.
Отговор в тема
Страница 7 от 65 ПървиПърви ... 345678910111757 ... ПоследнаПърви
Резултати от 151 до 175 от общо 1613

Тема: България

Мега фен
    А интернационала мразиш ли?

Мега фен
    не, не го мразя, но едновременно с това искам да имам родина и дом където да съхранявам себе си

така, че двете могат да се комбинират

това е повикът на природата,
    Последно редактирано от defender : 10-13-2014 на 20:31

Мега фен
    да се 'обичаш' е признак на доста неща, за повечето от които (по мое мнение) трябва да се пият хапчета, но до патриотизъм как го докара не ми е ясно. Ей че пак си бягал от часовете по етика и право.

Патриотизъм (на гръцки: πατριώτης — съотечественик, πατρίς - отечество) означава любов, обич към родината и желанието за опазването ѝ. Възхищение от националните постижения, привързаност към родната земя, език и традиции.
    Социологът Макс Вебер, застъпвайки теорията за насилието, дефинира понятието държава като „човешка общност, която на определена територия претендира успешно да притежава монопола върху легитимното физическо насилие.“[3]
    Поправи ме ако греша, но по думите ти излиза, че ти се идентифицираш с държавата, от която произхождаш. Ерго, логично следствие е да мериш и остатъка от човечеството със същата мяра. Това, от своя страна, е съвременното определение за думичката расизъм . Не съм съгласен с употребата на конкретно тази дума ; не знам кой е започнал да я ползва по толкова тъп начин, но утре ако кажеш, че скандинавците са депресари, ще те обявят за расист :}} .Няма да е учудващо ако подобно изказване излезе от устата на човек с твоя мироглед.

Глобализация, социално, е точно обратното на изписаното досега. Аз не виждам нищо лошо.

За разните мошеници-милиардери ще се съглася и някой ден може да седнем да си полафим, 'щото мога цяла книга да ти изпиша дори само за филмовата индустрия и лайната са не до шия, ами достатъчно да се удавиш в тях, но алчността е проблем на човечеството, не на системата. Та честно казано ми е през *** кой ще лапа и от коя държава идва - докато има мишки, които да се продават, ще има и как да се папка. Справка - 45г. 'социализъм' .

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от Auriss Виж мнението
    Поправи ме ако греша, но по думите ти излиза, че ти се идентифицираш с държавата, от която произхождаш..
    Глобализация, социално, е точно обратното на изписаното досега.
    За тебе май има само два цвята черно и бяло (патриотизъм и глобализация), а между тях не съществува нищо и ако не си патриот, то задължително трябва да си глобалист, ами не съм съгласен. Не бъди човек на крайностите.

EDIT: Защо думата патриотизъм да е задължително да я свързвам само с родината, патриотизъм е може би любов към познатото, към своята си среда (пък било то душевна или физическа), която те кара да се чувстваш добре и готино. И съпротива срещу това, което НАСИЛА иска да ти отнеме средата и наруши това готино чувство, а ако нямаш тази съпротива ти ставаш роб на чужда среда, която не е твоята си среда дето се чувстваш готино. Изгубваш се, разграждаш се в тинята и ставаш тиня.
    Последно редактирано от defender : 10-13-2014 на 22:34

Мега фен
    Aeternal майка, кво става с тебе майка, кажи бе майка, защо да не искаш да ти казвам брат, бе майка, защо се правиш да изглеждаш застрашително като актьор от бг сериал.
    Последно редактирано от defender : 10-14-2014 на 10:54

Мега фен
    "От гледна точка на необратимостта на демократичните процеси в България преходът е приключил".
    Росен Плевнелиев

ПП: свърши прехода и сега кво, .......................... х*й

а да и постна пица
    Последно редактирано от defender : 10-14-2014 на 20:55

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от defender Виж мнението
    Aeternal майка, кво става с тебе майка, кажи бе майка, защо да не искаш да ти казвам брат, бе майка, защо се правиш да изглеждаш застрашително като актьор от бг сериал.
    дифендИ , не се гъбаркай с мен, майка

