- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- 7-ми клас и после??????
Здравейте!!
Знам, че много хора са като мен за това ще попитам.
Та, аз искам да кандидатствам в немската, но видях, че бала е много висок и затова се замислих къде още ще кандидатствам още, ако не успея да се вредя в немската. Баща ми иска в IT гимназията(той е учил там), но аз не смятам, че това ме влече особено, а пък майка ми мисли, че това е "мъжка" гимназия и ми казва аз да реша къде искам, но въпроса е, че аз не знам къде искам. и стигнах до въпроса- може ли да ми кажете някоя хубава, където се учат поне 2 езика. Ще съм много благодарна!!!
За два езика търсиш езикови .....За да ти кажем кажи от кой град си.Матурите са елементарни лесно ще искараш 5+
Предполагам, че си от София, щом говориш за ИТ гимназия. Най-вероятно имаш предвид ТУЕС към ТУ или Джон Атанасов. Аз не мисля, че е "мъжка" гимназия, но смятам, че човек отива в толкова тясно профилирано училище само ако наистина материята го влече. Aко от сега не си наясно какво точно ти харесва (много са хората, да не кажем повечето, които на 13-14 години нямат още ясна представа с какво искат да се занимават в бъдеще), мисля, че по-добър избор са езиковите. Те са си в край на краищата обикновени общообразователни училища, в които научваш и език.Ще имаш време до 11-12 клас да се ориентираш в каква посока да поемеш после.
А вече коя езикова да избереш е строго индивидуално, зависи от толкова много неща- какъв език си учила до 7 клас и на какво ниво го знаеш, за да си направиш сметката дали да продължиш с него и нагоре или да се спреш на втори, звученето на кой ти харесва, имаш ли планове за следване в конкретна държава след 12 клас и т.н.
Колкото до баловете - през последните години изпитите стават все по-лесни и изкарването на високи оценки не е никак трудна задача за човек, учил редовно е 5,6 и 7 клас и нямащ съществени пропуски по двата предмета.
Правилно предположение. От София съм.
Благодаря за отговорите и също така се бях насочила към втора английска, но е много далеч.Но като се замисля и ПМГ не е толкова зле... През главата ми мина и Първа английска, но не знам, още се чудя... :-/
Последно редактирано от AnnDi : 08-24-2014 на 10:38
По-добре втора.
Щом не знаеш с какво искаш да се занимаваш ти препоръчвам езикова - поне език ще научиш.
Всъщност мисля, че искам да се занимавам с нещо свързано с биология. Тя ми е интересна и много лесно уча и запомням всичко свързано с животни и др. Но да права си езиците са важни.
Irrational decision, не съм много съгласен за това какъв език е учил човек до 7 клас, защото например аз от 3 група на детската до 7 клас учих английски, от сега (8ми кл) започвам испански, а от 9 португалски. Ако ще ходиш в немска, избери 73 (втора немска), хиляди пъти по-добро е от първа. Защо не 164 (първа испанска)? Или пък френската. Всяка езикова (с изкл на френската) имат втори филиал, като за АЕГ, НЕГ са по добри вторите, а за ИЕГ - първатаСамо да ти кажа (знам от един фр), че ако стъпиш в първа английска или в 9 ФЕГ, на 99% ще станеш наркоманка
.
Ако се занимаваш с Био, отиди в НПМГ профил - биология и НЕ/АЕ,има и двете, но ще трябва да ходиш на отделен изпит само по био, който тази година беше доста сложен и трябва наистина да си добре по биология![]()
То във всяка от елитните езикови има възможност да учиш два чужди езика :Д
Три не знам дали има някъде,а дори и да има вероятността да не научиш нито един е доста голяма..
Иначе има 91 НЕГ,9 ФЕГ,164 ГПИЕ,1/2 АЕГ,73 СОУ,АК
това са най - елитните сред езиковите
наркоман можеш да си навсякъде
да учиш също можеш навсякъде,стига да искаш
Слави, супер объркан и подвеждащ е постът ти.
Да започнем с това, че никъде не съм казвала да се продължи с езика, изучаван до 7 клас. Прочети внимателно какво пише и после коментирай. Написала съм, че човек следва да прецени (и разбира се, ако балът му позволява да избира) ДАЛИ да продължи да учи същия език или да започне с нов. Защото ти, аз и много други хора може да сме учили английски и извън училище (такъв е масовият случай), в резултат на което да е достигнато прилично ниво. Но има и други, които са го учили само в училище и малкото придобити там знания ще се изпарят буквално за месец-два в ЕГ. На такива хора скачането на нов език, при ненаучен сравнително добре първи, не е най-добрият избор.Затова и написах, че в това отношение всеки следва сам да си прецени.
От позицията на тепърва влизащ в гимназията как определяш кое училище е по-добро от друго? Учил си във всяко от тях и можеш да сравняваш или какво? Понатрупай малко опит и тогава бъди толкова категоричен. Това било по-добро, онова не струвало, в третото имало само наркомани.
Владиславчето, има опции и за три езика по езиковите. Например в НЕГ - първи език немски, втори английски, руски като СИП.
Като заговорихме за езици, в 1-ва английска има СИП по китайски.![]()
31во училище е най-доброто.Строго е,но учат перфектно.Ако ти се учи-там отивай!