- Форум
- По малко от всичко
- Политика
- България
Ебаха майката на цял свят САЩ, идва ред и на нас!
200 000 жертви в Сирия ли бяха, и пълен геноцид ?
Да си виждал някой политик да се отдегли от власт доброволно?
Мислиш, че ако Меркел я свалят ще си тръгне без да оплюе света?
Нали се сещаш, че от както убиха Кадафи сега Либия е в огромна гражданска война и се избиват хиляди?
Бай Тошо си отиде като видя накъде отиват нещата. В Чехословакия също се мина без кръв. В Америка Никсън си тръгна доброволно. Ами да, мисля. Тя да не е Кобрата?!
Това, че Либия не може да си оправи държавата е техен проблем. Искаха да го свалят, свалиха го, видяха как става и всичките племена решиха, че ако не е техен човек, ще има нови убийства и така в една спирала. Отначало и Австралия е била колония за затворници.
n00bs
Либия няма да се оправят, както и много други държави, които просто не са за демокрация. Целта на САЩ беше точно това оръжие. И ние също не ставаме за демокрация
Изумява ме как климатроника за пореден път говори наизуст, без въобще да познава историята и закономерностите в региона. В арабските държави от Северна Африка и някои от Близкия изток положението е горе-долу следното - там няма единна нация, а сбор от племена, които са на нож помежду си и са в постоянна битка за надмощие. Начинът да бъдат обединени е със сила - или с военна (както направиха диктаторите Садам Хюсеин, Кадафи, Мубарак, Асад), или с религиозна (разбирайте пак военна, но с религиозни оправдания). Племената се мразят и избиват помежду си, шиитите и сунитите също. Тези хора не са достатъчно цивилизовани да живеят в демокрация, те използват кръвни вендети, публични мъчения и унижения, нерядко изповядват радикален ислям. Диктаторите им смучеха ресурсите (а такива не липсват в региона) и ги продаваха, забогатявайки неимоверно, а едновременно с това на свой ред вършеха зверства, за да респектират и държат в подчинение масите. Болшинството от хората, населяващи тези държави, са неграмотни, необразовани, лесно манипулируеми и крайно първични и жестоки, затова и биват държани послушни по същия варварски начин.
Същевременно тези диктатори бяха удобни на западните велики сили - продаваха им нефт, инвестираха парите си в техни банки, спонсорираха предизборните им кампании. От това намазаха и французи, и италианци, и други. Години наред семейство Кадафи бяха доста гъсти с Берлускони и редовно синовете Ал-Саади и Саиф ал Ислам бяха на официални събития в Италия. После същите тези Велики сили (Великобритания, Франция, Италия, САЩ) ги свалиха. И както винаги става с подобни авторитарни лидери - те идват на власт с кървав преврат и биват свалени по същия начин, като обикновено заплащат с живота си.
Дали хората са живяли добре при диктатурите? Не, не са живяли добре, но поне е имало някакъв ред. Сега е хаос и анархия, граждански войни, публични убийства, атентати и много много жертви.
Не виждам какво общо има цялата тази тема с България?
Последно редактирано от DarkTemplar : 12-12-2014 на 16:31
Welcome to the Jungle...
хаха. всичко е свързано.
най-малкото с бежанците
В Сирия има задължително образование. Децата учат френски, руски и други езици. НЕ са чак толкова необразовани.
добре, ще видим какво ще стане. Имайте търпение.
А в Либия, Тунис и Египет? Защото Сирия не е изолиран случай.
Welcome to the Jungle...
Виж сега.
Имаме 500 000 хиляди циганина.
Имаме 500 000 хиляди пенсионери
Имаме 1 000 000 турци (за ДПС)
Имаме 1 000 000 партийци
Имаме още 1 000 000 хора, които не разбират от политика или не им пука.
Раждаемостта е отрицателна.
Емиграцията на българи - огромна.
Кажи ми ти, всезнайко по демокрация. Кажи как очакваш твоят глас да бъде чут при това съотношение?! Кажи ми кой и как ще създаде единно и здравомислещо правителство, което и народа да промени?!
Демокрация, пейте си вие.
Щели да изберат добри политици, които нямали да се продават по правилата на демокрацията.
Ама Хелзинския комитет да не ви се кара.
Welcome to the Jungle...
Антон Тодоров: В България съвсем скоро ще има някакви зачатъци на гражданска война
"Вижте, според мен нещата ще отиват още повече на зле. Аз изследвам и сектор „Сигурност” и имам определена експертиза в тази посока. Мога да кажа, че в България съвсем скоро ще има и някакви зачатъци на гражданска война. Тя вече се води в малките населени места, води се на местата, в които хората са оставени на произвола на циганските терористи, защото това, което правят циганските банди, си граничи с тероризъм."
http://www.blitz.bg/news/article/308707
oo блиц, цоцаме редовно от посолството на "майка Русия" и разпръскваме обективни новини.![]()
Welcome to the Jungle...
^ че не е ли вярно бря, ама ти сигурно дори не си прочел и цитата от статията, които съм постнал, Мързел![]()
коментар от нета:
"откакто на влас са реформаторите, живота стана къде, къде...
а бе,друго си е!"
![]()
От нета:
знаете ли го този виц за Ивановден:
"Иван Костов черпи."
ПП: Честито на именниците.
Хубав виц.
Нещо, върху което си струва да се помисли - http://hashtag-bg.com/articles/16531 .
Според тази информация върху покривите на американските посолства по света (включително и в СОФИЯ!) има инсталирани устройства за подслушване на граждани и власти. Ако това е вярно (а източникът изглежда достоверен), би трябвало да тръгнем със сопите.
а Ауриса, дето живее близо да хамериканското посолство даже може да го наблюдават докато се къпе гол в банята, хаха.