- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- връзката от доста далечно разстояние
един приятел е в такава връзка (ако може да се нарече така) и как се процедира в тази ситуация при положение, че ги делят 2000+ км и двамата работят?
който има опит нека сподели
WE ARE NOT ANGELS!
Доверие и контакт. Без излишни драми, само надежда и любов.
Мога да кажа, че имам скромен опит от горе-долу година вече. Въпросът винаги е - има ли шанс накрая хората да се озоват на едно и също място? Към един и същи път ли вървят? Ако отговорът е да, то не виждам защо връзката да не просъществува, ако между двамата има любов, искрени са един с друг и най-вече - имат си доверие. Ако обаче няма шанс за съжителство в един и същи град, то не виждам смисъл в дългосрочен план (освен ако двамата не искат просто да се забавляват и нямат сериозни намерения).
При нас двамата положението е малко по-различно. Имахме страхотни моменти заедно, но скоро пътищата ни се разделят. Отвратително е, че си залепяш едва ли не етикет със срок на годност на връзката, обаче... няма друг вариант. Ще има смисъл до едно положение, след това... За нас скоро настъпва. Ох, отвратително е да си го помисля даже, обаче ни очакват още малко щастливи моменти заедно. Решихме, че ще ги изживеем пълноценно, а след това всеки ще остане с хубави спомени един за друг. Иска ми се да не се налагаше нещо такова, но това не пречи да изживеем страхотно времето, което имаме, един с друг.
А познават ли се изобщо на живо? Ако е не - цъкаш на "блокирай абоната" и не се занимаваш повече.
познават се естествено, иначе щеше да е най-големия балък.
връзката им почна в България. 4 месеца бяха заедно, но на нея й се наложи да замине за да работи, а той остана да учи и работи
WE ARE NOT ANGELS!
Такива връзки за мен просто.. не са връзки! Няма как да се получи, особено ако няма изгледи скоро да се съберат на едно място.
Не е важно от къде идваш, нито къде отиваш. Важното е да си щастлив по пътя.
http://www.vbox7.com/play:21a70aa5
This world is spinning around me
This world is spinning without me
And every day sends future to past
Every breath leaves me one less to my last
При мен работи страхотно с полиамория. http://www.morethantwo.com/polyamory.html
Работи даже и да си знаем, че разстоянието ще го има още дълго време. Също така изглежда не е социално неприемливо някво, досега никой не е реагирал сякаш съм му казал че приятелката ми е делфин или мъж или със сериозна умствена изостаналост. Хората са по-скоро несигурни отколкото погнусени и разгневени. Някои спорят че е неправилно, но не сякаш е неморално а по-скоро сякаш е неефективна стратегия.
Но не е за всеки.
ima edna duma koqto nikoga ne kazvam i tq e nemoga
И колко приятелки са във вашата полиаморна връзка?
засега 2, но има място за още. един фр имаше връзка със 7-10 човека едновременно :Д
и всичките са окей с това?
ахахахахахах верваш ли му на тоя помак
единствената връзка е между него майка му и ръцете му
Окей са разбира се, не съм толкова ужасен че да го правя без тяхно знание/съгласие :Д ако беше така най-малкото нямаше да го казвам публично.
Миро нз що ме мразиш но ако е задето бях груб/студен към определен човек в чата, всичко беше ебавка и имахме конспирация на ЛС.
надявай се съдбата да не ни срещне
/не мразя нищожества
Нз кво ти има ама отиваш в игнор-листа. Кажи ако искаш да разговаряме.
и също така се чуват 2 пъти в месеца
WE ARE NOT ANGELS!
Само? През другото време не общуват ли по-друг начин? Каква връзка е това, щом се чуват по два пъти в месеца.... Изобщо, абсурдно ми се вижда.
По принцип не виждам реализация на такива връзки. Много зависи за колко време е отишла да работи.
Въпросът е дали времето, за което са разделени, ще е достатъчно кратко, че да не се оттегчат от чакане.
заклевам се това е най-тъпата връзка, която съм виждал (а се води за сериозна). бяха се разбрали да говорят по скайп, но тя така и не се появява. момчето даже си пропусна тренировката за да я чака... той й звъни на мобилния - тя не вдига и се обажда след 2 седмици все едно нищо не е станало. понеже той си е мъжкарче не задава тъпи въпроси от сорта: защо не вдигна? защо не ми писа? къде беше? Ако иска ще си каже сама, ако не - няма. ако започне да й търси сметка за несериозното й поведение ще покаже слабост, а това не е вариант.
WE ARE NOT ANGELS!
Една приятелка има такава връзка от 4 години. Приятелят и е в затвора и му остават още 4, но все пак тя си го посещава 1-2 пъти в месеца (зависи от възможностите) и са си Ок. Защо като има любов да не може да съществува? Много ми е непонятно защо 80% от хората писали в темата казват, че "Не може". По-правилно би било да кажат "Аз не мога/ не съм способен/а на това".
Иначе в случая с приятеля ти не знам... В такава връзка би трябвало да има повече искренност отколкото в "нормалните" връзки. Аз лично много бих се убидила, ако някой ми каже "Хайде утре да си говорим по скайп в 13:00" и аз да го чакам 5 часа или 2 седмици...
това изобщо не е връзка.
много тегава ситуация... изглежда, че и той трябва да почне да се държи несериозно (макар, че не е такъв). тя се води че е от свестните, но кой знае... може да и да си се чука там наляво-надясно. Той е лоялен и винаги ги отрязва като му се предлагат, ама дали получава и същото отсреща? въпроси без отговори
WE ARE NOT ANGELS!
По принцип схващането, че когато някой пусне тема за приятел всъщност НЕПРЕМЕННО иска да извлече информация за себе си, е плоско. Ноо сега АЗ мисля, че случаят на автора е точно такъв.
*он - не съм имала такава връзка. Мнението ми е, че всички изписани неща за невероятното влагане на доверие са просто клишета. Аз така виждам нещата. За мен самият факт, че само заради отдалечеността на половинката ще вярваш повече, е притеснителен. Количеството доверие трябва да е еднакво и в двата типа връзки /т.е супер голямо/.
Не е моя работа какво мислят хората за дистанцията, обаче... честно казано ми стана грозно мнението на някои потребители, че такава любов нямало. Ами има, виждала съм. Казващите обратното обикновено са толкова заклети привърженици на "земното" и на "ненаивното", че им бяга другата магия; някак ги е страх да се отпуснат и да навлязат в нещо по-... въздушно. Навремето хората не са отписвали така с лека ръка всичко. Е, нашето съвремие пък си има други плюсове, но да не се отклонявам от темата, че и сега залитанията ми са много ;d.
А, още нещо: струва ми се кофти да се казва, че разстоянието усилва чувства. Физически разделени сте, не се виждате често и това ви разгаря тръпката... гениално. Та да - сама по себе си отдалечеността не би трябвало да прави нищо, не и ако реално си пасвате. Иначе е ясно, че се намесват нови запознанства, нови среди, нови цели /пък и единственото сигурно е че няма нищо сигурно/.
Повече любов да има във връзките и това е. Всякакви други писания са излишни.
Последно редактирано от Evterpa : 07-15-2014 на 13:53