- Форум
- По малко от всичко
- Политика
- България
това е демократична процедура по утвърдени правила.
ЗАКОН нали беше?
Гечев: "Досега заем от 16 млрд. лв. не е гласуван от българския парламент. Ние ще сезираме Конституционния съд, ако те си позволят това да влезе в пленарна зала. Ще пледирам въобще да си изтеглят предложението, тъй като комисията няма право да гласува тези 8 млрд. евро, тъй като те касаят бъдещи бюджетни периоди. Има международна практика, България има Конституция, ние в момента не можем да гласуваме държавен дълг за 2016 г. и за 2017 г. Няма такава практика. те искат да подпишем празен чек, тоест да предрешим бюджетите за 16-та и 17-та година."
То си е написано ПРАКТИКА.
сорри, но не ми се занимава повече, квото искаш така си го приемай
просто не ми се разправя с нещо подобно на зациклили кафе машини
Конституционна практика
"дълг за бъдещи бюджети" наистина ли ти звучи нормално.
бюджета за 2016 и 2017 още не е приет а дълг вече теглят за него.
Последно редактирано от defender : 02-11-2015 на 22:52
Ефендито е дърт конституционалист.![]()
Welcome to the Jungle...
ми не съм дърт,
наричай го елегантност![]()
Shut up, Meg.
Нека се знае.Престъпленията на комунистическия режим в България влизат в учебниците
Миналата седмица НС прие на първо четене Закон за предучилищното и училищното образование. В края на вчерашния ден депутатът от РБ Борис Станимиров внесе в деловодството на НС проект за допълнение на въпросния закон, който предвижда изучаване на престъпленията на комунистическия режим в България. Проектът е подписан от всички депутати от РБ, както и от народни представители на ГЕРБ и ПФ.
Същата поправка Станимиров внесе към Закона за народната просвета минути след полагането на клетвата му като народен представител на 12 ноември 2014 г.
Поправката „Станимиров“ определя, че споменатите в закона принципи на демокрацията, правовата държава и човешките права и свободи, включват и информираност за престъпленията на тоталитарните режими в Европа, включително на комунистическия режим в България.
Последните социологически проучвания показват, че младите хора не знаят нищо за времето на комунистическия режим и за престъпленията на тоталитаризма. В същото време с български закон от 2000 г., както и с Резолюции на ПАСЕ от 2006 и на Европейския парламент от 2008, комунистическите режими са осъдени като престъпни, наравно с националсоциалистическите и фашистки режими. Днес, когато крайно леви и десни тоталитарни идеологии отново си проправят път в европейските общества е особено важно младите европейци да познават опасността на тоталитарните идеологии и страданията, които те са причинили на човечеството.
Welcome to the Jungle...
нека се знае,
но добре ще е и да влезе в учебниците и изтреблението на индианците.
и западната колонизация, както и експлоатацията на роби до преди има няма 100 години.
Човешки зоологически градини разпространени на Запад - началото на 20 в
![]()
Говорим за българска история. Едва ли някой да е експлоатирал индианци и негри в България.
Welcome to the Jungle...
Какво значение има? Те децата не знаят кога е създадена България официално, вие на конспирации ще ги учите. Ами умните деца отдавна знаят, че учебниците са боклук. Учителите също не преповядват масово по учебния план.
Специално за теб.![]()
Или по-скоро неграмотен и незнаещ значението на думите?
Welcome to the Jungle...
Ако се хващаш, че съм сгрешил някаква проста дума като преподават, а не гледаш смисъла и значението между думите, то аз не съм ти виновен.
Ти най-редовно грешиш думи. Което е резултат на това, че не си чел достатъчно. Очевидно е, че се опитваш да използваш терминология, която е доста над интелектуалното ти ниво. Освен това си небрежен и немарлив в начина ти на изразяване и 100% сам трудно си разбираш какво си искал да кажеш.
За да не съм голословен, ето няколко примера:
В твоя речник каноните стават каньони (което означава нещо съвсем различно), появяват се формировации (което явно е нещо между формации, овации и формирования), учителите започват да преповядват (да се чуди човек преподават ли, проповядват ли) и куп други бисери.
Доста си неграмотничък, нещо като циганите в забавните клипчета по нета. Направо си за Господари на ефира.
Последно редактирано от DarkTemplar : 02-12-2015 на 15:22
Welcome to the Jungle...
Ето, че за теб грамотност и интелигентност се измерват само в правописни и граматични правила. От време на време научаваш нещо на изуст, не правиш никакви съпоставки, сравнения. Не влагаш лични изводи, а само повтаряш като папагал. Мн. жалко.![]()
Не се измъквай. Грамотността е нещо базово - няма как да пишеш с грешки и да очакваш някой да те приеме насериозно.
Когато използваш някаква терминология е редно да употребяваш точните понятия на точното място. Иначе цялото начинание губи смисъл.
В селското стопанство, разсадниците и оранжериите вероятно не е нужно да си грамотен, но когато се изразяваш в писмен вид, особено по обществено значими теми, е задължително.![]()
Welcome to the Jungle...