.
Отговор в тема
Страница 2 от 3 ПървиПърви 123 ПоследнаПърви
Резултати от 26 до 50 от общо 66
    Мега фен Аватара на Lilanda
    Цитирай Първоначално написано от PinkPan7her Виж мнението
    Оф, двамата казвате едно и също нещо, научете се да четете, бе.
    И аз това се опитвам да покажа.

Мега фен Аватара на AnarchyBoy
    Оф, двамата казвате едно и също нещо, научете се да четете, бе.
    Ти нямаш ли да учиш? Пък.
    "It's one of the great tragedies of life — something always changes."
    Dr. Gregory House

Before sex, you help each other to get naked, after sex you only dress yourself.
    Moral of the story: "In life no one helps you, once you're fucked.

anonymous708973
    Guest
    Късно стана, почивам си вече

Мега фен Аватара на tori
    Цитирай Първоначално написано от Lilanda Виж мнението
    Мда.
    Аз викам, че нещо става въпрос за тва какъв тип хора харесваш, с какви мъжки излизаш, какви привличаш спрямо себе си и така нататък.

Иначе вярвам, че няма правилен и единствен, с много хора може да ти е много добре. Просто във въпросния момент си намерил един, с когото връзката те удовлетворява за сега. За мене такива филми като влак нЕма. То тва си е много коварно - хващаш си някого, заедно сте цифра време, „завинаги“ и такиа лигавщини. Ама когато вземе, че тръгне в малко по-различна посока кво? Продължаваш с него, щото в някакъв период от време е бил точно твоя влак?
    Няма човек, който да е по-добър от всички останали и да ти е баш по мярка. Няма две еднакви реакции в две подобни ситуации. Окей, да - хората казват „Не е за теб, защото ти е под/над нивото.“ и тям подобни и съм донякъде съгласна с това. Точно заради тия типове, които говорих първоначално. Най-простия пример - единия обича да си слага кетчуп по картофките, другия намира това за глупаво. Понякога хората са тотално различни и не си отиват въобще, съответно съм по-склонна да вярвам, че влака е някакъв нюанс, тип както казах много пъти вече. Ако имаш късмета да бъдеш привличан и да привличаш само хора, с които си отиваш - тогава вече влака е правилният за мен.

Мега фен Аватара на Colouring
    Влакове много, въпросът е дали чакаш на правилната спирка и изобщо има ли място във вагона днес или ще опиташ с утрешния.
    Аз не вярвам, че има един единствен човек, който е сродната ти душа и е най-най-най подходящият за теб. Човек може да срещне някой, да създаде семейство, да е влюбен и щастлив, но това не означава, че не може да постигне това и с някой друг. Няма нещо като единствена сродна душа. На 18 може сродната ти душа да е една, на 30 - друга. Зависи какво "сродно" търсиш на този етап от живота си. Точно затова не само един влак е подходящ за теб. Въпросът е, че в края на краищата само с един ще стигнеш от А до Я. Това не означава, че пътуването ти с някого до Б е било грешно.

anonymous708973
    Guest
    Цитирай Първоначално написано от Colouring Виж мнението
    ВВъпросът е, че в края на краищата само с един ще стигнеш от А до Я. Това не означава, че пътуването ти с някого до Б е било грешно.
    С останалата част от поста ти съм съгласна, гледам, че тук няколко човека застъпихме тезата, че сродно "сега" и сродно след 2-5-10 години може да е нещо коренно различно и именно в този ред на мисли няма да се съглася с това ти изречение - поне не по начина, по който аз го разбирам.
    Съвсем буквално, за мен "от А до Я" означава едва ли не, че целият ти романтичен опит е бил с един човек - от първата целувка, та през всичко останало, до заветния подпис и "смъртта ни раздели", бла-бла.
    А пък не мисля, че е така - с един минаваш от "А до Е", с друг от "Е до Ж", след това може половината азбука да минеш сама и да научиш някои ценни уроци...

