.
Отговор в тема
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 39
    anonymous768631
    Guest

Футболна фен култура

Понеже виждам доста фитенсджии из форума, а футболни теми почти няма, чудя се дали ще се съберем достатъчно, които да поддържаме адекватно тема, свързана с футболни агитки, хореографии, фен атрибути от България и света, или въобще няма смисъл да почвам?

Мега фен Аватара на Rakshy
    Зависи за какво искаш да се говори. А и реално не си дал тема на някаква дискусия.

anonymous768631
    Guest
    Заглавието мисля, че щрихира идеята.

В общи линии говоря за чисто дискусионна тема на тема(дафък и тавтология) хореографии на различни агитки, песни, организирани от фенове мероприятия, лога на фракции, клубове и т.н.
    Всичко, що е свързано с футболното фенство. Изключвам порочната(за мен) практика с уговорените и неуговорените побоища.

Идеята ми е в темата да се споделят оригинални хореографии, графити, новини от фен света... Всичко. Но питам дали средата е благоприятна, за да се развива една такава тема. Не съм влизал от година-две по форумите.

Не знам дали има почва. Имаше едно момче, което говореше нещо за ъндърграунд ултраска субкултура, може би още 1-2ма и аз с моето жалко мнение.
    Да питам: Всички видяха на Росенчо роклята, нали? Леле много се смях

anonymous768631
    Guest
    Рокля?

anonymous768631
    Guest
    А в каква връзка е бил с рокля?

Значи не знаеш какво е станало? Те т'ва май и по новините го даваха.

Случката е обичайна. Засичат се София Запад и Animals в няква дискотека в Слънчев бряг мисля и стигат до сбиване. Запада са ги спукали от бой до колкото разбрах и са съблекли Росен Животното. Пишеше че са ги смазали защото били повече, не съм сигурен дали да вярвам. Иначе браво за труда за транспаранта.

anonymous768631
    Guest
    А роклята ирония към половата принадлежност на едните ли е?

Предполагам

Мега фен Аватара на nIkEnCeTy_bE
    Град
    Варна
    Идеята на плаката е добра, но нещо много постен ми изглежда.
    "Щастливите хора сигурно не са тези, които имат всичко и най-хубавото, а тези, които извличат най-хубавото от това, което имат. Животът не е въпрос как да преживееш бурята, а как да танцуваш в дъжда!"

Град
    Варна
    http://www.ultras-tifo.net/images/st...-polonia/8.jpg това е добро, но отиват много средства.
    "Щастливите хора сигурно не са тези, които имат всичко и най-хубавото, а тези, които извличат най-хубавото от това, което имат. Животът не е въпрос как да преживееш бурята, а как да танцуваш в дъжда!"

Голям фен Аватара на TIFOSO
    Цитирай Първоначално написано от nIkEnCeTy_bE Виж мнението
    http://www.ultras-tifo.net/images/st...-polonia/8.jpg това е добро, но отиват много средства.
    От опит ли знаеш? Такива хореографии няма как да има в България, защото няма стадиони, да не говориме за привърженици.

Град
    Варна
    Да, факт е, че няма толкова привърженици вече. Но като цяло не е невъзможно.

И на кой български стадион ще опънеш размерите на това нещо?

Град
    Варна
    Никой не е казал с такива размери, но едни по - малки е възможно. Идеята имах предвид, че е добра, не е обикновен плакат, на който просто пише името на отбора. С хора, имащи фантазии и идея, може да се направят много добри логота. Последно видях на Ботев Пловдив имаха добра визуална представа.

Е то е възможно и знаменца да се развяват, но не е същото. Размерът играе съществена роля в тея неща. В Ботев се получава нещо, ама само нещо, защото "масата" не е съставена от такъв брой наркомани. За съжаление българският футбол и футболната култура ще си останат някъде на дъното. Ще се появяват само бели трансперантчета от чаршафи, напръскани неграмотно с черно спрейче.

Град
    Варна
    Еми така е, да, за съжаление. Хората нямат желание да правят такива неща /изключвам финансовата невъзможност/ като е по - лесно да направят един зрелищен бой и да докажат колко са верни на отбора. Иначе, да, все пак тази снимка е от чуждестранен отбор, където за хората там е важно това. Други разбирания.

anonymous768631
    Guest
    Не плюйте нашето толкова усърдно. В много по-футболни страни от нашата положението с фенщината е по-трагично.
    А и тая култура се гради с години. Ние имаме доста по-нисък старт от западните, а и източните ни съседи, че и южните. Няма как да очакваме изведнъж да блеснем.
    Но за последните 1-2 години имаме 5 или 6 номинации за топ 5 Ultras of the Week на не помня коя организация. Ама то си е признание. Отличници са Ботев и Левски.

А това, примерно, беше много яко.

Град
    Варна
    Аз затова казвам, че Ботев си имат много добра агитка и всичко им е изпипано. Гледала съм много мачове и как си правят организацията за мачовете. По принцип това се вижда в по- малките отбори. Там има повече желание един вид за доказване. В по - големите масово боеве и всичко е тик ток.

Никой не го топли за тия номинации при положение, че няма хора, които да пълнят т.нар. стадиони. Дербито на България го превърнаха в пълна пародия. Едни издигат лозунги против Ганьо, другите против Лупи.... страшна работа. На светлинни години сме зад другите. За кво говориме на Македония националният стадион е в пъти по-добър от нашия соц модел.

Цитирай Първоначално написано от ... Виж мнението
    Отличници са Ботев
    (y) (y) (y)

Цитирай Първоначално написано от ...
    и Левски
    xaxaxaxax
    Последно редактирано от ivanznikolov : 02-12-2024 на 13:15

Град
    Варна
    Средства и организация е работата. Как да стане. Те повечето не знаят за какво отиват. Много ясно, че всички освен нас са на светлинни години. То като е на такова ниво футбола, каква амбиция да имат феновете. Макар че не е оправдание. Единственото, което сплотява феновете на различните отбори е когато е намесен националния, ама както казваш дори тогава се вижда свинщината. Някакси в България сме свикнали да правим такъв фурор и такива изпълнения.

anonymous768631
    Guest
    Не се отклонявайте от темата. Нивото на футбола в една или друга страна не е предмет на разговора.

Ще споделя една много скорошна хореография на феновете на Легия Варшава. Повечето от вас знаят вероятно, че Легия бяха отстранени по документален път, след като биха Селтик с общ резултат 6-1 в квалификациите за ШЛ. Всичко заради нелегитимен(не помня по какви линии) играч, който е влязъл в игра в последните 2-3 минути на втората среща.
    Линк

Направо ми се сгря сърцето. Най-после някой порядъчно да охрани най-омразната ми организация заради най-омразния ми турнир.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си