.
Отговор в тема
Страница 8 от 65 ПървиПърви ... 4567891011121858 ... ПоследнаПърви
Резултати от 176 до 200 от общо 1613

Тема: България

ти си кат пенсионерите на пазара ... престани да говориш за избори.

Мега фен
    то и ти да си със 150 лв. пенсия щеше не да говориш ами и песни да пееш за изборите.
    ти какво искаш, ако пенсиите зависеха от червената шапчица или снежанка, за тях щяха да говорят.

само че пенсиите не зависят от червената шапчица , а те ще гласуват за нея.
    тоест- не разбират, не знаят, ама са основните гласуващи в България - 90%: :Д

знаеш ли, колко малък процент сме хората като теб, мен, ауриса атернал, които полагаме някакъв напън да мислим по тези теми в политиката и за държавата, въпреки че някои стигаме до изводите да не гласуваме? аМИ много малко...
    не че форума е пропищял, ама освен нас друг пише ли в раздела?!

Мега фен
    ми хората имат супер много проблеми за най-нужни човешки нужди, да не мислиш, че им остава много време да мислят, когато си на ръба.

.

Мега фен
    ти сериозно ли ?
    аз влизам тука да се поплюя с някого. Не си вади изводи за на хората умствения капацитет на база т'ва че не се дъвчат с околните като избесняли псета.
    Толкова по-добре, че сме само няколко човека в тоя раздел. Остатъка от човечеството сигурно си има по-продуктивни занимания.

това мога на 100% да го кажа за бачкащите по 12 часа на ден родители, но ти да видиш студентите как живеят и много други хора, които са уж бъдещето на страната.

Мега фен
    ооо, аверчето на Бил Гейтс.

ми това, че имаш време да влизаш тука, може просто да означава че си свободен от битовизма.
    .
    Аз познавам хора дето все за нещо бързат, все за нищо нямат време, всичко трябва да е на всяка цена. Може би психика.
    Последно редактирано от defender : 10-15-2014 на 15:07

Цитирай Първоначално написано от defender Виж мнението
    ми хората имат супер много проблеми за най-нужни човешки нужди, да не мислиш, че им остава много време да мислят, когато си на ръба.
    Обикновените хорица си живеят мизерно, едвам свързват двата края, даже единия край. Никой не може да промени действителността. Няма място за самосъжаление, трябва да се бяга от тук.

Мега фен
    няма къде да бягаш, като гледам как настъпват алчните корпорации и технологиите, скоро света ще се превърне е един голям световен концлагер.

просто логика, не казвам че съм 100% прав.

Супер фен Аватара на JDeel
    Ами за жителите на една държава, държавата също си е един вид корпорация. Нашата е по-нескопосана и по-зле организирана в сравнение с всички наоколо, но в сравнение с миналото така или иначе търпи постоянно развитие... бавно, ама някакво

Мега фен
    нашата не е нескопосана, а се е превърнала в дъщерна нископлатена фирма на по-голяма корпорация, печалбата отива в по-голяма корпорация, защото в условия на глобализация това е логичен процес т.е. глобализацията е вредна за по-слабите и ако сме със здравия си разум ще го осъзнаем, но друг е въпроса дали по-голямата държава тогава няма да ни спретне една вътрешна революцийка за да върне статуквото.
    Последно редактирано от defender : 10-15-2014 на 22:22

Да, и аз преди обръщах прекалено много внимание на конспирацията, ама в даден момент приемаш, че не всичко дето лети се яде - повече от половината неща дето се казват не са така.

Преди само няколко десетилетия родителите ни не са имали дори играчки, камо ли телевизия, компютри, интернет, тонове игри и музика, телефони, молове и кой знае още какво. Да не кажа, че може и ток, вода и тоалетна чиния да не са имали. Бабите ни със сигурност не са имали нищо от това, освен ако не са ходили по чужбина. И ако зарежем всички тия материални неща - дали са имали свобода, дали са се чувствали свободни? Сега ако ги питаш ще ти кажат, че са били по-добре, но това е само защото милеят за младостта си, а и защото обикновено остават хубавите спомени. Лошите преживявания избледняват бързо и се забравят или трансформират в забавни случки, и ако не си напомняш това започваш да си въобразяваш, че с всеки ден нещата стават все по-зле и положението е трагично и критично.

Не знам кой смуче от парите на ЕС. Аз рядко слушам новини, ама май доста често говорят за източване на евросредства

Мега фен
    айде пак на ниво комунизъм vs капитализъм, ае излез от тоя модел.

И аз не искам комунизъм, който да ме ограничава, нито пък капитализъм основан на алчност. Макар, че ако се замисля и при капитализма богатството на едни пак ограничава свободата на други.

