.
Отговор в тема
Страница 13 от 16 ПървиПърви ... 3910111213141516 ПоследнаПърви
Резултати от 301 до 325 от общо 406

Hybrid View

Мега фен Аватара на DisappointedDreamer
    Град
    София, България
    Цитирай Първоначално написано от LadyDi Виж мнението
    DisappointedDreamer, всичко, което обясняваш се връзва точно с тезата на авторката, макар да не си съгласна с нея И аз вече се опитах да го обясня. На 30 ти не си бъдещето. Ти си настоящето. Времето е дошло да се хванеш и да направиш промяната, а не само да я планираш. Нямаш време тепърва да се ориентираш, ако искаш да постигнеш нещо стойностно. Времето ти да планираш е, докато си тинейджър, докато си на 20. На 30 мечтата ти трябва да е ясна и да работиш по постигането ѝ.
    Не съм чела статията. Отказа ме с клишираните глупости и общия знаменател. И тази тема не съм чела :Д реших просто да споделя. Бр.

И все пак, не съм съгласна и с твоята идея за бъдеще и настояще. Да, действаш в настоящето, но резултатите се появяват в бъдещето. Затова споменах, че 30+ са бъдещето.

Мега фен Аватара на LadyDi
    Град
    Варна
    Цитирай Първоначално написано от DisappointedDreamer Виж мнението
    И все пак, не съм съгласна и с твоята идея за бъдеще и настояще. Да, действаш в настоящето, но резултатите се появяват в бъдещето. Затова споменах, че 30+ са бъдещето.
    Естествено, на всяко действие резултатът му е в бъдещето
    Но на 20 ти е разрешено да мислиш, да планираш и да не действаш. А на 30 вече трябва да действаш или наистина си губиш времето. В тоя ред на мисли.
    Ама както и да е. Мен ми втръсна тая тема, пък и аудиторията тук е нормално да се чувства обидена от статията. А и всеки има право да прави и мисли каквото желае.
    This world is spinning around me
    This world is spinning without me
    And every day sends future to past
    Every breath leaves me one less to my last

Мега фен
    Естествено, на всяко действие резултатът му е в бъдещето
    Но на 20 ти е разрешено да мислиш, да планираш и да не действаш. А на 30 вече трябва да действаш или наистина си губиш времето. В тоя ред на мисли.
    Ама както и да е. Мен ми втръсна тая тема, пък и аудиторията тук е нормално да се чувства обидена от статията. А и всеки има право да прави и мисли каквото желае.
    Не че на 30 не можеш да си смениш полето на работа.
    Просто реално 20 е твърде ранна възраст за да знаеш какво искаш да правиш цял живот.
    Не че няма хора, които и по-рано знаят, но все пак.

DisappointedDreamer, всичко, което обясняваш се връзва точно с тезата на авторката, макар да не си съгласна с нея И аз вече се опитах да го обясня. На 30 ти не си бъдещето. Ти си настоящето. Времето е дошло да се хванеш и да направиш промяната, а не само да я планираш. Нямаш време тепърва да се ориентираш, ако искаш да постигнеш нещо стойностно. Времето ти да планираш е, докато си тинейджър, докато си на 20. На 30 мечтата ти трябва да е ясна и да работиш по постигането ѝ.
    Хората се развиват с различни темпове, някои навлизат в прайма си в по-късна възраст, други изобщо не го достигат. Веднъж прочетох една непретенциозна мисъл от рода на 'find your spot on earth and ride it', без обаче анонимният автор да поставя някакви времеви граници, в които това да се случи. Защото такива наистина не би трябвало да има - естествено, нормално е да се следват някои основни житейски правила, но животът е пълен с изненади, колкото и банално да звучи, и най-добре премислените планове може да се окажат неизпълними в настоящето. Важното е човек да успее да реагира по сравнително адекватен начин. Именно за това и статията подразни много хора, включително и мен, защото звучи прекалено снизходително, без дори авторката да притежава някакви големи писателски заложби, с които да компенсира.

Град
    Варна
    Е, да, но си има един принцип, едно разпределение на човешкия живот по години. Сега, никой не те ръчка с остена да го следваш съвсем точно, но гледай принципно на нещата.
    На 30 хората вече са в политиката, вече заемат ръководни длъжности тук и там, вече гледат семейства. Ти ако искаш търси своя път и до 40, и до 50, ако щеш. Никой няма да те съди. Но да твърдиш, че твоето поколение е бъдещето на страната и на света е меко казано наивно.

