.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 25 от общо 115

Hybrid View

Другия проблем днес е алчността.
    Тоест - парите. П*тките определят компанията си по средствата и изпъчеността . Как така винаги е било? Родителите, които са живеели преди 89-та година масово са свикнали на едно и си изтърхваха децата. Защото, ако преди е имало диспилина и работещи институции, днес трябва много по-голям контрол над цецата. И като си на работа по цял ден, а детето ти в ,,училище'' - се получава разминаване.

anonymous895156
    Guest
    Цитирай Първоначално написано от golemiq_korab_minava Виж мнението
    Как така винаги е било?
    Платон

"Какво се случва с младите? Те не уважават възрастните, не се подчиняват на родителите, не спазват закона. Бунтуват се по улиците, подбуждани от диви идеи. Моралът им запада. Какво ще излезе от тях?"

Сократ

"Младежта обича днес лукса. Тя има лоши обноски, пренебрегва авторитетите, няма уважение към старите хора и говори тогава, когато трябва да работи. Младите вече не стават на крака, когато в стаята влезе по-възрастен човек; те бърборят в обществото, на масата си избират най-хубавото, кръстосват крак върху крак и тиранизират своите учители."

Пиер Отшелника

"Нашият свят преживява тежки времена. Днешните млади хора мислят само за себе си. Не изпитват уважение към родителите си и към възрастните въобще. Те са нетърпеливи и невъздържани. Говорят, сякаш знаят всичко, и това, което за нас е мъдрост, за тях е глупост. Колкото до девойките, те са нахални, нескромни и невъзпитани в говора, държанието и облеклото си."

Хезиод

"Не виждам надежда за бъдещето на народа ни, ако то зависи от днешната разюздана младеж, тъй като всички младежи са неописуемо безразсъдни... когато аз бях млад, ни учеха на дискретност и уважение към възрастните, но днешните младежи са невъзпитани и невъздържани."

хм

и не виждам защо ви е да критикувате начина на живот, който хората избират да водят, и да го определяте като проблем. може би е такъв, де, но за вас, тъй като въпросните 14-годишни не ви пускат. дай да виним институциите и демокрацията за това
    Последно редактирано от dimitar., : 08-06-2014 на 18:35

Ей я и статистическата извадка, появи се.
    Поредното израстнало в капитализма. Още сигурно ни си разбрал, че средата в която растеш е жизнено важна за оформянето ти като личност.
    Иначе щял си да бегаш у друга държава със спазващи се правила?
    Ай сиктир . Винаги е имало идиоти, ама като едно общество спре да функционира и го залее плачевна мода - хората деградират още повече.

Мега фен Аватара на LadyDi
    Град
    Варна
    Цитирай Първоначално написано от golemiq_korab_minava Виж мнението
    Ей я и статистическата извадка, появи се.
    Поредното израстнало в капитализма. Още сигурно ни си разбрал, че средата в която растеш е жизнено важна за оформянето ти като личност.
    Иначе щял си да бегаш у друга държава със спазващи се правила?
    Ай сиктир . Винаги е имало идиоти, ама като едно общество спре да функционира и го залее плачевна мода - хората деградират още повече.
    Цялата ти теза е глупаво изградена.
    Винаги е било така - по-възрастните не разбират по-младите, не разбират модата, по която се водят, защото им е чужда. Считат ги за по-глупаво от тяхното поколение и смятат, че не могат да се справят с живота "както трябва". Това е естествен кръговрат. Баба ми е мислила така за майка ми. Майка ми е мислила така за мен. Аз ще мисля така за децата си. И т.н.
    Всички знаем какви са ти проблемите с държавата, ама не във всяка тема е подходящо да я намесваш.
    This world is spinning around me
    This world is spinning without me
    And every day sends future to past
    Every breath leaves me one less to my last

Цитирай Първоначално написано от LadyDi Виж мнението
    Цялата ти теза е глупаво изградена.
    Винаги е било така - по-възрастните не разбират по-младите, не разбират модата, по която се водят, защото им е чужда. Считат ги за по-глупаво от тяхното поколение и смятат, че не могат да се справят с живота "както трябва". Това е естествен кръговрат. Баба ми е мислила така за майка ми. Майка ми е мислила така за мен. Аз ще мисля така за децата си. И т.н.
    Всички знаем какви са ти проблемите с държавата, ама не във всяка тема е подходящо да я намесваш.
    Аз не съм дядка, за да виждам моето поколение, че и малко по-старото, за да разбера, че въобще моралът му и доброто възпитание му се губят.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си