На 14 години съм 157 см - 44 кг.
Всички ми казват, че съм слаба и ме питат дали ям достатъчно и вече ми писна да слушам.
Не съм болна ,а и спортувам.
Ям нормално по 4 пъти на ден, а напоследък преяждам често.
Ще ходя в ново училище и не искам да ми подхвърлят гадни коментари за теглото ми.
Иска ми се да стана поне 46 кг най-малко до началото на учебната година.
Ще съм ви благодарна да ми дадете няколко съвета.
Благодаря предварително.
здравей
и аз съм в същото положение горе долу само дето съм почти 170 см и си личи от далече че съм много слаб
а за проблема освем хранителни добавки др не се сещам защото при мен не действа почти нищо
Искаш да надебелееш или да наедрееш? За първото Мак Доналдс ще ти помогне, но след някоя друга година ще се чудиш как да отслабнеш. Пък и не е здравословно. А за второто трябва да тренираш и да спазваш хранителен режим. С преяждане няма да постигнеш нищо. Наблегни на протеините и пии достатйчно течности.
Отговори си на въпроса дали се чувстваш добре физически и дали тялото ти има правилните пропорции. Ако това е така, няма никакъв смисъл да си променяш теглото насила. Първо си на 14, второ 157 е доста нисък ръст, и ако започнеш да качваш рискуваш да станеш трътлеста.
продължавай да спортуваш и се храни нормално, а не се тъпчи. В такава възраст си, че дори и за 1 година тялото ти може да се промени много, а какво остава след 3-4. В момента се развиваш, за един пубертет колко джуджета са се превърнали в дългучи и колко пълнички деца в хора с нормално телосложение, и въобще още куп примери. А за хора, които качват трудно килограми най-удачният (според мен и единствен) вариант е фитнесът, ама за него може би е по-правилно да изчакаш още 1-2 години.
Здравейте. Аз също имам този проблем - 1,69 см съм и съм 48кг всеки ми казва да се радвам, защото нямам целулит и не ми се лепи нищо, но само като се погледна в огледалото и се сдухвам адски мнгоо дори ме е срам да излезна с къси панталони, да не говорим за рокли Пробвала съм супер много диети, но без резултат дори съм пробвала с хр. добавки, упражнения, протеинови вафли, шейкове, но нищо. Отчаяна съм моля ви ако имате някакви идеи, споделете...