.
Отговор в тема
Страница 2 от 4 ПървиПърви 1234 ПоследнаПърви
Резултати от 26 до 50 от общо 80
    Болката от живота може да бъде много сладко нещо. Слабите души и умове да се самоубиват.

Then why do people going thru it complain?

Цитирай Първоначално написано от dimitar., Виж мнението
    Всеки има право да разполага с живота си така, както намери за добре. Редно е евтаназията да се легализира, но при определени условия, като преди това желаещите да трябва да се консултират със специалисти.
    Животът не е наша собственост, а дар от Бога. Такъв, дето не сме го заслужили с нищо, но сме отговорни за това как сме го приели, използвали и развили. Така че християните ценим живота много повече от атеистите, които се заблуждават, че животът е само тук и сега и точно затова благоговеем пред живота, било собствения си, било чуждия. Причина за убийственото униние и отчаяние може да бъде не само депресията като заболяване, а тоталната самоизолация на човека от своя Създател. Това води до конфликт между неверието на ниво съзнание и неосъзнатата потребност от духовен живот, естествена за човека, създаден двусъставен (от душа и тяло) и носещ Божия образ. Така че самоубийството не е никакво решение на проблемите, а белег, че човекът не просто не е осъзнал смисълът на временния живот на земята, но което е много по страшно - с бунта си срещу Бога и Неговата благост е избрал тотална самоизолация във вечността. Самоубийството е най страшният грях, единственият, за когото има изрична забрана - Църквата не се моли за самоубийци, които съзнателно са посегнали на живота си (ако са психически невменяеми може, тъй като не носят отговорност).
    Евтаназията също е убийство и опит на човекът късогледо да се разпорежда отново на принципа вярвам само в това, което съществува тук и сега. Понеже темата е сложна и позицията на Църквата може да бъде разбрана само от човек с изграден православен мироглед, като тема за самообразование и размисъл посочвам линк http://dveri.bg/a9yd9 Що се отнася до необходимостта от консултация със специалисти медицината разглежжда човека едностранчиво, боравейки само с тялото на човека, докато антропологията на богословието оценява човека в пълнота,така че гласът и на неговите ,,специалисти'' трябва да бъде чут. А ето и още една страна на проблема http://dveri.bg/a9y8u
    Последно редактирано от Pitancho : 09-16-2014 на 18:57

никой не ни е питал, когато сме се раждали, за това не мога да го приема като подарък, ами като биологично съвпадение.

смисъл на живота няма, войните не спират.

anonymous895156
    Guest
    Цитирай Първоначално написано от Pitancho Виж мнението
    Животът не е наша собственост, а дар от Бога.
    защо? докажи ми го

anonymous895156
    Guest
    (ако са психически невменяеми може, тъй като не носят отговорност).
    нормално е църквата да има специално отношение към невменяемите, все пак основоположникът й е бил такъв

Супер фен Аватара на DoctorSatan666
    Животът не е наша собственост, а дар от Бога.
    Как така нещо може да ти е дар, ако не ти е собственост? Изобщо концепцията за собственост е изцяло човешка, никъде в природата нищо не е собственост на нещо. И друго което ми идва наум : Ако животът(човешкият) не е собственост на този, който живее, то това би следвало да се отнася и до останалия живот - растения и животни - и хоп, цялото растениевъдство, животновъдство и дори храненето излиза, че трябва да се отпишат от богоугодния начин на живот - как иначе ще разполагаш с нещо, което не е твое? Или за животните и растенията е удобно, понеже сме гладни - пък нашия живот е изключение? Само крайно-мазохистично съзнание би родило подобна идея - и това е истината за християните - вие сте царете на самоизмамата и не пропускате шанс да се самобичувате ментално.... защото сте овце, и няма как да бъдете овце иначе, без да лижете подметките на измисления си пастир. Ти не цениш живота, защото не го живееш истински - не ковеш сам своите завети, а тичкатш като кученце според привичките на фалшивия ти собственик. Отвращаваш ме..... Лицемер .
    Последно редактирано от DoctorSatan666 : 09-16-2014 на 19:38

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от DoctorSatan666 Виж мнението
    Как така нещо може да ти е дар, ако не ти е собственост? .
    Все едно на заем. Давам ти нещо на на заем, което да го ползваш и после трябва да ми го върнеш.