Мега фен
    Атака иска медиите на утрешните консултации при президента

Прочети повече на: http://www.novini.bg/news/243966-%D0...%82%D0%B0.html

ПП: Браво на Атака, нека всички видят

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от Auriss Виж мнението
    дифендИ , не се гъбаркай с мен, майка

Мега фен Аватара на yakuza_
    Град
    Niggaland
    Цитирай Първоначално написано от defender Виж мнението
    Атака иска медиите на утрешните консултации при президента

Прочети повече на: http://www.novini.bg/news/243966-%D0...%82%D0%B0.html

ПП: Браво на Атака, нека всички видят
    Жалко, че избирателите на Атака имат нулева политическа култура и за пореден път гласуваха за партията, която крепеше последното правителство, загуби време и ресурси на България.
    n00bs

Мега фен
    брато, политическия живот и поведение в парламента, не е като на събрание в махалата.
    Последно редактирано от defender : 10-14-2014 на 21:31

Град
    Niggaland
    Не е като да си почиваш по време на работа в Куба, Париж, да правиш пиянски скандали в германските авиолинии, да биеш хора по магистралите, да теглиш пари на името на хора от твоята партия, да казваш, че си против някоя партия, а в същия момент да й осигуряваш кворум, да вкарваш педофили в парламента, да слугува на чужди държави. Амен!
    n00bs

defender, ти с какво образование си?
    Как може да подкрепяш партията държала толкова дълго време турците , БСП и Герб на власт?

Мега фен
    "България е колонизирана след 1997 г. От тази дата българите работят за чужд интерес. Всичко, което беше построено с труда на нашите бащи и майки, го заграбиха чужди компании. Много от заводите бяха закрити, защото бяха конкуренция на западните фирми. Останалите бяха взети за стотинки и сега носят печалби на западни наднационални компании.
    Такава чужда колониална фирма е “Дънди прешъс”, която печели милиарди от нашето злато и оставя 1,5% такса. Такава е “Нефтохим” - монополист, който печели милиарди от високите цени на горивата на гърба на обедняващия българин. Такива са ЧЕЗ, ЕВН, Енерго Про - монополисти, които вдигнаха с 200% цените за последните 7-8 години и печелят милиарди годишно на гърба на обедняващия българин. Такива са веригите от супермаркети “Била”, “Кауфланд”, “Лидл”, “Метро”, “Карфур”, които поставят на колене българските производители на месо, мляко, зеленчуци и плодове, изнудват ги с цени и срокове за плащане и на практика ги ограбват за сметка на собствените си високи печалби. Те включват в сметката на своите клиенти дори такса "рожден ден", за да празнуват с парите на българите рождените си дни. Деветдесет и осем на сто от стоките в най-агресивно рекламиращата се верига "Лидл” са вносни. Тези монополисти стъпват в България с активната помощ на всички правителства от 1997 г. до днес и получават привилегии за сметка на българските производители и търговци."

Волен Сидеров

ПП: лъжа ли е, майка

Мега фен
    "Купуваш храна, плащаш ток, телефон, вода, бензин, теглиш заем - пълниш чужди каси
    Оборотът на германската верига Кауфланд за 2011 г. е 821 млн. лв, на холандската "Метро" - 728 млн. лв., на австрийската "Билла" - 454 млн.лв., на германската "Лидл" - 372 млн. лв., на холандската "Карфур" - 209 млн. лв., на белгийската "Пикадили" - 185 млн. лв., на холандската "ТМаркет" - 125 млн. лв."

ПП: ............., майка?
    Последно редактирано от defender : 10-15-2014 на 10:56

Град
    Niggaland
    Кой е виновен, че българските вериги не струват? Дай да изгоним всичките чужди инвеститори и тия всички продавачи, управители, доставчици, складови работници и тн., къде ще работят? МАЙКА!? Нефтохим си е на Лукойл, които са руска компания. В Румъния ги разследват за укриване на данъци, не виждам защо и тук не го правят, след като са 10 години на загуба, явно нещо не е наред.
    Не знам какво очакваш да стане, никой чужд инвеститор няма да стъпи в България, ако печалбата му е 2000 лв. на месец. Как ще правиш нови инвестиции, ще печелиш, ще подновяваш активи?
    n00bs

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от golemiq_korab_minava Виж мнението
    defender, ти с какво образование си?