Мега фен
    Е, да, но си има един принцип, едно разпределение на човешкия живот по години. Сега, никой не те ръчка с остена да го следваш съвсем точно, но гледай принципно на нещата.
    На 30 хората вече са в политиката, вече заемат ръководни длъжности тук и там, вече гледат семейства. Ти ако искаш търси своя път и до 40, и до 50, ако щеш. Никой няма да те съди. Но да твърдиш, че твоето поколение е бъдещето на страната и на света е меко казано наивно.
    Човек е толкова на колкото се чувства.
    Важно е как живееш и какво правиш. И на 40 можеш да имаш още 20 години полезна работа пред теб и на 20 можеш да деградираш и да не излизаш от вас. Това с бъдещето е много общо.

Мега фен Аватара на kalpazanka
    Град
    пространството на Дисе
    На 30 хората вече са в политиката, вече заемат ръководни длъжности тук и там, вече гледат семейства.
    Начи, дори и срещу Делян Пеевски да вървя, не мога да го стигна. Запилях се в съвсем друга област, нямам шанс в политиката, отивам да диря по-здрав клон и подходяща оплетка сезал.

Чудиш се дали си бременна? Кажи:
    1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
    Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!

Шофирай разумно- стигни жив!

Град
    София, България
    Цитирай Първоначално написано от golemiq_korab_minava Виж мнението
    Много зависи. На 30 не можеш вече да започваш от нулата. Трябва вече да си стъпил върху някакви основи, иначе провала е на лице. Ако тепърва стартираш на 30, то реално чак на 50 ще си успял, а тогава вече ще си закъснял с децата (ако искаш)
    Ти не започваш от нулата. На 30 вече трябва да си стъпил върху някакви основи, да. И точно тези основи използваш като трамплин за следващото нещо, в което искаш да се специализираш и ориентираш.

Не на всички им е приоритет да родят деца. На някои дори не им е желание.

Град
    пространството на Дисе
    Евала! Най-накрая някой да го напише в прав текст!

1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
    Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!

Цитирай Първоначално написано от kalpazanka Виж мнението
    Евала! Най-накрая някой да го напише в прав текст!
    е тва пък за кво беше? Аз също не искам, но съм на една възраст... по-късно може да ми се промени чувството, защото сигурно от вътре ви натиска с възрастта.. като станеш баба, сама ли искаш да си? да не оставиш след теб живот.. аз не го разбирам и мисля, че хората трябва да намалеят :Д

Ти не започваш от нулата. На 30 вече трябва да си стъпил върху някакви основи, да. И точно тези основи използваш като трамплин за следващото нещо, в което искаш да се специализираш и ориентираш.

Ако си ги направил тези основи.... Но въпреки това не невъзможно да продължиш да учиш, да работиш и на 40 да ти е ОК..

Град
    София, България
    Този принцип и това разпределение на човешкия живот по години цари в България. Там, където аз прекарах последните 6 години от живота си, биха се изсмяли на такива твърдения.

Не всички на 30 години са в политиката, заемайки ръководни длъжности. Това е някакво традиционно виждане на нещата, което е далеч от самата истина. Не говоря и за търсене на своя път, така както го знаем по филмите. Говоря за нов старт, ново начало, нов план, след като вече си чукнал трите деситилетия. Тези неща можеш да вършиш и докато гледаш семейство. Баща ми на 43 години записа второ висше, коренно различно от първото му, на 48 години го завърши и се преориентира в друга сфера. Да, беше в същата служба, но в различен клон. Но нищо не пречи на друг индивид да постъпи по същия начин, преориентирайки се извън предишното ми назначение и пост.

Град
    Варна
    Този принцип и това разпределение на човешкия живот по години цари в България. Там, където аз прекарах последните 6 години от живота си, биха се изсмяли на такива твърдения.