Корупцията не е само българска болест.
    Последно редактирано от defender : 10-15-2014 на 23:26

Кой, аз ли съм говорил за комунизъм и капитализъм? Щото не си спомням такова нещо. Говоря за развитие, и за товa че дори всички наоколо да сумтят колко са зле, и как дори дъжда ги дразни, на практика като цяло сме много по-добре от преди и тенденцията е нещата да стават още по-добре. Разбира се, някои ще изпаднат по пътя, но представата за апокалипсиса и самоунищожението са просто легенди и филмови мотиви.

Аз лично повече се дразня на това дето избиваме милиони животни всеки ден за да ни напълнят презадоволените шкембета, и не преставаме да мрънкаме колко сме зле, и все искаме повече и повече от всичко. Някои даже се осмеляват да се молят на Господ да ги помилва Направо си заслужаваме апокалипсиса дето ни е в главите, но сме достатъчно умни и адаптивни за да пренареждаме нещата в наша полза когато се налага.

Цитирай Първоначално написано от JDeel Виж мнението
    Лошите преживявания избледняват бързо и се забравят или трансформират в забавни случи//
    Обратното. Лошите спомени остават, хубавите изчезват. Това е един вид защита за организма от бъдещо повторение/нападение.

Сега за материалния свят, който са го нямали бабите ни.. Е, кое е по-добре? Да играят децата по цял ден на компютъра, да киснат по цял ден в мола, или да играят в градината? Кое е развитието в музиката, когато се измислят рапа и чалгата? Не мислиш ли, че това е деградация?
    А МОРАЛЪТ?
    А родовите ценности?

Старите хора са напълно прави.
    Какво развитие има в България, когато няма работа за младото население и то се изселва в чужбина? Това ли е свободата?
    Когато няма никакъв ред и правилата не се спазват? Че аз предпочитам диктатура щом ще е така..

Сега за животните и природата.

Мислиш ли, че става по-добре всяка измината година наистина?
    За 30 години се изби повече от половината дивеч в България.
    Горите се изсичат с огромни мащаби.
    Войните и напрежението в света растат..

Аз говоря в глобален мащаб, на фона на континентите нашата държава е мъничка и едва забележима. Преди точно 100 години тъкмо е започнала първата световна война. 100 години след това още се случват глупости тук и там, но като цяло е по-добре. Ако се беше родил преди 100 години щеше да размахваш или оръжие, или обикновена вила някъде по света, и може би нямаше да доживееш и края на войната

Сега хората плюят "entertainment"-а, обаче ако не е това и ако хората нямат какво да правят по цял ден, нали знаеш.... дявола си няма друга работа, и човек ако си няма проблеми си ги създава.

Музиката и филмите обикновено са на ниво фантазия. Отиваме да гледаме нещо което не бихме направили иначе. И музиката е така - пеят, псуват, някои го правят, но... пак казвам, в миналото не е било много по-културно, напротив.

България е малко частен случай. Възможността младите да се изселват в чужбина си е един вид глобален напредък.

Свободата, Санчо... пак да се върнем в миналото, какво е било през вековете - инквизиция, робство, войни. Пълна липса на материализъм, обаче на мястото на това какво е имало - груба сурова действителност, повечето хора са умирали насилствено от други хора.

Сега можеш да идеш навсякъде, ама ако имаш пари Не казвам че всичко е идеално, съвсем не е, просто са изчезнали директните заплахи за живота ни и се съсредоточаваме върху останалите проблеми, мислейки си че са нещо ново дето не го е имало преди. И преди е имало бедни и богати, това не е нищо ново.

Милиони животни се избиват за ден. Не за година, не за 10 години, за 1 ден. Милиарди са за година.
    Погледни в Google Maps - по-голямата част от България е зелена. Ако сравниш с големите градове в USA - там почти няма да видиш дръвче. Но извън градовете и там си имат гори.

Да, напрежението по медиите расте все повече и повече, те с това си изкарват хляба. Който надуе повече свирката - печели повече рекламодатели.

Даже ето точно и конкретно, България преди стотина години: http://www.lostbulgaria.com/?cat=209 Кой иска да се телепортира в онова време?

И понеже стана на въпрос за комунизъм, някой е направил едно кратко и съдържателно видео по тоя въпрос: https://www.youtube.com/watch?v=IzzGshmkZww Та... кой иска да се телепортира в онова време?

ххахахаха Прочете ли повечето коментари от долу на клипа ? Пропаганда . Ето ти друг клип - https://www.youtube.com/watch?v=gSCUuHxHXxQ
    Защото продължаваш да изваждаш само лошото и лошото от миналите епохи. Имало е войни войни в България и Европа, НО хората са били със друг светоглед, с друга мяра, с друго съзнание.
    Сега няма ли войни? Е.. в определена пауза е Европа.. Не се знае, виж какво става в Украйна!
    Виж какво става в Арабския свят https://www.youtube.com/watch?v=cIeuADtIXrg.
    Войните никога не са спирали.

