- Форум
- По малко от всичко
- Политика
- България
ЛИБИЯ - Където един изнасилваше деца в шатрите си? Знаеш ли как го убиха? Като куче, изнасилен, влачен по улицата след което убит.
СИРИЯ - Нали не говориш за същата държава, която периодични си убива неудобните фигури в Ливан?
ЕГИПЕТ - Мобарак който 30 години краде от държавата и става милиардер на нейн гръб, докато хората се усещат, че живеят в мизерия и решават да променят нещата. Всеки притежаващ няколко млрд, може да си наеме хора които да се бият за него.
ИРАК - да, поздрави 180к+ човека които избива през 80-те години с химическо оръжие или може би когато нахлуват в Кувейт? Толкова добре подредена държава...
Защо да ми е виновен исляма? Той е толкова прекрасна религия, любимото ми е женската маскировка на чувал за боклук. А убийствата с камъни, защото нечия жена е погледнала друг мъж са такова приятно забавление в събота вечер. Или шофирането на кола от жени, та те имат право само да раждат и да им се изрежда цялото семейство, какво да го еба правят от страната на геврека в кола? Много ми допада и идеята - ще воювам срещу "запада" като си натъпча ректума с пресовки барут и пирони и ще се взривя на пазар с 2-ма чужденци и 40 камилари, нищо че загубата е на нашия тефтер, все пак са ми обещали 40 девици (отново ще ги споделя с цялото семейство). Секунда, отивам да си взема килима...
И още нещо не мога да разбера, защо след като са такива прекрасни държави, пристигат в Европа на талази?
n00bs
Това е като да хвърляш бисери на прасетата.
Освен да се забавляваш в тая тема няма какво друго да се прави. Климатроника сигурно и идея си няма къде са тея държави и напълно вероятно да ги мисли за будистки, примерно.
Дефендъра е платен и също се забавлява, климатроника е твърде тъп за да прецени ситуацията.
От кога пристигат на талажи ве в Европа? От както САЩ и Запада им пробута демокрация, свали ''лошите'' диктатори и вкара пълен безпорядък в целия близък изток.
Либия по време на управлението на Кадафи беше една нормална държава, богата, в която ходиха много българи да живеят. Имаха си правила и самите либийци изискваха да се спазват.
Сирия преди - мирна държава, площадите пълни.
Днес - хиляди танкове по улиците из между роените. НАД 200 000 убити.
Ирак - преди - исляма беше забранен. добре функционираща държава - днес - ислямска държава, както и сирия. голят , бесят ..
НЕ ИСЛЯМЪТ ТИ Е ВИНОВЕН. Турция също е с ислям.
Срещу ислямска държава целия ислямски свят, защото тя е едно творение именно на САЩ.
Между другото то крайни християни в западна Европа също правят терористични актове и се избиват.
имам чувството , че сте кръгли идиоти тук
Ами на дефендъра дано му плаща в друга валута, а не рубли, гледам цената на тапетите продължава фамозния си преход.
EUR/RUB close:71.70005
USD/RUB close:57.55945
Сега очаквам да дойде пак "липсващото звено" и да ми обяснява, как били имали злато. Да си направи сметка и да види колко му е стойността на това злато.
n00bs
Кои българи са ходили да живеят в Либия? Аз имам двама познати, които отидоха да работят там, за френски петролни компании.
Ходи да живееш в арабска държава, виждам че ще ти хареса. Приемай и исляма. А аз лично не подкрепям и християнството, както няма да подкрепям и нито една религия някога. Ако зависеше от мен, нямаше да има църкви/джамии ака легални секти.
И ако се чувстваш по-умен съм съгласен да направим някой IQ тест или тест за обща култура. Това че някой има по-различни виждания за живота от теб и различно мнение, не го прави идиот. В твоите очи може би, но реално - вероятно не.
n00bs
IQ тестове, много сте ми забавни
в Либия имаше доста българи
то е очевидно какво става, не е въпрос на различни виждания
Нямаше да ни залеят бежанци, ако не бяха провокирали всичко. САЩ въоръжават джихадистите, именно за да свалят Асад и да се напият с петрол. Армийте им за да се развиват трябва да воюват
Война/революция без жертви ли очакваш?
И по времето на "берлинската стена" са умрели хора, но в момента Германия е там където много други държави няма да бъдат. И там има проблеми от сорта на корупция и лизачество, но са го намалили до минимум.
И основната причина за жертвите са, че някой не иска да си тръгне доброволно от поста който е заел. И ние минахме без жертви от комунизма към "прехода" към демокрация, но в Румъния Чаушеску си го гръмнаха спокойно.
n00bs
200 000 жертви в Сирия ли бяха, и пълен геноцид ?
Да си виждал някой политик да се отдегли от власт доброволно?
Мислиш, че ако Меркел я свалят ще си тръгне без да оплюе света?
Нали се сещаш, че от както убиха Кадафи сега Либия е в огромна гражданска война и се избиват хиляди?
Ебаха майката на цял свят САЩ, идва ред и на нас!
И тия "доста" българи в Либия, работеха или живееха? Разликата между двете е доста голяма. Много българи работят в Англия, но го правят с мисълта да се приберат след някоя година, а не да остана да живеят там.