ПП: Концепцията за собственост е човешка, защо няма как по друг начин човек да го разбере, освен ако не му бъде представено по човешки.
    Последно редактирано от defender : 09-16-2014 на 19:58

Защо се настървихте всички така, вие не искате доказателства, а само да манифестирате озлоблението си. Което показва, че не сте атеисти, за каквитоможе би се мислите, а убедени богоборци. Няма как иначе да мразите нещо, в което не вярвате. А това пък означава, че зорлем се набутвате в губещия отбор. Изходът от тази битка е предварително ясен и затова Библията ви нервира толкова. Що се отнася до отвращението, то е разбираемо, което си прилича се привлича и обратното.

Супер фен Аватара на bilqnavod
    Щом господ не ни е дал възможността да си отиваме от този свят, когато ние решим, значи не трябва да се самоубиваме. Човек няма право да решава кога да живее или кога да умре.

Мега фен
    и хоп, цялото растениевъдство, животновъдство и дори храненето излиза, че трябва да се отпишат от богоугодния начин на живот
    Растения и животни нямат свободна воля, следователно не носят и отговорност, а човека носи отговорност за делата си.

Може да се храним с животни и растения, те са създадени за човека, но това не значи че нарочно трябва да им причиняваме страдания ей така за кеф, а само за храна.
    Последно редактирано от defender : 09-16-2014 на 20:52

Цитирай Първоначално написано от dimitar., Виж мнението
    защо? докажи ми го
    Това го пише в еднин дебел сборник от книги, който за теб не е доказателство, а за мен е Богооткровена истина, явена ни от Бога поради Неговата любов към нас. Но така, без ориентири не е странно, че се имаш в представите си за по-нормален от Бога.

Защо се настървихте всички така, вие не искате доказателства, а само да манифестирате озлоблението си. Което показва, че не сте атеисти, за каквитоможе би се мислите, а убедени богоборци. Няма как иначе да мразите нещо, в което не вярвате. А това пък означава, че зорлем се набутвате в губещия отбор. Изходът от тази битка е предварително ясен и затова Библията ви нервира толкова. Що отнася до отвращението, то е разбираемо, което си прилича се привлича и обратното.
    Мерси за религиозния псевдо-психопортрет, балък смешен. Това че ме дразниш с напъните си да даваш категорични определения на понятия и явления от позицията (на посредник) на някаква фалшива авторитетност (която естествено е само в твоите очи), съвсем не е причинено от какъвто и да е тип вяра в антични приказки, още по-малко пък в пословичните им морални разграничения и догми. Последните съвсем не се разграничават от тези в другите психо-социални конструкти, където вярата също е основния компонент в съставянето на всякакви норми, закони, препоръки, разграничения, забрани и пр. - И зад всичкия тоя изфантазиран фалш от всевъзможни простотии отново стоят съвсем простички, съвсем човешки желания и подбуди, от същите се водят всяка група вярващи - издиганията на авторитети се правят от тия, на които им липсват(трябват) такива и затова ги търсят извън себе си ; издигането на композиция от идеи, обединени от груповата вяра в обещания за нов, по-добър, съвършен свят, за крайна победа,за свобода, за спасение, за рай, се извършва от тези, които привиждат края на собствените си проблеми във външно решение; издигането на кодекс, лесна рецепта за начин на живеене, на готов извървян вече път - това е за онези, които нямат свой път и затова вечно ходят по-стъпките на другите..... и т.н. и т.н. Естествено всичко туй е невидимо за вярващия - и как иначе...
    За мен няма никакво значение дали ще ми рецитираш Маркс, Коранът, Библията или каквато и да е друга плебейска шитня - оставаш си просто един от многото взели се насериозно палячовци. Така че взимай си лайняните мненийца и линкове и се омитай....
    Последно редактирано от DoctorSatan666 : 09-17-2014 на 00:14

Мерси за религиозния псевдо-психопортрет, балък смешен. Това че ме дразниш с напъните си да даваш категорични определения на понятия и явления от позицията (на посредник) на някаква фалшива авторитетност (която естествено е само в твоите очи), съвсем не е причинено от какъвто и да е тип вяра в антични приказки, още по-малко пък в пословичните им морални разграничения и догми. Последните съвсем не се разграничават от тези в другите психо-социални конструкти, където вярата също е основния компонент в съставянето на всякакви норми, закони, препоръки, разграничения, забрани и пр. - И зад всичкия тоя изфантазиран фалш от всевъзможни простотии отново стоят съвсем простички, съвсем човешки желания и подбуди, от същите се водят всяка група вярващи - издиганията на авторитети се правят от тия, на които им липсват(трябват) такива и затова ги търсят извън себе си ; издигането на композиция от идеи, обединени от груповата вяра в обещания за нов, по-добър, съвършен свят, за крайна победа,за свобода, за спасение, за рай, се извършва от тези, които привиждат края на собствените си проблеми във външно решение; издигането на кодекс, лесна рецепта за начин на живеене, на готов извървян вече път - това е за онези, които нямат свой път и затова вечно ходят по-стъпките на другите..... и т.н. и т.н. Естествено всичко туй е невидимо за вярващия - и как иначе...
    За мен няма никакво значение дали ще ми рецитираш Маркс, Коранът, Библията или каквато и да е друга плебейска шитня - оставаш си просто един от многото взели се насериозно палячовци. Така че взимай си лайняните мненийца и линкове и се омитай....
    Стига бе, зверче.
    Стига напада добри хора, които вярват в нещо добро, което искат да разпространяват и да помагат на останалите. Истински вярващите християни от хиляди години си живеят мирно, без да нараняват никой друг. Целта им винаги е била за морал, въпреки че сега ще ми кажеш, че всичко е относително. Не, не е относително. Иначе всички щяха да си режем главите. Има закони и правила, но те също са създадени по образец на морални и други правила, които целят ред и нормален живот без насилие и тнт.
    А ти още малко ще подпалиш някой ПОП. Да те 3ба с твоите философски диарии.

Мега фен
    ^ толкова си прост, че ще се учудя ако изобщо те удостои с отговор. Гний в невежество.

Супер фен Аватара на paradosou
    Аз пък смятам като намеря повече време да (опитам да) завъртя темата към психологическата част. Ако се намерят потребители, на които им се пишат фермани, като нищо ще се заформи нещо провокиращо.

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от golemiq_korab_minava Виж мнението
    Стига бе, зверче.
    Надявам се под "зверче" да имаш предвид това:

https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.n...26aedef0311804

Мега фен
    това е за онези, които нямат свой път и затова вечно ходят по-стъпките на другите..... и т.н. и т.н.
    давам следния пример: Ако приемем, че природата е създала човека и природата е критерии за правилно и неправилно, то за да има синхрон живота ти с природата, то човека трябва да се стреми да живее според волята и закономерностите на природата, трябва да я разучава и да напасва волята си към нея. Ако човек започне да живее в природата, но според някаква своя воля, то тази воля е някаква фантазьорска воля, нереална, това е живеене в някакъв твой си свят измислен, а не в синхрон с първоизточника.

Така, че кой живее в лицемерие, като се мисли за нещо повече от първоизточника и се пъчи.

Да, да живееш според някаква твоя измислена воля и правила е свобода, но фантазьорска, изкривена свобода, а не истинската свобода в реалността.
    Последно редактирано от defender : 09-17-2014 на 09:51

Мега фен
    наистина самоубийството понякога е било по-добър вариант, например както в случая на саул, защото ако не беше сложил край на живота си, филистимците можеха да се поругават с него много (1 Царе 31) - те са били големи духовни изверги
    Последно редактирано от npp : 09-17-2014 на 09:57

Мега фен
    ^
    Значи, когато живота ни стане изверг към нас да се самоубиваме, за да не се гаври живота с нас.

"Свидетелю на словото", не се гаври със Словото.

Цитирай Първоначално написано от defender Виж мнението
    Все едно на заем. Давам ти нещо на на заем, което да го ползваш и после трябва да ми го върнеш.
    Много ме кефи как си измисляш неща от нищото, когато нямаш какво да кажеш (което е почти винаги). Значи животът бил първо собственост, после дар - сега пък бил дар на заем... Ай стига ве! И как по-точно някой може да ми даде нещо на заем, без изобщо да съм го искал на първо място? Брей брей, не стига че е дар на заем, ми пък и даден насила.....
    Олигофрен си, наистина...
    Цитирай Първоначално написано от defender Виж мнението
    Ако приемем, че природата е създала човека и природата е критерии за правилно и неправилно, то за да има синхрон живота ти с природата, то човека трябва да се стреми да живее според волята и закономерностите на природата, трябва да я разучава и да напасва волята си към нея. Ако човек започне да живее в природата, но според някаква своя воля, то тази воля е някаква фантазьорска воля, нереална, това е живеене в някакъв твой си свят измислен, а не в синхрон с първоизточника.
    Ти си като машина за противоречия и грешни заключения.
    https://yourlogicalfallacyis.com/appeal-to-nature

А "природно" е излишно понятие, без никакво конкретно съдържание. Природата обединява всичко съществуващо, следователно всичко съществуващо е природно по подразбиране ...
    Последно редактирано от DoctorSatan666 : 09-17-2014 на 11:34

Мега фен Аватара на an7raks
    Цитирай Първоначално написано от golemiq_korab_minava Виж мнението
    Истински вярващите християни от хиляди години си живеят мирно, без да нараняват никой друг
    Само до преди няколко века, истински вярващите християни са си устройвали страхотни партита около кладата на центъра на селото, а специалният гост е горял от вълнение...

Мега фен
    М И как по-точно някой може да ми даде дар на заем след като не съм го искал на първо място? Брей брей, не стига че е дар на заем, ми пък и даден насила.....
    https://yourlogicalfallacyis.com/appeal-to-nature
    Ами природата като е създала човека за живот, да не би да го е създала по някакви негови заслуги, а не като дар.
    След като природата е решила да те създаде значи това е правилното и това е волята на природата, а че ти не си искал да живееш е твоята измислена воля изпаднала в състояние на несинхрон с волята природата. Просто сега трябва да напънеш свободната си воля да се синхронизира с на природата, че да живееш по правилния начин.

ПП: А когато стане време и природата реши, тя ще си вземе дарът на живота и ще ти поиска сметка как си го използвал, дали си го пазил, дали си го ползвал по предназначение, стремеж към усъвършенстване в природосъобразното или не.
    Последно редактирано от defender : 09-17-2014 на 11:39

Нямам намерение да се занимавам повече с малоумието ти. Затова спри дотук.

Супер фен Аватара на per-dead
    Цитирай Първоначално написано от bilqnavod Виж мнението
    Щом господ не ни е дал възможността да си отиваме от този свят, когато ние решим, значи не трябва да се самоубиваме. Човек няма право да решава кога да живее или кога да умре.
    Тук съм напълно Несъгласна с теб.
    Някой по-горе беше казал, че не те питат, когато те правят и дали искаш да се раждаш.
    Ако човек разполага напълно с живота си, то би следвало, че той самия има правото да решава дали да продължи или да си тегли чертата.
    Но и не всички се самоубиват както вие си представяте с ножове, пушки, въжета, тераси, балкони, первази, саксии и т.н.
    Някои просто го правят постепенно. Чудесен пример са наркоманите: нит се стрелят, нит се мятат, наркотиците ги убиват. Но това пак е вид самоубийство, тъй като те приемат веществата на своя глава.
    Същото е и с останалите неща, които те убиват бавно.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си