Здравейте! Днес си изтеглих шрифта Cooky Choky или нещо подобно беше от Google Play магазина, но не знам как да го активирам този шрифт, търсих навсякъде из настройките и не можах да открия нещо подобно.
Може ли да ми помогнете, че ме радва самия шрифт и искам да съм с него? С Sony Xperia съм.
Вече си инсталирал шрифта, дотук добре.
Сега инсталираш и лаунчера: https://play.google.com/store/apps/d...launcher&hl=bg
Като те пита кой лаунчер да ползваш по подразбиране слагаш тикче долу и избираш Apex Launcher.
На началния екран ще ти излезе иконка: Настройки на Apex
Влизаш там и избираш Настройки на теми. Там ще се появи шрифта, който си инсталирал. Отваряш го, трябва да има тикче до Шрифт. След това натискаш Приложи и шрифтът трябва да се е променил.
А шрифта има ли кирилица? Аз не виждам да има кирилица, то явно само на латински букви ще ти излезе така както е показано на снимките, на български букви ще ти излиза на маймуница. Виж дали ще стане ако не стане ти препоръчвам да не се мъчиш с търсенето на шрифтове, не вярвам да има кирилизирани шрифтове.
Така, при мен се получи супер, но при една приятелка и във Facebook в чатовете шрифта е този якия, при мен не.. Как мога да го оправя и в приложенията да е с този шрифт?
Трябва да се руутне телефона, за да можеш да смениш шрифта. Без него за съжаление не може. Руута ти дава пълен контрол над устройството и можеш да променяш всичко по него, дори да триеш системни приложения.
Тук е описано как става руута в първия коментар: http://www.androidbg.com/forum/topic...ia-l-root.html
След като е руутнат, не забравяй да рестартираш телефона.
Кажи като си готов с руута да сложиш и шрифта.
Последно редактирано от Ryuko : 08-01-2014 на 12:50
Здравейте, искам да попитам как да си сменя шрифта на телефона ми тъй като в настройките я няма опцията. Опитах със много приложения от гугъл магазина, но с никое от тях не стана. Или аз не го правя както трябва или просто е невъзможно да се смени. Телефона ми е Huawei p8 lite. Ще бъда много благодарна на всякаква помощ.