- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Сериозно пострадал...
Не съм сигурна до колко е подходящо тук да публикувам темата, но ще го карам направо..
В селото ни, има така наречените - баражи... Хората са ги изградили и всеки ден се събират на единия бараж, за да могат да се поразхладят от горещите температури. Ние децата също ходим, че да се позабавляваме малко, е, вчера отидохме с целта да си прекараме чудесно, но действително не беше така. Жив ужас. Просто не мога да опиша това,което видяхме всички там, като си затворя очите всичко започва наново и просто... Нека разкажа..
Повечето, които нямат страх скачат от водопада. Само, че тази година водата явно е намаляла, и баража е много плитък... Да кажем, че най-дълбокото е 1.70 - 1.80... Да карам направо - Много хора се изредиха да скачат, някои скачаха с главата надолу - други не. Едно момче, което е скачало и преди, не е неопитно.. та.. Хвърля се от скалата, но явно се засилва повече и вместо да скочи там,където е най-дълбоко, той скача на два метра от мястото (до кръста му е водата там) .. Явно си заравя главата в пясъка и си чупи нещо, остава неподвижен, но водата го изкарва на повърхността. Ние всички мислим, че се шегува и се прави на удавен. Водата го помести към едно момиче и и отиде в краката, тя си помисли, че си прави шега и го потопи надолу.. Беше неподвижен, видя, че има нещо и го дръпна нагоре, момчето беше седяло във водата някъде две минути, всички помислихме, че се е удавил. По-големите го изкараха от водата и го поставиха в легнало положение. Беше побелял, явно се бе нагълтал с много вода... Първоначално не можа да говори, сигурно от шока, викнаха бърза помощ, те се бавиха половин, един час, щяха да го изпуснат... Добре, че по-големите му помогнаха, момчето беше в такова състояние, че не можеше да си движи ръцете от лакътя нагоре, ритаха го по краката и нищо не усещаше. Да не говорим,че докторите, които и закъсняха бяха толкова неотговорни. Страх ги бе да не си измокрят обувките.. Какво пък, момчето умира, ама обувките са им по-важни.. как.. Пък и да не говорим,че избраха най-стръмния път - нанагорнище, не знам как са го изкарали.. Всички си знаехме, че ако го откарат в болницата в града ще го изпуснат, защото в нашия град докторите са толкова безотговорни същества, не предполагам, ами го твърдя, защото заради докторите баща ми гние някъде... Та, закарали са го към Пирогов, казали са, че може би е счупен прешлен на гръбначния стълб, то поне не е по-сериозно.. Въпросът ми е, опасно ли е? Ще се излекува ли? И това,което най-много ни притеснява всички.. ще може ли да стъпи отново на крака? :/
може ли да сте толкова прости
да, има вероятност да остане инвалид http://www.xn--80aacorabv4b0a1at2j.c...seases&show=65
Ох, Димитре, от теб винаги очаквам едно такова прибързано изказване...
И смяташ, че сме прости, поради причината, че... ? О.о
отивай да скачаш от баражите и не ме занимавай
Тук не сме лекари и никой не може да ти каже дали приятеля ти ще се оправи.
Ние няма как да ти кажем дали ще се оправи. Това само докторите могат да ти кажат.
Подобни неща се правят масово - скачане в реки от мостове, къпане в язовири, в езера.. Дори на всеки стълб за се закачи табела "къпането забранено" хората пак си знаят тяхното. Има си съответните места за такива работи, където има спасители, обезопасени водоеми и т.н. Човек трябва да мисли преди да прави нещо.
Екзотик, не отричам това, което казваш, но ти не си ли ходил на река, язовир и т.н?
Нямам право да съдя, защото аз лично съм фен.
Дано момчето се оправи, но вие реално сте глупави за това, че сте се бъзикали.
Да, ходя най-редовно на плаж край язовирите и реките, но никога не влизам да се къпя, когато водата ми е над кръста, та камоли да скачам от 2-3 метра в тях. Ако реша да го правя ще ида на басейн, на който има спасител. Просто си предценявам възможностите и не правя неща, които могат да ми навредят.
Последно редактирано от ivanznikolov : 02-12-2024 на 13:24