.
Резултати от 1 до 25 от общо 62

Threaded View

Супер фен Аватара на DoctorSatan666
    Цитирай Първоначално написано от an7raks Виж мнението
    И от кога "рационалните хора, които са извън бариерата" вярват в това, че сънищата трябва да означават нещо?
    Ами не знам, още от времето на Фройд, може би?

Все пак мисля, че не си ме разбрал. Не питам какво означава съня в онзи смисъл, при който да очаквам отговори взети от някой съновник. То е ясно, че съня си е просто сън, и няма никакво отношение към реалността - в смисъл да определя нещо, да предсказва нещо или тем подобни глупости

Сънищата са творение на ума, също както цялата гама от усещания, мисли и впечатления, която дефинира цялостната представа за реалност. Механизмът на сътворяване на реалност докато съм буден, е идентичен с този на сътворяване на сънищата - минус външните стимули и дразнения, естествено. Тоест сънят е мое отражение, и по един или друг начин мога да изведа някакво знание за себе си, колкото и бегло да е. А който се занимава със самопознание, винаги търси своите отражения във всичко, защото те може да са несъвършен метод, но пък са единствения метод, за разкриване на това, което се случва отвъд границите на съзнаваното.

ПП: Ето виж дефендър ме разбра и даде добър отговор, само ти се правиш на путка.
    Последно редактирано от DoctorSatan666 : 08-22-2014 на 14:03

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си