А тия джихадисти не са ли водени от вълшебните си "40 девици"? О не, чакай, ти каза че проблема не е в исляма, моя грешка. Разликата между ислям и радикален ислям е доста тънка. Ето как една идея, за по-добър живот и повече права, бе превърната във война. А за САЩ и преди съм казвал, че се получи пародия, защото в началото те подкрепяха специално тая "идея" в Сирия (причините за нахлуването в Ирак са други, в Египет не са ходили, а Либия винаги си е била близка с Франция), която в последствие се превърна във война срещу ИД.
Също както християнин, може да се озове в секта, която му иска половината царство и ръката на дъщеря му, за да му донесат душевен мир и място в рая. Ами ебем го, не ща измислен рай и девици, предпочитам си царството и Алета Оушън.
n00bs
Бай Тошо си отиде като видя накъде отиват нещата. В Чехословакия също се мина без кръв. В Америка Никсън си тръгна доброволно. Ами да, мисля. Тя да не е Кобрата?!
Това, че Либия не може да си оправи държавата е техен проблем. Искаха да го свалят, свалиха го, видяха как става и всичките племена решиха, че ако не е техен човек, ще има нови убийства и така в една спирала. Отначало и Австралия е била колония за затворници.
n00bs
Либия няма да се оправят, както и много други държави, които просто не са за демокрация. Целта на САЩ беше точно това оръжие. И ние също не ставаме за демокрация
Ние си ставаме, просто трябва да минат още 50-тина години, да се смени поколението. Да започнат да се махат хора които се пенсионираха като депутати. Да се променят законите, вероятно в частност и конституцията. Да се махнат подлогите на чужди държави, било то на САЩ/Русия и да започнем да се интересуваме от националните, реалните си интереси.
n00bs
Де да беше така лесно. Децата на старото поколение заемат същите постове, а огромна друга, изродила се от чалга деградиралата образователна система ще продължават да се натискат в мръсната политика. Не 50, няма да издържим и още 20. Ще изчезнем от картата. Но при положение, че света отива към нова световна или студена война - няма дълго да се задържи сегашното мирно време.
Изумява ме как климатроника за пореден път говори наизуст, без въобще да познава историята и закономерностите в региона. В арабските държави от Северна Африка и някои от Близкия изток положението е горе-долу следното - там няма единна нация, а сбор от племена, които са на нож помежду си и са в постоянна битка за надмощие. Начинът да бъдат обединени е със сила - или с военна (както направиха диктаторите Садам Хюсеин, Кадафи, Мубарак, Асад), или с религиозна (разбирайте пак военна, но с религиозни оправдания). Племената се мразят и избиват помежду си, шиитите и сунитите също. Тези хора не са достатъчно цивилизовани да живеят в демокрация, те използват кръвни вендети, публични мъчения и унижения, нерядко изповядват радикален ислям. Диктаторите им смучеха ресурсите (а такива не липсват в региона) и ги продаваха, забогатявайки неимоверно, а едновременно с това на свой ред вършеха зверства, за да респектират и държат в подчинение масите. Болшинството от хората, населяващи тези държави, са неграмотни, необразовани, лесно манипулируеми и крайно първични и жестоки, затова и биват държани послушни по същия варварски начин.
Същевременно тези диктатори бяха удобни на западните велики сили - продаваха им нефт, инвестираха парите си в техни банки, спонсорираха предизборните им кампании. От това намазаха и французи, и италианци, и други. Години наред семейство Кадафи бяха доста гъсти с Берлускони и редовно синовете Ал-Саади и Саиф ал Ислам бяха на официални събития в Италия. После същите тези Велики сили (Великобритания, Франция, Италия, САЩ) ги свалиха. И както винаги става с подобни авторитарни лидери - те идват на власт с кървав преврат и биват свалени по същия начин, като обикновено заплащат с живота си.
Дали хората са живяли добре при диктатурите? Не, не са живяли добре, но поне е имало някакъв ред. Сега е хаос и анархия, граждански войни, публични убийства, атентати и много много жертви.
Не виждам какво общо има цялата тази тема с България?
Последно редактирано от DarkTemplar : 12-12-2014 на 16:31
Welcome to the Jungle...
хаха. всичко е свързано.
най-малкото с бежанците
В Сирия има задължително образование. Децата учат френски, руски и други езици. НЕ са чак толкова необразовани.
добре, ще видим какво ще стане. Имайте търпение.
А в Либия, Тунис и Египет? Защото Сирия не е изолиран случай.
Welcome to the Jungle...
Виж сега.
Имаме 500 000 хиляди циганина.
Имаме 500 000 хиляди пенсионери
Имаме 1 000 000 турци (за ДПС)
Имаме 1 000 000 партийци
Имаме още 1 000 000 хора, които не разбират от политика или не им пука.
Раждаемостта е отрицателна.
Емиграцията на българи - огромна.
Кажи ми ти, всезнайко по демокрация. Кажи как очакваш твоят глас да бъде чут при това съотношение?! Кажи ми кой и как ще създаде единно и здравомислещо правителство, което и народа да промени?!
Демокрация, пейте си вие.
Ама Хелзинския комитет да не ви се кара.
Щели да изберат добри политици, които нямали да се продават по правилата на демокрацията.