Но природата е една, а ние я унижихме. Унищожихме красивото, за което е смисъла да живеем.

Промените в климата... Покачване на морското равнище. И мислиш, че някога хората ще се научат? Мислиш, че по-добре ще става тепърва?
    Материалното идва след откриването на петрола. Консумираме и консумираме. Живота не се е променил, същността му де. И не е ставал по-хубав.

Изваждам лошото ли? Изваждам това което е било, има си даже снимки и т.н. Видеото дали е пропаганда или не... винаги можеш да провериш дали нещата дето се казват са се случили. Кеф ти Google, кеф ти Wikipedia. Предимството на днешното време е, че разполагаме с купища информация, която е на един клик разстояние.

Винаги връщам в миналото такива дето само мрънкат от настоящето и твърдят, че сега сме по-зле от всякога. При всички тия медии наоколо дето пищят и крещят за щяло и нещяло малко се губи възможността за съпоставка с миналото - там, от където идваме.

Разбира се, не казвам че едва ли не сега всичко е перфектно, розово, балончета и пеперудки навсякъде. Има си ги старите проблеми на места, но като цяло е по-добре, а не по-зле. И ще става по-добре, това е неминуемо. Освен ако не падне някой астероид

Изгледал съм и сума ти филми за конспирация преди, напълно наясно съм с твоята гледна точка. Шаш и паника. О, не! Апокалипсиса чука на вратата! По-добре всички, повтарям ВСИЧКИ да се подготвим за ужаса, който предстои! Защото ТЕ го причиниха, всичко е по техен план! Поръчайте новото ни DVD онлайн на специална цена СЕГА за да разберете още!

Да, по-добре ще става за хората, ама не и за животните

Мега фен
    климатрони, за пореден път се показваш колко си тъп.
    Да не мислиш, че при диктатурата са се спазвали правилата?

Аетернал, не намесвай диктатурите. Не става въпрос за това.
    Няма как да става по-зле за животните и природата, а за хората - по-добре, защото и ние сме животни и дишаме същия въздух.
    Единственото, което се е променило през годините както казах - е материалното . Живеем все по-измислен свят. Все по-откъснати и отдалечени от естественото. Тъпчете се с ГМО, гледате изкуствена телевизия, слушате малоумните медии, живеете под бетонните прегради и единственото, което правите е да консумирате . И си мислите, че защото сте здравно осигурени и можете да избягате от родината си за свободни? Е , свободата е измислено понятие.
    Пак повтарям. Хората преди 50 години са мислени и обучавани по-различен от нашия начин и модел на възпитание, хората преди 1000 години - с още по-различни от нашите. И желанията и мисълта са протичали по различен начин в различните епохи.
    Днес, това, че сме'' информирани '' от изкуствено създадените и платени медии, които пропагандират в полза за най-различни страни и собственици, не означава, че се развиваме в правилната посока. Или не. - На този въпрос отговор няма. Иначе се развиваме технологично, спор няма.

Мега фен
    мен не ми харесва да сера на полянката и да си бърша гъза с тиквени листа - тва по повод естественото.
    предпочитам да се 'тъпча с ГМО', че да има храна за всички в държавата ми, вместо да плащам 20 лева за кило домати, 'щото още 7 милиона души в тая държава ще искат да си купят, а ще има за има няма 100к от тях. Уж много на загрижен се правиш, ама с такъв като теб начело ще измрем всички от глад и немотия. То всъщност веднъж вече се и случи ; ]]

Супер фен Аватара на SpiritInBlack
    Ха, интересно. А не сте ли против субсиидите за земеделска продукция, която се изнася в по-голята си част ? Мен ми е гадно като видя как селяните хвърлят стотици килограми готова продукция по време на "протест" вместо да я даряват на домова за сираци и прочие такива социални институции.

Цитирай Първоначално написано от Auriss Виж мнението
    мен не ми харесва да сера на полянката и да си бърша гъза с тиквени листа - тва по повод естественото.
    предпочитам да се 'тъпча с ГМО', че да има храна за всички в държавата ми, вместо да плащам 20 лева за кило домати, 'щото още 7 милиона души в тая държава ще искат да си купят, а ще има за има няма 100к от тях. Уж много на загрижен се правиш, ама с такъв като теб начело ще измрем всички от глад и немотия. То всъщност веднъж вече се и случи ; ]]
    и отново... никой не те кара да се връщаш в миналото и да сереш в градинката..
    20 кило домати ще плащаш единствено, защото тук няма производство на домати.. ако имаше, съвсем спокойно, не за 7, ами за 17 милиона доматите можеше да са стотинки.

Етикети за тази тема

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си