- Форум
- По малко от всичко
- Кофата
- градски транспорт
сиг гузен негонен се намесвам, ма мен ми е през хуя - слагам си слушалките и забравям. случвало се е след даскало да ми се седне до мене някоя свиня майка и да се разприказва по телефона обаче и е мега дразнещо. финтът е, че ако й направя забележка ще ми опъне нервите още повече, та няма закво да се занимавам. пък и има някви хора, дето те дразнят, ама ти е тъпо да им се заядеш, 'щото реално не е като да правят нещо лошо.
само не разбрах защо хора и мангали са в едно изречение
единственият удачен вариант е 'мангалите не са хора'
Е хора са от гледна точка на това, че имат физиологията на човек, пък извън това, и аз не бих казала, че са. Макар че има разлика от роми до български турци или както там ги искате наричайте. Иначе аз гледам да не се занимавам с ромите, защото ме е страх да не ми направят магия или да ме орочасат, макар че нося червен конец. Всякакви ситуации съм виждала с тях, ама си премълчавам. Преди няколко седмици така един ром продаваше ножове по улиците и като видях как на едни германци им пробута нож за 50 евро и ми стана лошо. Бях на косъм да отида да им кажа как ги измами, ама добре че премълчах, че са много отмъстителни тези... Не си е работа.
"Щастливите хора сигурно не са тези, които имат всичко и най-хубавото, а тези, които извличат най-хубавото от това, което имат. Животът не е въпрос как да преживееш бурята, а как да танцуваш в дъжда!"
лел не се бях замисля за този философски въпрос
иначе аз пък не вярвам, че циганите могат да правят магии и тн., по-скоро ме е страх да не ме закачат нещо, макар че аз съм с по-тъмна боя и май понякога си мислят, че съм една от тях![]()
сега се сетих за един дядо, дето все продава чорапи за 20ст "защото на бабата й бавят пенсията, пък е болна" и като почне да обикаля в рейса/тролея всички се дърпат, пък аз винаги му дават парички, че и си говоря с него, ама сега като се замислих той има няква кожна болест цялата му главата е такава много странно обелена, дали е заразно хмм
Абе знаеш ли, че половината роми дето ги виждаш да просят по улицата, нарочно го правят или така ги карат?! Има една част от тях, които ги гледаш без крак, без ръка, на инвалидна количка и точно те нарочно така са направили. И после аз ше им дам пари, знаеш ли кога, никога! Има един тука редовен идва до мен и почва да ми опява пари за хляб, Господ здраве да ти дава, и приключвам с едно "Махни се!" Не съм безчувствена, ама няма как да му повярвам като го виждам след 5 метра да пуши цигара с тези пари. Другата и тя пари за хляб иска, пък си купила току що. Няма как да стане. Единствено пари ще давам за благотворителност и домове. На такива просяци не давам. Дори и на музиканти, ако ще да ми свирят и Йовано, Йованке, дето за народна музика умирам...
"Щастливите хора сигурно не са тези, които имат всичко и най-хубавото, а тези, които извличат най-хубавото от това, което имат. Животът не е въпрос как да преживееш бурята, а как да танцуваш в дъжда!"
на мен тея хора са ми мн неприятни
знам че е много грубо тва така да го кажа ама ми скапват настроението
излязла съм по графа да си взема книги и минавам покрай трима просяци
някво не е яко, излязъл си да се разтовариш
И мен, много даже. Не че ме е гнус или страх, но ми е неприятно да ги виждам.
точно тоя дядо надали ги дава на някой друг
иначе ми е ясно, циганите дето просят ги дават после тия пари на "шефа" или ги харчат за алкохол и наркотици
но винаги, когато имам давам пари на музикантите примерно, те са свестни, умеят нещо, правят го и разнообразяват обстановката наоколо и гадния монотонен шум, що пък да не им дам пари?
и все пак да се върнем към любимия градски
на майка ми и сестра ми преди месец някъде пък се случи, чакат на окръжна 204 и оп един минава отзад и спира на друго място (заради ремонта нали) и те го изпускат. отиват отзад там на мястото да чакат следващия, виждат че един се задава, той пък си спира на старото място на спирката и пак го изпускатнакрая са се пренесли от другата страна, хванали са нещо до плиска и оттам са чакали
![]()
5-6 циганета ги контролира 1 мангал. Не им давайте пари, не отиват за тях.
When I let go by a day without talking to you, that day's just no good... (
след днешните ми пътешествия видях 1 строшен 120
любима гледка стига да не ти трябва
"когато се надяваш онова опряно нещо в гърба ти да е телефон"![]()
като каза 88 се сетих
точно когато подмениха старите 204-та зелените с новите, а зелените станаха 88 никой не беше казал или поне аз не бях разбрала и си чакам сутринта на спирката 204, идва такова зелено и си се качвам аз блейката, после ме светнаха, че тва не било вече 204..![]()
213 е най-бедняшкия автобус, пътуват само лепилари, стари аграри, дебели лелки с домати от борсата и цигани
По принцип не бях виждала автобус с махнати седалки, поне не и тук, ама в София и това видях. Пък като ги гледам рейсовете представям си като вали откъде капе. Трагедия пълна!
ако са с махнати седалки и като цяло разглобени, те отиват за скрап
и аз съм виждала такъв тролей, сигурно стара 1
седалките разхвърляни из колата, хармониката липсва, стъклата ги няма, авариен го тегли
но шофьора гордо седи и продължава да "кара"![]()