- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- Интересно ми стана...
Късно стана, почивам си вече![]()
Аз викам, че нещо става въпрос за тва какъв тип хора харесваш, с какви мъжки излизаш, какви привличаш спрямо себе си и така нататък.
Иначе вярвам, че няма правилен и единствен, с много хора може да ти е много добре. Просто във въпросния момент си намерил един, с когото връзката те удовлетворява за сега. За мене такива филми като влак нЕма. То тва си е много коварно - хващаш си някого, заедно сте цифра време, „завинаги“ и такиа лигавщини. Ама когато вземе, че тръгне в малко по-различна посока кво? Продължаваш с него, щото в някакъв период от време е бил точно твоя влак?
Няма човек, който да е по-добър от всички останали и да ти е баш по мярка. Няма две еднакви реакции в две подобни ситуации. Окей, да - хората казват „Не е за теб, защото ти е под/над нивото.“ и тям подобни и съм донякъде съгласна с това. Точно заради тия типове, които говорих първоначално. Най-простия пример - единия обича да си слага кетчуп по картофките, другия намира това за глупаво. Понякога хората са тотално различни и не си отиват въобще, съответно съм по-склонна да вярвам, че влака е някакъв нюанс, тип както казах много пъти вече. Ако имаш късмета да бъдеш привличан и да привличаш само хора, с които си отиваш - тогава вече влака е правилният за мен.
Влакове много, въпросът е дали чакаш на правилната спирка и изобщо има ли място във вагона днес или ще опиташ с утрешния.
Аз не вярвам, че има един единствен човек, който е сродната ти душа и е най-най-най подходящият за теб. Човек може да срещне някой, да създаде семейство, да е влюбен и щастлив, но това не означава, че не може да постигне това и с някой друг. Няма нещо като единствена сродна душа. На 18 може сродната ти душа да е една, на 30 - друга. Зависи какво "сродно" търсиш на този етап от живота си. Точно затова не само един влак е подходящ за теб. Въпросът е, че в края на краищата само с един ще стигнеш от А до Я. Това не означава, че пътуването ти с някого до Б е било грешно.
С останалата част от поста ти съм съгласна, гледам, че тук няколко човека застъпихме тезата, че сродно "сега" и сродно след 2-5-10 години може да е нещо коренно различно и именно в този ред на мисли няма да се съглася с това ти изречение - поне не по начина, по който аз го разбирам.
Съвсем буквално, за мен "от А до Я" означава едва ли не, че целият ти романтичен опит е бил с един човек - от първата целувка, та през всичко останало, до заветния подпис и "смъртта ни раздели", бла-бла.
А пък не мисля, че е така - с един минаваш от "А до Е", с друг от "Е до Ж", след това може половината азбука да минеш сама и да научиш някои ценни уроци...
Мммм, всъщност така може, ако приемем, че всяка връзка има определени етапи и че не с всеки стигаш до последния. Хубава мисъл, съгласявам се!
Аз съм от късметлийките, които не съжаляват за избраните влакове
Ох, това звучи депресиращо - че всеки път е едно и също check-ване на определени етапи, обаче всъщност е толкова различно, че понякога се чудиш "чакай сега, аз била ли съм в тая позиция преди и що се чувствам като влюбена петокласничка" :Д
мит с кренвирш
естествено, че е вярно. всеки идиот си има своя половинка, въпрос на време и обстоятелства е да я намери.
Welcome to the Jungle...
щото са прекалено себични и самогъзни животинки, които едвам понасят самите себе си, камо ли някой друг. в крайна сметка всичко опита до комплекси и (не)умение да се правят компромиси.
Welcome to the Jungle...
Лин, по-скоро смятам, че ти не схващаш какво се пише в постовете ни. Всъщност много от вече отчетените сме споменали, че (не) вярваме в точния човек и сме обяснили защо, допълнили сме, изнесли сме темата в съвсем различна насока. Темплара само пропуска тая стъпка и ти казва точно каквото искаш да чуеш.
Тори, поначало израза значи, че всеки намира някой, с който да си пасне малко или много. Темата тръгна в малко по-различна посока, защото обърнахме внимание на влаковете, а оставихме пътниците на по-заден план. Напълно разбирам какво казвате и съм съгласна с повечето неща, просто не това питах. Все пак ще се радвам, ако темата продължи в същата насока, разговорът стана интересен.