ок за рб ше гласувам, че да ми се дигне образованието, имунитета и потентността и на гаджИто циците.
    Последно редактирано от defender : 10-15-2014 на 11:11

Мега фен
    "Днес най -голямото предприятие у нас е германската фирма "Аурубис" АД, която е притежател на МДК - Пирдоп. Годишите приходи на "Аурубис" АД са 4 млрд. долара. Това можеше да е оборотът на българския МДК - Пирдоп, ако не беше продаден за стотинки. Най-бедната в ЕС държава - България, спонсорира най-богатата - Германия, с 4 милиарда долара годишно."

Волен Сидеров

ПП: да живеят германските доходи, да живеят великите германци богати, Амеииин.

Ще ги цункам по дупИтата да се смилят берем малко и Меркел отпусне помощ по 200 лв. за град Мизия за бедстващите след наводнението
    Последно редактирано от defender : 10-15-2014 на 11:18

Град
    Niggaland
    "Аурубис България", който с годишен оборот от 1,5 милиарда евро е второто по значимост предприятие в страната
    Значи при болен 2 млрд. евро отнякъде си идват?
    А правиш ли разлика между оборот(приход) и печалба? Доста си лесен за манипулиране като гледам. Аз ще ти я разкрия, печалба = оборот - разходи.
    n00bs

Дифендере. Абе, ако някой ти каже истината, това означава, че той ще ти помогне ли????

Дифендере. Във всички изказвания на Волен никъде не чух да изявява КАК ще промени нещо, освен, че щял да ни изкара от ЕС, унищожи ей така всички монополи, та закрие всички дългове и договори които имаме с цял СВЯТ от предишните ни правителства. Та знаеш ли тогава кво ще стане? Ще се биеш с чистачките за един хляб, който ще струва един милион лв...

Не се прави на толкова глупав. Болен се е залепил за Русия и единственото, което прави е да обслужва техните интереси.

Кво предлага, я сподели. Да се национализират всички неща и нова диктатура? За да смучи парламента? Да заличи ДПС като ни вкара във война с турците? Аз мисля, че нито едното. Неговата работа е да седи винаги на едно ниво в управлението, колкото да съществува.

Мега фен
    за 10-ти път казвам, че системата като цяло е прецакана, но не видях за кого друг да гласувам или трябваше да не гласувам, бях на кантар, това е.

Добре говорят и правят аналогии с Орбан в Унгария и Льо Пен във Франция, това е, дали ще го изпълнят е друг въпрос.
    Стига си ми дуднел, защо съм гласувал за тях.

Или няма да гласувам или за сега за тях, ако не сменят ценностите.
    Ако и те се окажат като другите, спирам да гласувам - няма да гласувам на за хора, които не искам, защото видиш съм бил имал някакъв дълг да гласувам, пък ако ще и да ми свалят звезди.

Да имам избор само между кофти хора, е все едно да нямам избор.
    Последно редактирано от defender : 10-15-2014 на 14:25

Какво говорят ВЕ? УЖАСТ. ТРЯБВА да си отвориш очите ,и мозъка.. гласувай си като дъртите бабички по традиция, щото БСП също много хубаво говори.

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от golemiq_korab_minava Виж мнението
    Какво говорят ВЕ? УЖАСТ. ТРЯБВА да си отвориш очите ,и мозъка.. гласувай си
    къв ти е незадоволения проблем ве и какво общо има с мене.

С нещо съм нарушил законите ли, че съм гласувал, какво искаш още от мене?

А ако не съм нарушил законите, къв ти е незадоволения проблем.
    Последно редактирано от defender : 10-15-2014 на 14:34

Мега фен
    ей, харпун, амаха.

Етикети за тази тема

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си