- Форум
- По малко от всичко
- Информационни технологии
- Windows 7
Ти си изключително заблуден или просто в мерака си да се изкараш много знаещ ръсиш глупости на поразия. Дори ти пуснах линк към документацията, ама човек трябва да седне да прочете, вместо да се изказва неподготвена bones е общото понятие и се ползва за всичко, без значение, че в Maya е друго
В Maya единствено X-axis-а (или който си избереш да ти е основен, което сигурно дори не знаеш как става) е заключен и сочи по посока на веригата. В Софтамаж и Худини нещата не стоят по този начин.Bones, on the other hand, have an orientation. They always point down the -z axis, while up is the y dimension and x is the flat dimension.
И престани да ми линкваш 'facial' глупостите си. Не знам какво те навежда на мисълта, че не ползвам блендшейпове - най-малкото корекциите в деформациите при готов риг се коригират или с мускулна система, или със автоматизирани блендшейпове. В мерака си да го изкараш нещо служно / трудно направо ме съсипваш от смях.
https://www.youtube.com/watch?v=8qeO...ature=youtu.be - аз знам това как се прави, 'щото си направих труда да се науча да ползвам инструментите и да прочета документацията, вместо да тегля плугини и да ръгам готов motion capture върху готови ригове и от някви смешни сайтове. Ама като те виждам, че на елементарни въпроси не можеш да ми отговориш, жестоко се съмнявам дори да си отварял Hypershade-а, че да имаш представа как се блендва между нормал / дисплейсмънт мапове и блендшейпове.
Как да е, поне се посмях ;3 ау ревоар