- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Козметика и диети
- Еднообразно хранене
Мацки, здравейте пак! Скоро не съм се появявала със stupid questions, и си викам - време е!
Въпросът ми е свързан с храненето. От доста време насам се храня 3 пъти дневно с едно и също - царевичен нискокалоричен корнфлейкс с обезмаслено мляко. Даже когато спя до късно са си 2 хранения за деня. Чувствам се добре, дори отслабнах май(макар това да не ми е целта, понеже съм си слаба горе-долу), и просто ми е приятно да я ям тази комбинация. Започнах напоследък да се чудя дали има опасност да се разболея от нещо след като се храня толкова дълго време с едно и също нещо. Вие как мислите? Четох в един американски форум, че има опасност от диабет, wtf?!
Последно редактирано от th3on3andonly : 08-13-2014 на 22:13
В нискокалоричния ти корнфлейкс има страшно много захар, отсега ти казвам.
Изобщо... храненето ти е под всякаква критика, не си набавяш разнообразни хранителни вещества, не, не.
Е, чак пък толкова захар няма. Извадих от нета едни хранителни факти, специално за този корнфлейкс, който ям, и не ми се струват зле.
Nutrition Facts
Serving Size 1 Cup (28g)
Calories 100 (kcal)
Total Fat 0 g
Sodium 200 mg
Sugar 3 g
Dietary Fiber 1 g
А и хапвам разни плодове и салати.
След като сама осъзнаваш колко еднообразно е храненето ти,защо не го промениш?Съмнявам се че така нареченият нискокалоричен корнфлейкс е единственото нещо,което обичаш да ядеш.
Харесва ми и така не се налага да си смятам при всяко хранене калориите. Напоследък нямам много време да си приготвя нещо здравословно сама. А ако поръчам в ресторант или от някой сайт не мога да си пресметна калориите. Малко съм луда на тема 'калории', както стана ясно. ахах
Щом нямаш намерение да приемеш съвети или да си промениш диетата, защо писа въобще?
Да! Питаш дали ще имаш здравословни проблеми - казваме ти и ти започваш да ни опонираш. Като за теб калориите са преди здравето ти, какво ни занимаваш с въпросите си, като нямаш намерение да приемаш съветите ни.
Писах, за да питам дали има опасност от здравословен проблем, не съм споменала никъде, че ще си променя храненето или нещо подобно. Аз тук не видях да се споменава конкретен здравословен проблем, освен в моя първи пост. Да не говорим за втория пост, с който някой си е решил да се прави на интересен. Не опонирам, а давам факти, които в последствие могат да променят евентуалните ви мнения в темата.
То ако беше окей да живеем само на мляко(обезмаслено), което за мене си е чиста вода, и корнфлейкс нямаше да я има всичката друга храна. Добре е да консумираш най-различни храни в рамките на полезното.
Третото мнение по темата! Благодаря!
Kонсумирам плодове, зеленчуци и стига толкова. Това не прави ли поне малко разнообразно храненето?!
Anyway.. ако не си променя мисленето след мненията в темата, положението ще остане същото до началото на септември. След това и да искам, няма как да продължа.![]()
Не е добре.
Нямаш протеин никакъв, никакви мазнини...част от витамините от плодове и зеленчуци въобще не усвояваш, защото са мастноразтворими...
Това е болест да съм влюбен в теб,
това е болест, вярвам на приятел.
Това е корист - целият живот,
това е грешка, но тя не се повтаря....
Ще кажеш, че и млякото го обичаш обезмаслено. А че това меню не е безцелно, просто не го вярвам. Изхвърляй го този корнфлейкс и започни да се храниш нормално.
Ако мислиш, че ще свалиш килограми като ядеш корнфлейкс и пиеш обезмаслено мляко ... много се лъжеш !!
Намали малко въглехидратите (ориз, картофи, бобови храни), храни се с повече протеин (пилешко месо, телешко месо, прясно и кисело мляко, яйца и т.н.) яж повече зеленчуци, пий повечко вода над 3L на ден .. правиш кардио сутрин или вечер и ще си на 6 и се наслаждаваш на резултатите
И няма да е зле малко да разнообразяваш храненето, защото все пак не е яко да ядеш само едно и също...
примернор аз се храня всеки ден вече 3-та година подред с: Ориз, пилешко или свинско филе, гледам да включвам в менюто си и други храниот време на време можеш да позволяваш нещо нездравословно, но не всеки ден ;d
Последно редактирано от tonique : 08-17-2014 на 18:42
Азис - Хоп [music]
НЕ E здравословно, тялото ти се нуждае от различни витамини не само от един и това е, храни се с различни храни
По принцип скритата цел е да не качвам, а не да свалям. Някой по-горе попита на колко години съм - 20 г. Иначе съм 178 см. и 51 кг. Сега това меню е само за закуска, раззнообразявам вече. Ехх, какви сте лоши значи..
Здравей! Както вече разбра, еднообразното хранене изобщо не е полезно, още повече едно и също всеки ден. След като си започнала да разнообразяваш с плодове и зеленчуци, аз те съветвам да добавиш към менюто си месо и ядки задължително, защото в тях се съдържа голямо количество желязо, протеини и най различни витамини и минерали в ядките, те са особено полезни, дори бих казал, че са по-важни от месото, но не само фъстъци и слънчоглед, а по-скоро консумирай повече орехи и бадеми, бадемите са изключително полезни за целия ни организъм, не случайно да толкова скъпи, а и са много вкусни.Поздрави!
Казваш че си 178см 51кг и си "слаба горе-долу" о.О тези килограми на този ръст са малко дори. Вземи се в ръце и се храни нормално и стига си смятала калории, красивото тяло е здравото тяло, не изнемощяло от глад, а ако продължаваш да се храниш по този начин определено няма да изглеждаш добре
Последно редактирано от BladeOfMySoul : 09-13-2014 на 08:51
Опитай се да ядеш по-разнообразно, все има и нещо друго, което ти харесва да ядеш.