С останалата част от поста ти съм съгласна, гледам, че тук няколко човека застъпихме тезата, че сродно "сега" и сродно след 2-5-10 години може да е нещо коренно различно и именно в този ред на мисли няма да се съглася с това ти изречение - поне не по начина, по който аз го разбирам.
    Съвсем буквално, за мен "от А до Я" означава едва ли не, че целият ти романтичен опит е бил с един човек - от първата целувка, та през всичко останало, до заветния подпис и "смъртта ни раздели", бла-бла.
    А пък не мисля, че е така - с един минаваш от "А до Е", с друг от "Е до Ж", след това може половината азбука да минеш сама и да научиш някои ценни уроци...
    Мисля, че имаше предвид по-скоро от А до Я като етапи от връзката, а не като етапи от живота. Нека тя ме поправи, ако греша.

Не съм казала, че с друг продължаваш от "Е до Ж". След това се връщаш отново в началото, но това не означава, че "пътуването" ти с "влака" е било грешно, дори и да не си стигнал до заветната последна спирка.

anonymous708973
    Guest
    Мммм, всъщност така може, ако приемем, че всяка връзка има определени етапи и че не с всеки стигаш до последния. Хубава мисъл, съгласявам се!
    Аз съм от късметлийките, които не съжаляват за избраните влакове
    Ох, това звучи депресиращо - че всеки път е едно и също check-ване на определени етапи, обаче всъщност е толкова различно, че понякога се чудиш "чакай сега, аз била ли съм в тая позиция преди и що се чувствам като влюбена петокласничка" :Д

Мега фен Аватара на DarkTemplar
    мит с кренвирш

естествено, че е вярно. всеки идиот си има своя половинка, въпрос на време и обстоятелства е да я намери.
    Welcome to the Jungle...

Цитирай Първоначално написано от DarkTemplar Виж мнението
    мит с кренвирш

естествено, че е вярно. всеки идиот си има своя половинка, въпрос на време и обстоятелства е да я намери.
    Май най-сетне някой схвана смисъла на темата.

Щом всеки идиот си има своя половинка, тогава защо съществуват така наречените ергени и стари моми?

щото са прекалено себични и самогъзни животинки, които едвам понасят самите себе си, камо ли някой друг. в крайна сметка всичко опита до комплекси и (не)умение да се правят компромиси.
    Welcome to the Jungle...

Мега фен Аватара на tori
    Лин, по-скоро смятам, че ти не схващаш какво се пише в постовете ни. Всъщност много от вече отчетените сме споменали, че (не) вярваме в точния човек и сме обяснили защо, допълнили сме, изнесли сме темата в съвсем различна насока. Темплара само пропуска тая стъпка и ти казва точно каквото искаш да чуеш.

Тори, поначало израза значи, че всеки намира някой, с който да си пасне малко или много. Темата тръгна в малко по-различна посока, защото обърнахме внимание на влаковете, а оставихме пътниците на по-заден план. Напълно разбирам какво казвате и съм съгласна с повечето неща, просто не това питах. Все пак ще се радвам, ако темата продължи в същата насока, разговорът стана интересен.

едит: Честити ми 5к ахахахаххха.
    Последно редактирано от Lilanda : 08-27-2014 на 22:49

Имам още какво да кажа, но е късничко, лягам и ще си продължа разсъжденията утре. :Д

пътници, влакове, тука стана цяло БДЖ.

поздрав, по случая:
    https://www.youtube.com/watch?v=BTr3T_MPlYg&hd=1
    Welcome to the Jungle...

