Цитирай Първоначално написано от Лилаво_дупе Виж мнението
Според вас по какъв начин влияе домашното насилие на децата, т.е. тези които са свидетели на домашното насилие? По какъв начин влияе на психиката им и отношението им към другите пол в бъдеще? Питам от любопитство, защото аз съм го преживяла на собствения си гръб и някои сцени от поредния скандал между майка ми и бащи ми, които сега са разделени, никога няма да се изтрият от съзнанието ми. Като например как аз лежа до майка ми в леглото, тя се е завила през глава и баща ми като обезумял я рита в главата с всичка сила...
темата ме засяга лично, но не мисля, че тук е мястото, на което можем да развием каквато и да е смислена дискусия.
ако решиш, пиши ми на лично мейл/скайп; събирам материали за документална пиеса, която се занимава именно с родителството и формите на насилие, които оставят, за съжаление, трайни отпечатъци в (под)съзнанието на подрастващите...
................................
целта ми е да достигна до универсалното чрез личното.
иначе, към момента мога да говоря единствено за себе си.
повлияло ми е до толкова, че не обичам да ме докосват много-много. винаги се съмнявам в добрите намерения на някого и, малко или много, очаквам рано или късно да ме нарани (не физически). другите неща са по-скоро вътрешни и нямат кой знае какви проявления, но ако искаш да ги назова, част от тях са - дълбока неувереност, алиенация, циклични периоди на депресия, достигане на някаква извратена форма на самодостатъчност, постоянно задълбаване в емоционалните рани - общо взето, по-голямата част от сериозното ми творчество се занимава с темите за насилието, болката, абдикиралото родителство, неизживяното детство, напускането, бягствата, етц. та да, спирам дотук, ако решиш, ми пиши))