.
Отговор в тема
Страница 2 от 2 ПървиПърви 12
Резултати от 26 до 29 от общо 29
    Цитирай Първоначално написано от Rakshy Виж мнението
    после реших, че може да задълбочим темата по някъв начин, ама нямаше кой да откликне.
    Може би никой не е откликнал, понеже нещата, които си писал не са по фокуса на темата? Не всеки, който каже нещо, което не ти харесва е простак, хейтър или там с каквото се заблуждаваш.

Мега фен Аватара на Rakshy
    Не съм казал подобно нещо. Напълно по фокус на темата бяха. Ако автора беше отговорил на това, което питах можеше и да обясня за какво става въпрос, но ти като се изживяваш като адвокат няма как да стане. I'm out.

Цитирай Първоначално написано от Rakshy Виж мнението
    Не съм казал подобно нещо. Напълно по фокус на темата бяха. Ако автора беше отговорил на това, което питах можеше и да обясня за какво става въпрос, но ти като се изживяваш като адвокат няма как да стане. I'm out.
    аз мисля, че кръст и корем трябва да се тренират, ако изостават толкова, че пречат за изпълняването на базови упражнения с добра техника. Така, това искаш да кажеш нали?

Мега фен Аватара на Rakshy
    Не е до изоставане или не.
    Много е грешен подхода на адски много хора към тренировките като цяло. Проповядва се правенето на огромен брой коремни преси, което не е най-доброто. Навсякъде из интернет има "six pack abs workout","six pack shortcuts", etc... От там идва заблудата, че като видиш някъв "нацепен" да прави 500 коремни преси и 500 вдигания на краката, това ще ти направи преса като на Greg Plitt, което е абсурдно. От всичко най-много това ме дразни.

Целите на коремните мускули са няколко, но главните са 4: защита на органите, flexion на гръбнака и недопускането "да се пречупим назад" - extension на гръбнака(така най-лесно ще разберете за какво говоря) и разбира се, стабилизация.
    От там 1вото няма как да се тренира, можем само да тренираме за увеличаване на размерите на коремните мускули чрез другите 2 - flexion и extension. Flexion се постига с крънчовете, да. Проблема е, че хората забравят за втората част - extension-a, тогава хората забравят за кръста си, от там идват болките в кръста при някои.
    Когато правиш коремните преси е много важно и да се разтягаш назад като пускаш, а не само да стоиш напълно сгънат и да помпаш в супер малък range of motion.
    Стабилизацията е това, което търсим при изпълнението на сложно съставните упражнения - клека, тягата, раменната преса(войнишка преса), дори и лежанката. Най-добре можем да го тренираме с планкове или тренирането на въпросните движения без колан.
    Интересното е, че не е нужно да имаш огромни коремни мускули, за да постигнеш добра стабилизация.

Тъй като ararat каза, че корема не е по-различен от останалите мускулни групи трябва да спомена и че е нужна прогресия при тренирането на корема - добавяне на тежест, а не простото блъскане на коремни преси.

Няколко месеца си мислех, че може да не правя корем, а да разчитам само на сложните движения. Е, не е така. Нужни са и двете.

Да засегна и още една тема: Как да извадя преса?
    Трябва да се постигне достатъчно нисък % телесни мазнини, при които коремните мускули да са видими. С малко мислене можеш да стигнеш до извода, че по-големите мускули ще са видими при малко по-висок %, остави че ще изглеждат много по-добре при по-ниския %.

Извод от всичко до сега: Нужна е работа за хипертрофия, нужна е работа за сила и стабилизация.

Ако някой има нещо да добави и промени може да се чувства свободен да го направи, нека си спретнем няк'ва дискусия.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си