- Форум
- По малко от всичко
- Политика
- България
якуза, има само една правилна вяра, другото е хипноза, стига си обобщавал.
всеки може да познае правилната вяра по това как го кара да се чувства и дали не го заробва и не му отнема щастието или го кара да убива различните.
в атеизма изобщо няма вяра, а няма ли нужда от вяра в нещо, то човек няма и свобода да избира.
атеизма е робство на материята.
Бе, квото и да си говорим, религии ще има. Добре ше е целия свят да си помага, ама като едните убиват другите (САЩ тероризра света) просто няма как хората да не се отклонят от каньоните и да не се защитят с цената на убийства и тнт.
Аз не смятам, че има 100%-тов атеизъм. Всеки човек вярва в нещо - дали ще е някаква религия, собствените си възможности, някаква невидима сима (провидение, съдба, карма), някакви материални/нематериални ценности или нещо у другите. Лично аз не познавам човек, който не вярва в абсолютно нищо. Религиите просто се опитват да поставят нещата, които изброих в някаква йерархична зависимост, на върха на която стои конкретния им религиозен водач/Бог.
Така че това колко са лоши атеистите ми намирисва на религиозна пропаганда, целяща да привлече повече хора към една или друга вяра/религия.
Tи си ми идол.
![]()
![]()
![]()
Последно редактирано от DarkTemplar : 01-18-2015 на 17:21
Welcome to the Jungle...
извинявай, ама един крадец влиза в дома ти и почва да изнасилва тъщата и ти да не го хлопнеш с брадвата, щото си ИСТИНСКИ христянин ? :Д
Щом става дума за тъщата, бих се замислил.Ако се справи добре, даже може да му дам някoй лев за услугата.
![]()
Welcome to the Jungle...
дилема - ако един крадец-жена влезе в къщата ти, а ти я прекараш, това за самозащита ли се брой или за изнасилване.
Прогресът и благоденствието съществуват. Удовлетворението от себе си и постиженията си, също.
А точно религиозните канони и свободата на избор много се разминават. ;]
Welcome to the Jungle...
Религиите са били най-полезни в родово-общинния и феодалния строй, защото са служели за сплотяване на общностите и техен морален кодекс. Сегашното модерно общество едновременно е глобално (защото има общи глобални закони и ценности, които обединяват хората по света) и фрагментарно (защото всяка общност си има и свои такива). И когато ценностите на едните и другите се сблъскат (което е неизбежно), това води до сериозно конфликти и човешки жертви. Всяка една война или революция в последните десетилетия реално е причинена от това.
Ако ми допадне, ще се постарая. Ако не ми, ще извикам полиция. При всички случаи печеля.![]()
Последно редактирано от DarkTemplar : 01-18-2015 на 17:46
Welcome to the Jungle...
http://www.snews.bg/bg/statiya/friz-...celi-3-dni:427
Дефенди, ето една незабравима статия за крадците и отношенията с тях.![]()
Welcome to the Jungle...