Такова животно като сигурен партньор няма. Колкото и да обичаш човека до себе си, колкото и да го познаваш и да си имате доверие, никога не можеш да си напълно убеден дали не е кривнал в нечие друго легълце и какво точно е било това легълце. Това е тъжната истина. Прекъснатият полов акт пак си е вид руска рулетка и всеки, който го прави, трябва да е наясно с последствията. А болести се прихващат не само от секс с непознати без предпазни средства, има много случаи на жени с по един-два партньора, които лекуват инфекцийка от уж вярното гадже. Защото, да, колкото и да ви е неприятно, мъжете често са само преносители.
Другият кусур на този метод е бременността. Общо-взето е до самоконтрола. А самоконтролът идва от опита. Има някои жени, които прихващат и от въздуха, дето се вика. Има и други, дето чудо да се случи, не могат/трудно забременяват.
Овулацията е невъзможно да се проследи, малко са жените с редовен по часовник цикъл, повечето са с нередовен(т.е крайно променлив откъм дата/времетраене). Има си външни признаци за овулацията, разбира се, аз не ги проявявам за мое огромно съжаление, и на два пъти разбирах, че съм в овулация просто при профилактичен преглед при гинеколог. И не съм само аз така.
Просто прекъснатият полов акт си е нож с две остриета. Който иска да вярва на сляпо и да си залага главата в торбата - да го прави. Пак казвам, че всичко е до опита(самоконтрола) на мъжа. Но за мен да споменаваш баш тоя метод във форум с аудитория предимно 14-17-годишна, които от една капка предеякулационна течност по бельото си задават въпроса дали са бременни, някак не е много уместно. Най-малкото едно хлапе на 16 не може да се контролира с презерватив, камо ли без, решило да пробва и така става от играчка-плачка. Само дето играчката е как да намериш на тия години 30 лева за Ескапел, щото си тъп и си решил да се правиш на герой.