.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 4 от общо 4

Тренировка+Почивка?

Здравейте. Искам да Ви попитам (тези,които се занимават със спорт) дали почивката
    в нашата тренировъчна програма трябва да е пълна без да правим
    нищо или една 5-10 мин. тренировка? Също така дали примерно ако тренираме някакъв вид
    танци това дали може да се счита за тренировка на дена,като добавим упражнения за
    коремната област примерно?
    В продължение на няколко седмици работя по графика от два тренировъчни дни след
    това един ден почивка и пак. Това добре ли е? Благодаря предварително!

Мега фен Аватара на Rakshy
    Нещо не разбрах въпроса, извинявай.
    Тъ, по това, което разбрах: Идеята на почивката е да е почивка. Т.е. не тренираш. В случая с танците, не знам как се чувстваш, защото когато танцувам съм разцепен на кирка и не усещам никва умора Нуждата от почивките идва поради простата причина, че нервната система не може да бъде таксувана толкова жестоко постоянно. По-добре сложи корема в тренировъчен ден и го брой за такъв, ако не ти се почива цял ден просто тренирай повече. В един момент ще откажеш по някакъв начин и ще разбереш, че ти трябва почивка.

Малко ще ти противореча ама ;p бил си на тренировка по стандартни танци .Където правиш хиляди подръжки и танцуваш нон стоп почти на всичкото отгоре имаш луд тренер който ти крещи .Повярвай ми тогава натоварването във фитнеса ще ти изглежда нищо

Мега фен Аватара на RapExotic
    Зависи какво точно разбираш под тренировка. Или по-точно колко се натоварваш на нея. Ако тренираш силови упражнения ти трябва почивка след всяка тренировка за да може да се възтановят мускулите. Иначе ако е просто за тонизиране може и всеки ден да тренираш, тъй като мускулите ти ще се възтановяват само за няколко часа след упражнението. Сама трябва да предцениш тялото ти какъв капацитет има и каква натовареност може да издържи.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си