.
Отговор в тема
Страница 2 от 2 ПървиПърви 12
Резултати от 26 до 42 от общо 42
    ... В Чечня имаше геноцид на руско население. Там някакъв теорирст чеченец се беше провъзгласил като генерал и военните престъпления не бяха само от руска страна.

http://vbox7.com/play:90422e63&start=202 !! !

http://vbox7.com/play:84add10b&start=122

Мега фен Аватара на DarkTemplar
    ^Lord of War е много голям филм. И е абсолютно задължителен за гледане.

В Чечня наистина имаше брутални свинщини и от двете страни. Още преди 15-20 г. имаха един сериозен и амбициозен лидер на име Джухар Дудаев, който успя да ги обедини и да се борят за независимост. Естествено, той "съвсем случайно" беше локализиран (говори се, че са прихванали телефона му) от Русия и последва удар от въздуха, с който го убиха. Малко преди смъртта на Дудаев известната наша журналистка Елена Йончева отиде и го интервюира. Няколко години по-късно след свирени боеве и много жертви Русия си възвърна контрола над Чечня.

Освен в Чечня Руската Федерация има проблеми и в Северен Кавказ и доста други зони, които се стреми да контролира. Руснаците отнесоха доста демидж от терористични актове на хора, свързани с въпросните територии. Най-пресните са атентатите на летище Шереметиево и в Московското метро.

Тъй че винаги монетата има 2 страни, а агресорът и потърпевшият често си разменят ролите.
    Последно редактирано от DarkTemplar : 07-26-2014 на 12:39
    Welcome to the Jungle...

Мега фен Аватара на SHPAIdURmeN
    Цитирай Първоначално написано от DarkTemplar Виж мнението
    ^Lord of War е много голям филм. И е абсолютно задължителен за гледане.

В Чечня наистина имаше брутални свинщини и от двете страни. Още преди 15-20 г. имаха един сериозен и амбициозен лидер на име Джухар Дудаев, който успя да ги обедини и да се борят за независимост. Естествено, той "съвсем случайно" беше локализиран (говори се, че са прихванали телефона му) от Русия и последва удар от въздуха, с който го убиха. Малко преди смъртта на Дудаев известната наша журналистка Елена Йончева отиде и го интервюира. Няколко години по-късно след свирени боеве и много жертви Русия си възвърна контрола над Чечня.

Освен в Чечня Руската Федерация има проблеми и в Северен Кавказ и доста други зони, които се стреми да контролира. Руснаците отнесоха доста демидж от терористични актове на хора, свързани с въпросните територии. Най-пресните са атентатите на летище Шереметиево и в Московското метро.

Тъй че винаги монетата има 2 страни, а агресорът и потърпевшият често си разменят ролите.
    +

Най-голям кеф ще е ако САЩ и Русия играят заедно, а за пред света са врагове.
    Последно редактирано от SHPAIdURmeN : 07-26-2014 на 13:27
    *GET TO KNOW*
    THE UNKNOWN

Мега фен Аватара на draid
    Няма никакъв шанс в една глутница да има две алфи. Чета и чета и колкото повече чета, толкова повече разбирам какви колосално грешни решения се вземат едно след друго. Притискат непрекъснато Русия до стената, по този начин в един момент ще се стигне до момента в който Русия няма да имам какво да губи повече в икономически план и ще реши, че трябва да си защити интересите. САЩ и ЕС в момента прекаляват с едностранчивата си политика и тотална липса на адекватна оценка.

Някой да е запознат с плана ,,смок'' за изолирането на Русия?
    Мен ми е чудно, как може толкова голяма държава да се изолира и защо все пак населението на Русия живее бедно, след като имат толкова много природни богатсва? Явно на световния пазар наистина Русия е изместена и нямат какво да предоложат? Защо градовете им се рушат??

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от golemiq_korab_minava Виж мнението
    Някой да е запознат с плана ,,смок'' за изолирането на Русия?
    Мен ми е чудно, как може толкова голяма държава да се изолира и защо все пак населението на Русия живее бедно, след като имат толкова много природни богатсва? Явно на световния пазар наистина Русия е изместена и нямат какво да предоложат? Защо градовете им се рушат??
    Просто е, климатроник.
    Няма какво да ги изместват, защото те не произвеждат нищо. Също както и ние.
    При тази корупция няма как да има бизнес. Не може да има прозиводство като няма сигурност.
    Една малка групичка хора добива и продава природните ресурси за сметка на цялото общество. Тази група олигарси около Путин са грозно богати. В тази корумпирана система няма преразпределение на благата и всичко отива в техните ръце, а обикновения руснак, както и обиковения българин, яде кура.