едит: Честити ми 5к ахахахаххха.![]()
Последно редактирано от Lilanda : 08-27-2014 на 22:49
Имам още какво да кажа, но е късничко, лягам и ще си продължа разсъжденията утре. :Д
пътници, влакове, тука стана цяло БДЖ.
поздрав, по случая:
https://www.youtube.com/watch?v=BTr3T_MPlYg&hd=1
Welcome to the Jungle...
))
по темата:
аз вярвам, че всеки човек има нещо да свърши на този свят (ако искате го наречете кармичен път, ако не искате - ок, не мисля, че му е необходимо име) и не на всеки му е отредено да се влюби, да създаде семейство, да натрупа опит, богатство, да създаде и отгледа поколение, етц, каквото се сетите, че може да изпълним като задача/пълнеж в този си живот. някои от тези неща - да, но не и всички;
не съм достатъчно на ти с многобройните езотерични теории и практики, но примерно в астрологията ти е зададен главният (кармичен) път, може да се види ясно целия личностен/житейски потенциал, което не значи автоматично, че даден човек няма да има/случи това или онова, но някои неща просто трябва да станат, а за други просто има възможност (такава винаги има). доколкото си спомням, и в нумерологията има нещо такова - зададен път/задача, която ти е отредено да изпълниш в този живот, а съвместимостта ти с хората зависи от допълването на картата до квадратче (3х3, от 1 до 9), т.е. да имате различни житейски задачи. (не съм сигурна в това, не съм се занимавала с нумерология, а не мога да го проверявам в момента) отплеснах се в излишни думи, а това, което исках да напиша, преспокойно се побира в ред. може на свежа глава да си поправя поста, засега го оставям така.
важното е да не си губиш билета шото тогава кондукторката щи вгорчи живота
който изгуби билета
го перфорират на друго място
Welcome to the Jungle...
всеки има своя моментна представа за перфектната половинка, която е и определението му за сродна душа. не е задължително тя да е илюзия, има всякакви хора и все ще се намери кой да се впише в критериите ви, че дори и да ви хареса
проблемът е в това, че нищо не е вечно. хората търпят промени непрекъснато и да вярвате, че вие, човекът до вас и чувствата ви ще останат същите завинаги, е доста наивно
Емили Дикинсън е останала девствена до смъртта си.
Андерсен...
мозъкът ми спи, но със сигурност не са единствените;
а от творчеството им можеш да познаеш, че са били прекрасни/красиви хора.
//не знам защо го пиша това тук, но ми се струва по темата;
Точният човек не е един; има достатъчно точни, само че е изключено да ги срещнеш всичките (и няма защо да се случва). За мен връзката започва там, където се завихря двустранната емоция. Ако трябва да се отклонявам - различните връзки може да имат различни начала, т.е невинаги се тръгва от емоцията в смисъла, който влагам конкретно тук. Развитията все пак не са безкрайно количество.
Тори спомена за 'късмета да привличаш само хора, с които си отиваш'. Аз не го наричам късмет, ами точна настройка, маниер, ритъм на живот, ако щете. Чаплин е казал, че всичко, което те заобикаля, те приканва да растеш. Идеята ми е, че в случай че това ти е двигател, просто няма как да се отклониш прекалено много от своето правилно. Постът до тук може да звучи като изваден от псевдочудодейна книга, обещаваща блаблабла, но наистина тая мисъл, колкото и модифицирана да е и колкото и различни форми да са й придавали, си остава стабилна, вярна при всякакви обстоятелства.
И още нещо, понеже някой спомена допълването - не виждам как то изобщо може да има участие в коя да е връзка на наистина различни хора. Идеален (и постижим!) вариант е да градиш нещо с човек, с когото компромисите не се усещат като едва ли не самопренебрегване.
Да се върнем на историята с влаковете - качваш се на тоя, който води където искаш; окаже ли се, че ще има неочаквано пре(?)качване, мислиш по въпроса и евентуално сменяш моментната дестинация. И да я смениш обаче, не би трябвало само заради новия курс да решиш, че n на брой месеци/години си си губил времето.
![]()
Последно редактирано от paradosou : 08-28-2014 на 00:24
за всеки си има, щото не винаги е ясно накъде отиват, нито докъде ше стигнат
някои се запалват от нищото
други се блъскат в небостъргачи
(к, де, тва беха самолети, ама можеше и да са влакове)