминуемо се оформя и противоположния образ - на това което си мислиш, че е лъжа. Това е порочен кръг за всяко критическо мислене, понеже хем истината става по истина, хем лъжата става по лъжа. И накрая се затваряш в своя свят на абсолютни истини и абсолютни лъжи, и нищо извън този свят не пробива т.е. никакъв катарзис - ставаш просто поредния палячо взел се насериозно, размятащ захаросани идоли и псевдо-авторитетни нравоучения.
Лъжа и истина няма извън човека, понеже фундаменталния критерий за нещо да бъде истина или лъжа е само личното убеждение, или вярата, както ти е удобно.
Последно редактирано от DoctorSatan666 : 08-12-2014 на 14:06
Лъжа и истина няма извън човека, но за мен истинската същността на човека е Бог. Тоест Бог не е нещо извън човека.
Всъщност прав си за почти всичко което казваш, не знам как до го обясня, просто през вярата се чувствам себе си, нито ме подтиска, нито се чувствам роб, чувствам се себе си и ми харесва.
Според мен човек намира истината когато спре да изпитва нужда от нещо външно от нея. А е намерил всичко вътре в нея и я е припознал като себе си т.е. той не чувства истината като нещо външно от себе си, а в истината е намерил самия себе си и вече не иска без истината, защото разбира че без нея той изобщо не е бил себе си, а онова предишното състояние е било заблуда. (Човек не може да разбере, че е бил в заблуда ако не опита от истината и затова най-често приема, че заблудата е истината и си вика абе такъв е живота виж ги пък тия тъпите вярващи).
Ако правиш нещо вън от себе то е само заради нужда на тялото за да живее, а не заради невроза в душата, защото душата намери всичко нужно в истината, а ако не го намира и тръгва да го търси вън от нея, значи това просто не е била истината, а се е хванал на някоя въдица или сам се самозалъгваш. В истината душата се чувства себе си, а щом се чувства себе си тя не може да и липсва нещо извън истината т.е. извън себе си, просто спира да търси, а само гледа как да се усъвършенства в нея.
ПП: май нещо се пооплетох
Последно редактирано от defender : 08-12-2014 на 21:51
Кое точно не е библейско.
Бог не е нещо извън човека, но не защото човека сам по себе си е Бог. Бог прави човека Бог (а не роб).
Без Бог си недоразумение на природата.
Конфликт на интереси между вътрешен и външен свят.
Имунната система на света и природата започва да се стреми да те изплюва.
Последно редактирано от defender : 08-13-2014 на 12:37