Цитирай Първоначално написано от Aeternal Виж мнението
    Просто е, климатроник.
    Няма какво да ги изместват, защото те не произвеждат нищо. Също както и ние.
    При тази корупция няма как да има бизнес. Не може да има прозиводство като няма сигурност.
    Една малка групичка хора добива и продава природните ресурси за сметка на цялото общество. Тази група олигарси около Путин са грозно богати. В тази корумпирана система няма преразпределение на благата и всичко отива в техните ръце, а обикновения руснак, както и обиковения българин, яде кура.
    Но сега всички инвестититори предпочитат Русия.. Корупцията идва от там, че СССР се разпада. А Русия няма как да осъществи истинска демокрация. Свалянето на Путин от власт само ще усложни живота им и ще предизвика още по-големи разрхухи, каквито е направил Горбачов, след като дава ,,властта'' на народа и корупцията идва.
    Така че не е това според мен.
    Ако Русия си гледа интересите по границите й, то САЩ завоюва целия свят.

Не съм чувал, но то е очевидно какво се опитват да направят САЩ с Русия. Русия е държава която е изстрадала много. Понася колосални щети по време на ВСВ, след това Студената война я изцежда до краен предел. Русия се озовава в една ситуация в която в продължение на 20 и повече години най-важното е било производството и развитието на оръжия, а икономиката винаги страда от това. В момента Русия беше започнала да се възражда така да го наречем, имаше икономически ръст, започна да модернизира армията си и се правеха редица реформи, това разбира се не се понрави на запада и те решиха да я смачкат икономически. Не че могат да я унищожат по този начин, но могат сериозно да забавят развитието и да създадат вътрешни сътресения което тях ги устройва. Отделно когато Русия се отдръпне от ЕС като пазар за природни ресурси, което както е тръгнало рано или късно ще се случи, то САЩ ще могат да ни направят зависими спрямо тях и да постигнат 100% упражняване на власт върху ЕС. Русия ще се справи, Китай и Индия са достатъчно големи пазари които се развиват доста бурно в момента, но това не значи, че всичко ще мине без страдания за населението. Грешната политика на Русия е именно главното разчитане на износа на природни ресурси, а се нуждаят от редица реформи в много области. Аз лично смятам, че Русия тепърва ще си стъпва на краката.

Мега фен Аватара на yakuza_
    Град
    Niggaland
    Китай за момента няма нужда от ресурсите на Русия. Основния им източник на ел.енергия са въглищата, а природен газ внасят от Туркменистан. Докато Русия печели от Европа по 100млн.$ на ден от продажба на горива. САЩ за момента няма как да осигурява ресурсите необходими за Европа. В света има само една държава с положително търговско салдо спрямо Китай и това е Германия. Германия да не би да не е била мачкана две войни? Русия има същия проблем, който е в България, група от хора, контролират големи парични потоци и така държавата се върти около тях. Аз смятам, че Русия, с всичкия тоя ресурс, трябва да започне да произвежда и да изнася, отколкото само да го разпродава.
    n00bs

Това е така, но аз не говоря за днес или утре, а за в бъдеще.

Град
    Niggaland
    "Бъдеще" е разтегливо понятие, аз смятам, че в Китай ще има криза също, защото не може вечно да имаш растеж с еднакъв темп. А и скоро ще започнат да усещат последствията от действията си върху околната среда (ако вече не го правят). Индия не я броя за някаква икономическа сила, твърде много цигани. Заети са да се насилват по улиците.
    n00bs

Мега фен
    Голяма част от страданието на Русия е самопричинено. Не се сещам на кой беше цитата, но "Във войната срещу себе си, Съветския съюз даде повече жертви, отколкото във войната с фашистка Германия".
    Те са тези които издигат берлинската стена и прокарват желязната завеса, като обричат и нас на изолация.
    А иначе yakuza_, Русия не изнася само енергия, изнасят и доста суровини.

Град
    Niggaland
    Не съм казал, че изнасят само ел.енергия, но ел.енергията не може да се съхрани в складове, докато суровините могат. А в случая в който съм го използвал, Китай също имат ресурси, а по-голяма част от петрола си внася от Саудитска Арабия и Иран.
    Последно редактирано от yakuza_ : 07-27-2014 на 11:42
    n00bs

Мега фен
    Под енегрия имах предвид петрол,газ,въглища и прочие източници на енергия, не само електрическа :Д

Град
    Niggaland
    Китай си имат въглища, а за останалото съм написал.
    n00bs

http://news.ibox.bg/news/id_1896198322

Ти да видиш, не съм чул нищо по новините. Очаквам да чуя скоро обаче, че е това е предизвикано от терористи за да се набеди бедната украинска армия.

Цитирай Първоначално написано от draid Виж мнението
    http://news.ibox.bg/news/id_1896198322

Ти да видиш, не съм чул нищо по новините. Очаквам да чуя скоро обаче, че е това е предизвикано от терористи за да се набеди бедната украинска армия.
    по новините вече не съобщават за такива инциденти.. през няколко дена се съобщава за подобно нещо.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си