Красотата е комплекс от качества, даже непременно не е и в симетрията на чертите. Имам различни критерии за красота в зависимост дали става дума за мъже, или за жени. Има жени и мъже, които са харесвани от болшинството, защото я уплътняват тая красота с нещо - с излъчване, харизматични са, чаровни са, имат хармонични черти(която хармония, пак да кажа, не се изразява в непременно идеална симетрия на тялото/лицето).

Проблемът не е в това, че ти или някоя друга се мислите за красавици. Това си е ваше право. Просто в днешно време много жени се мислят за красиви и си вдигат самочувствието, а няма на базата на какво. Редовният отговор за точно тази представа за себе си е същият, който и ти ми даде - няколко фотосесии, комплименти от този и онзи...
Откакто професионалните фотоапарати станаха на сравнително достъпни цени, всеки втори е модел, а който не е - е фотограф.
Просто е грозно когато тръгнете да говорите, че сте красиви, а не можете да защитите твърдението си по никакъв начин. Все едно да претендирате, че сте интелигентни, защото сте прочели две енциклопедии и една статия в Уикипедия...

п.с - Чарлийз Терон никога не съм я намирала за красавица