Здравейте,искам да попитам някой който е държал CAE как е нужно да се подготвям.В момента съм на 16 и миналата година взех първия сертификат със 77 процента..бях доста разочарована,защото исках над 80..но тази година съм се навила доста здраво да поуча и да взема втория..та искам да уча в чужбина и се чудех дали този сертификат ще ми помогне в Европа освен в Англия..например Германия?или нз..много ще съм благодарна ако имате някакъв опит и да споделите с мен![]()
А ходиш ли на уроци? Аз минах пред първи и втори, все с B, въпреки тях, за жалост. Но не се притеснявай, ако ходиш!Те ще те подготвят!
Да,ходя на частно училище..и какво смяташ да правиш сега?
Ами аз съм 11 клас ии обмислям да се запиша другата година на C2(CPE), за да съм ги изкарала всичките(+ това, че този е най-тежкият и показва ниво). А за учене мисля да запиша медицина вероятно във Франция(2-ят ми език е френски).
Ти с какво смяташ да се занимаваш? И откъде си? Аз съм от Варна(в профила ти пише Варна, но иначе пише, че си от Сливен!?).![]()
B на CAE е идеално и в повечето случаи, ако не е нещо супер специализирано повече от това няма и да ви искат.
Уроците могат да ти помогнат само в подготовката за устния, за всичко останало може да се подготвиш сама.
Между другото медицината във Франция е УЖАСНО трудна, ще ти скъсат дупето от всякъде. Ако не ти е на C1 нивото няма никакъв шанс да успееш. Казвам ти го, защото си писал/а, че ти е втори език.
[color=#B22222][size=3][b]
Savoure l’harmonie du ciel,
Vois que tout est essentiel,
Et comprends que, toi aussi, tu en
Медицина е хубаво да се учи или на роден, или в най-лошия случай на първи чужд език. Терминологията, с която е обременена тази специалност не е подходяща за 2-ри или 3-ти чужд език. Това е генерализирано мнение, тъй като няма как да знам на какво ниво ти е френския.
Лично според мен, ако имаш желание за следване на тежка специалност в чужбина, би било редно още от 8-9 клас да почнеш да учиш Биология/Химия с техните учебници.
Взех САЕ с В преди месец. Трябва да си наясно, че разликата между FCE и Advanced e огромна. Лично аз в началото на CAE курса, се чувствах все едно английския никога не съм го учила, а вече имах взет един сертификат и дори изградено самочувствие, че съм наясно с езика. Грънци.
Що се отнася до Advanced като документ - да, ще ти послужи и извън Англия. Аз със него влязох в университета, в който исках в Холандия, приеха ме и в Германия.
До края на тази година изпита ще остане 5 части, като от 2015 комбинират reading + use of english. Според мен именно защото в момента компонентите са толкова, на CAE не ти искат точно определен резултат, за разлика от IELTS и TOEFL.
Когато обаче направят промяната, не знам как ще се процедира.
tam shte triabava ushish o6te niakoklko godini zakavoto si specializiraza no sertificatite obicknovenno pomagat 38-65% niakae tam razlishno
Аз първата година по биология на френски, който ми е втори чужд си я взех със по-висока от средната за групата оценка. Но в гимназията ми беше първи, затова и се обадих.
В 8-9-ти клас мислех, че ще ходя в Канада, затова не беше и хрумвало да уча по чужди учебници. Но аз си знам къде ми се начука, че не съм завършила във Франция и имаше един тон неща, които не бях и чувала.
// Advanced с B го приемаха за всяка специалност, от която се интересувах преди в Канада. Дори някъде искаха само C.
chuval sam che v niakoi uchilishta v america za da vlezesh triabva sashto da iskarash nad 100 tochki na iq test
Еми аз към от Сливен..питам защото във всички унита приемат с Toefl или .Ielts..и в повечето сайтове пише,че CAEе безполезен
CAE е по-труден и от двата и много зависи за коя държава говориш.
http://www.cambridgeenglish.org/why-...index.aspx?s=1
Да приемат го на много места според последния сайт,но като вляза в сайтовете на университетите и искат само IELTS..или CPE което е прекалено сложно..нз..има ли смисъл тогава да го държа?Искам специално за Германия,а не искам да държа Daf,а да кандидатствам с английски,но ми се вижда невъзможно
Problemat e che v niakoi takiva uchilishta otgovorite sa naglaseni imashe klip v youtube kadeto edin minaval na vsikade s slabi otcenki vliza v edno super prestigno uchilishte zashtoto rezoltatite bili naglaseni
Мисля че причината да ги искат е понеже си имат 2-годишна давност, докато CAE/CPE ти важaт доживот. Един вид ако ги вземеш в 10-12ти клас може да ги ползваш и 10 години по-късно, дори и да не си практикувал езика през това време. Затова и другите два се предпочитат, уж дават по-реална представа за нивото ти. Maкар че винаги е добре човек да има един постоянен сертификат, ей така за всеки случай ако му потрябва, но ако ще го държиш е безсмислено да изкараш нещо по-малко от А.
Wait, wait, wait.
САЕ прогресираше така - а1,а2,б1,б2,ц1,ц2, нали? В такъв случай А е безполезен наистина.
По темата :САЕ е пожизнен и доста съученици заминаха за скандинавските страни с него, но Тоефл-а дава по-ясна представа и затова е предпочитан от мнозинството чужди уни-та.
Между другото, има някакви сериозни проблеми с TOEFL в момента, и различните университети в Англия имат собствена политика за това дали да го приемат или не като валиден сертификат: http://thepienews.com/news/ets-tests...a-authorities/
http://www.lse.ac.uk/study/informati...atestnews.aspx
http://www3.imperial.ac.uk/registry/...ions/pgenglish
Максимумът му е C2. Мисля, че над 80% за A е C2. От 60 до 79 е C1 и под 60 до 50 или 45 е B2.
Не знам накъде си се запътила, но най- реномираните универститети искат CAE с A
И не съм съгласна, че Toefl дава по- ясна представа за това, колко знаеш езика, но както и да е, факт е, че повечето университети искат него, защото има давност. Няма да ти направят вероятно проблем, ако CAE ти е каран в 11-12и клас, защото пак е <2г преди влизане в уни.
Това, че ти си го изкарала с В, не ознчачава, че има смисъл
И аз го виждам така, като cookie dough- ако ще правиш нещо, прави го като хората.
Последно редактирано от therichbitch : 08-03-2014 на 17:50
Това са нивата, които владееш, а самите оценки A, B, C, D, Е, F са еквивалентни на нашата шестобална система, като 6=А. Нещо такова.. А независимо, че сертификата е с давност цял живот, на много места като видят че си го държал преди 2-3 години и не си живял в англоговоряща страна или не си практикувал езика като цяло - не го признават.
Научи се да пишеш и може да си помисля дали да го прочета .
Не споря, заявявам си мнението.