- Форум
- По малко от всичко
- Информационни технологии
- Windows 7
хахахаха, ясно. Големите ти знания се опират на нещо, което всеки знае, но почти никой не ползва, защото blend shape в Мaya е в пъти по-добре от facial bones, но някъв пироман трудно би го разбрал, ти дори за жаргон го смяташ.
Още помня как преди време ме питаше за faceware или faseshift и как ги гледаше като пещерняк, но сега чак си тръгнал да ми даваш за пример нещо, което е правено по същия начин. Направо да ти се чуди човек, колко къса памет имаш.
За шейдърите въобще няма да отварям дума, току виж си извадил торбата с фантазиите и почнеш да ги вадиш.
^именно, преди време. Сега знам, а ти още си тъпчеш на готовите плугини и се дуеш сякаш имаш дори елементарни познания. Интересно след още година кво ще е положението.
И съвсем преднамерено те попитах 2 поста назад за нещо елементарно - векторното произведение на 1,3,5 х 2,5,7 или нещо от тоя род. Дори не сгря, та не ми отваряй дума за шейдъри, 'щото без това крайно елементарно знание ще напишеш шейдър на баба ми трънките. Най-много да навържеш няколко готови парчета код и да решиш, че си хванал господ за хуя.
Faceshift и това, което гледаш на клипа от Ютюб, между другото, нямат абсолютно нищо общо.
И пак ти казвам - преди да почна да се занимавам с динамики се научих да ригвам - смешно е ми обясняваш к'вото и да било тук, 'щото вече ми доказа, че си въздух под налягане в тази област.
Пък и ти си този, който доскоро ми обясняваше къв смешен софтуер бил Maya и че изобщо не го ползваш, а са си седнал да ми четеш лекции кое как се ползвало, как ставало и кое било най-добро. Смех, братче. Не е като да имам тъкмо 2 години опит с този софтуерен пакет и да съм минал през всичко -- което е и причината да го зарежа и да отида в Худини - там нещата опират до технически познания, пък аз ги искам. Ти си натискай бутони.
И понеже ми писна да ти чета за великите блендшейпове, които впрочем съм сигурен, че вадиш от Zbrush-a за отрицателно време и си мислиш, че вършиш великата работа, ще пусна това, че да се посмеят хората ; https://www.youtube.com/watch?v=OFiC-qla9XY
На ти и линк към 'безмозъчните' ми 'пиромански' глупости и колко точно безмозъчни са ; http://vimeo.com/42988999
Не се заблуждавай, че са го кръстили masterclass - и 1% не покрива от нещата, които трябва да знаеш.
"It's one of the great tragedies of life — something always changes."
Dr. Gregory House
Before sex, you help each other to get naked, after sex you only dress yourself.
Moral of the story: "In life no one helps you, once you're fucked.
Ти не правиш разлика между standalone API, плъгин, пайтон(хахахахахаха) и Mel, къде си тръгнал да ми се обясняваш
Ако имаше достатъчно акъл, щеше вече да се загрял, че последния въпрос, на който ти отговорих е за елементарните неща, които ме
пита за NUKE. Още тогава реших, че на малоумник като теб само господ може да помогне и няма смисъл да си губя времето, защото
ти липсват началните знания, можеш само да натискаш два клавиша, за да чупиш или палиш нещо.
Ако не ползваше тиквата си само за красота, щеше да си осъзнал, че единствено опровергавам всичките тъпотии,
които пишеш, защото ми е забавно да видя, колко свободно съчинения още можеш да изкараш.
Няма нищо общо само между теб и някой, който поне малко разбира. В клипа показват базовия риг, който ползваха в началото,
когато facial moCap system си я бяха направили да работи с маркери.
Още десет пъти мога да ти напиша, че си тъп като гъз, което обаче няма да промени нищо.
http://www.dailymotion.com/video/x1i...ecorp_creation
А това е, за да схванеш с кухата си тиква, че дори минимална представа си нямаш защо MoCap се ползва от всички.
Помня великото ти научаване, та ти дори не можеш да пишеш разбираеми въпроси, мислиш facial morph за жаргон, bone и съотве
тното bones го пишеш като bono-ОВЕ, чел си за голямата разлика между joints и bones и дори не си успял да схванеш,
че всъщност е едно и също в зависимост от софтуер, но някъв темерут "работил" през живота си само с maya
няма как да го знае.
С твоя пайтон(хахахахахах) скрипт, ще ти трябва два дена да ригнеш фигура, която аз ще завърша за 10 минути в C4D, защото
за разлика от теб ползвам повече софтуер, отколкото ти си чувал през живота си.
https://www.youtube.com/watch?v=_vUKPoeGaOg той спокойно може да го набие на всички малоумници ползващи худини, които са те учили
как bones и joints не било едно и също
Maya е смешен софтуер за моделиране, дори това не знаеше, а толкова много си я ползвал и толкова много я разбираш.
Не е като да имаш 2 години опит с нея ли, ми ти изглеждаш сякаш си я пускал два пъти в живота си.
Минал си на Худини, защото нямаш акъл да ползваш правилно Maya и си се питал защо всички те третират като олигофрен.
Толкова си тъп, че технически познания си тръгнал да придобиваш с Худини, когато има в пъти по-добър
софт точно за такива реални симулации.[/QUOTE]
Тъпунгер, някой неук прoшляк като теб би се мъчил само с Maya, когато със Zbrush се прави за секунди и след това
се продължава в Maya.
Тъпунгер, продължаваш да не схващаш, че възможностите на blandshape в Маya, са много над твоите елементарни разбирания.
Там нещата не стават с натискане на два клавиша или назубряне, както ти правиш.
А понеже са толкова лесни, за това си нямаш и минимум понятие как се работи с тях.
Предпочитам да си ударя една чикия, а не да си губя времето с тъпотии, които радват основно децата.
Ако приемем, че CG индустрията е като строеж на къща, ти си този, който държи лопата и бърка цимент, не се иска акъл, а само
добра координация на пръстите, каквато си придобил с игрите.
Обиди, обиди, обиди и в крайна сметка нищо не каза. Може и да заблудиш някой страничен човек, че вдяваш нещо, ама всеки с малко акъл ще се скъса да ти се хили на ферманите.
Нов въпрос - нали си програмист и писач на шейдъри - скаларно произведение равно на .5 при нормализирани вектори - колко е в градуси. И преди да ми се изцепиш - трябва да го знаеш и т'ва, че да напишеш шейдър.