Мега фен Аватара на Blab
    Цитирай Първоначално написано от Auriss Виж мнението
    easy - проверяваш разписанието

// ама съм забавен днес, направо бих се разцелувал
    ))

по темата:
    аз вярвам, че всеки човек има нещо да свърши на този свят (ако искате го наречете кармичен път, ако не искате - ок, не мисля, че му е необходимо име) и не на всеки му е отредено да се влюби, да създаде семейство, да натрупа опит, богатство, да създаде и отгледа поколение, етц, каквото се сетите, че може да изпълним като задача/пълнеж в този си живот. някои от тези неща - да, но не и всички;
    не съм достатъчно на ти с многобройните езотерични теории и практики, но примерно в астрологията ти е зададен главният (кармичен) път, може да се види ясно целия личностен/житейски потенциал, което не значи автоматично, че даден човек няма да има/случи това или онова, но някои неща просто трябва да станат, а за други просто има възможност (такава винаги има). доколкото си спомням, и в нумерологията има нещо такова - зададен път/задача, която ти е отредено да изпълниш в този живот, а съвместимостта ти с хората зависи от допълването на картата до квадратче (3х3, от 1 до 9), т.е. да имате различни житейски задачи. (не съм сигурна в това, не съм се занимавала с нумерология, а не мога да го проверявам в момента) отплеснах се в излишни думи, а това, което исках да напиша, преспокойно се побира в ред. може на свежа глава да си поправя поста, засега го оставям така.

Мега фен Аватара на 102
    важното е да не си губиш билета шото тогава кондукторката щи вгорчи живота

Повече от фен Аватара на 8bit
    Аз на товарен влак не съм виждал пътници ;/

който изгуби билета
    го перфорират на друго място
    Welcome to the Jungle...

anonymous895156
    Guest
    всеки има своя моментна представа за перфектната половинка, която е и определението му за сродна душа. не е задължително тя да е илюзия, има всякакви хора и все ще се намери кой да се впише в критериите ви, че дори и да ви хареса
    проблемът е в това, че нищо не е вечно. хората търпят промени непрекъснато и да вярвате, че вие, човекът до вас и чувствата ви ще останат същите завинаги, е доста наивно

Мега фен Аватара на Blab
    Емили Дикинсън е останала девствена до смъртта си.
    Андерсен...
    мозъкът ми спи, но със сигурност не са единствените;
    а от творчеството им можеш да познаеш, че са били прекрасни/красиви хора.
    //не знам защо го пиша това тук, но ми се струва по темата;

Супер фен Аватара на paradosou
    Точният човек не е един; има достатъчно точни, само че е изключено да ги срещнеш всичките (и няма защо да се случва). За мен връзката започва там, където се завихря двустранната емоция. Ако трябва да се отклонявам - различните връзки може да имат различни начала, т.е невинаги се тръгва от емоцията в смисъла, който влагам конкретно тук. Развитията все пак не са безкрайно количество.
    Тори спомена за 'късмета да привличаш само хора, с които си отиваш'. Аз не го наричам късмет, ами точна настройка, маниер, ритъм на живот, ако щете. Чаплин е казал, че всичко, което те заобикаля, те приканва да растеш. Идеята ми е, че в случай че това ти е двигател, просто няма как да се отклониш прекалено много от своето правилно. Постът до тук може да звучи като изваден от псевдочудодейна книга, обещаваща блаблабла , но наистина тая мисъл, колкото и модифицирана да е и колкото и различни форми да са й придавали, си остава стабилна, вярна при всякакви обстоятелства.
    И още нещо, понеже някой спомена допълването - не виждам как то изобщо може да има участие в коя да е връзка на наистина различни хора. Идеален (и постижим!) вариант е да градиш нещо с човек, с когото компромисите не се усещат като едва ли не самопренебрегване.
    Да се върнем на историята с влаковете - качваш се на тоя, който води където искаш; окаже ли се, че ще има неочаквано пре(?)качване, мислиш по въпроса и евентуално сменяш моментната дестинация. И да я смениш обаче, не би трябвало само заради новия курс да решиш, че n на брой месеци/години си си губил времето.
    Последно редактирано от paradosou : 08-28-2014 на 00:24

Мега фен Аватара на 102
    да си прекрасен и красив не те прави готин

Супер фен Аватара на tireheb
    за всеки си има, щото не винаги е ясно накъде отиват, нито докъде ше стигнат
    някои се запалват от нищото
    други се блъскат в небостъргачи
    (к, де, тва беха самолети, ама можеше и да са влакове)

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си