Не всички на 30 години са в политиката, заемайки ръководни длъжности. Това е някакво традиционно виждане на нещата, което е далеч от самата истина. Не говоря и за търсене на своя път, така както го знаем по филмите. Говоря за нов старт, ново начало, нов план, след като вече си чукнал трите деситилетия. Тези неща можеш да вършиш и докато гледаш семейство. Баща ми на 43 години записа второ висше, коренно различно от първото му, на 48 години го завърши и се преориентира в друга сфера. Да, беше в същата служба, но в различен клон. Но нищо не пречи на друг индивид да постъпи по същия начин, преориентирайки се извън предишното ми назначение и пост.
    Ще припадна. Толкова ви е затворен светогледа, че може да говорите само с конкретните примери, които виждате около себе си или в себе си.
    Безсмислено е да споря повече.

Град
    София, България
    Ще припадна. Толкова ви е затворен светогледа, че може да говорите само с конкретните примери, които виждате около себе си или в себе си.
    Безсмислено е да споря повече.
    Не исках да споменавам конкретни примери, но нека погледнем реално на нещата. Моите мнения и възгледи са изградени точно от примерите, които виждам около себе си или в себе си. Какво друго очакваш и бих могла да спомена?

Град
    Варна
    Не исках да споменавам конкретни примери, но нека погледнем реално на нещата. Моите мнения и възгледи са изградени точно от примерите, които виждам около себе си или в себе си. Какво друго очакваш и бих могла да спомена?
    Очаквам да се оглеждаш и да попиваш не само тези, които стоят близко до теб Очаквам да търсиш, да питаш и да се интересуваш, защото обкръжението си го избираш ти и е логично то да е с близки до твоите разбирания. В което няма нищо лошо, но не позволявай да ограничава разбирането ти за останалите хора.

Град
    София, България
    Очаквам да се оглеждаш и да попиваш не само тези, които стоят близко до теб Очаквам да търсиш, да питаш и да се интересуваш, защото обкръжението си го избираш ти и е логично то да е с близки до твоите разбирания. В което няма нищо лошо, но не позволявай да ограничава разбирането ти за останалите хора.
    Твоите очаквания отдавна успявам да постигна. Обкръжението ми далеч не се състои от хора, с които имаме еднакви разбирания. Дори, напротив. Самото ми участие в тази тема и дискусията, която водя с теб е пример за това, че се опитвам да попия от различни мнения и experiences. И въпреки това, ти си тази, която ми пречи на това. Как ли? Като отказваш да се опиташ да погледнеш моята гледна точка, обвинявайки я като "затворена и еднозначна", но и също така отказвайки да споделиш своята, отговаряйки с "безсмислено е да споря", въпреки че не виждам къде аз някъде из постовете си тук съм спорила.

Град
    Варна
    Цитирай Първоначално написано от Aeternal Виж мнението
    Човек е толкова на колкото се чувства.
    Важно е как живееш и какво правиш. И на 40 можеш да имаш още 20 години полезна работа пред теб и на 20 можеш да деградираш и да не излизаш от вас. Това с бъдещето е много общо.
    Естествено, че е общо. То самото "бъдеще" като понятие е общо. Аз не говоря за твоето бъдеще или бъдещето на твоето семейство.
    Не разбирам защо конкретизирате толкова нещата, когато всъщност са доста генерализирани. От там ви идват и проблемите със статията.

Мега фен
    LadyDi, аз пък не можах да разбера ти защо толкова държиш да генерализираш. Една част от хората ще са бъдеще, другите ще са тежест. Независимо от възрастта им.

Град
    пространството на Дисе
    Аууу, Блаб, любима!

Град
    София, България
    Смотана работа. Влизам да дискутирам нещо, отговаря ми се с - "не ми се води този спор". И ми се обяснява как аз говоря от конкретни примери около и в мен. Чудно ми е твоите мнения на база на кои примери са изградени. На тези на комшията, живеещ в Азия, може би.

//Не случайно спрях да пиша тук. Няма какво да се види вече.

Град
    Варна
    Добре, добре. Само не ми скачай.

За не знам кой пореден път - свободна си да мислиш и приемаш каквото желаеш. Не целя да те убеждавам, че грешиш (защото може и да си права точно, колкото и аз), затова няма нужда сега да играеш в твърда защита

Мега фен Аватара на Dagichka
    ^LadyDi, ти не говореше ли също от лични примери (на твои познати) в предишните страници или греша?

Град
    Варна
    Да.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове