- Форум
- По малко от всичко
- Всичко тийн накуп
- Някой може ли да пита майка си и да ми каже?
някой може ли да пита майка си и баща си къде трябва да отида, за да си изкарам справка от здравната каса колко вноски трябва да внеса за осигуровките и да ми каже. Живея съм и няма кой да питам приятелите ми не знаят.
в сайта на НАП по ЕГН можеш да си пуснеш справка https://inetdec.nra.bg/freesrvinfo.html
не съм ги плащал от 2011 някъде, а пише че има данни за липсващи месеци - 2011 един месец и два месеца от 2014 това е невъзможно
оф, и аз днес се занимавах с това...
то пише и, че като си пропуснал повече от 3 вноски, подлежиш на глоба от 500 до 1000 лв.
искрено се надявам това да не е така и да не ме занимават да пиша жалби.
плащаш ги в местното данъчно с попълнена декларация и на 1 сметка.
Не съм чувал за това, надявам се да не е вярно, аз 3 г. не съм ги плащал това значи че поне 200 лв. са ми вноските, а ако трябва да платя и 500лв. глоба ще си карам така, то не стига че навсякъде ако не платиш ще те окастрят като зооветеринари....
Не.
Няма такова нещо. Преди няколко месеца ходих да си ги плащам, за времето преди университета, тоест от преди две години и нямаше никакъв проблем. Вноските бяха доста повече от 3.
Отиваш в НАП в съответният град по местоживеене, теглиш си номерче, цъкаш на "изясняване на здраноосигурителен статус", чакаш си реда, като дойде твоя ред влизаш и служителката ти казва дали имаш нещо да плащаш или не. Ако имаш ти дава едно заявление, попълваш, плащаш в съответния банков клон и до няколко дни статуса ти е готов.