- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- Проблема на красивите момичета
Често разваля взаимоотношения с хора, които нямат какво повече да предложат. Понякога създава излюзии за възможностите, на лицето, което упражнява високото самочувствие. Високото самочувствие често показва себе си, тогава когато не е нужно - а.к.а. в теми на разговор или събития, в които присъствието му не е логично. А понякога високото самочувствие е това, което те тласка нагоре, амбицирайки/стимулирайки/дори вдъхновявайки те да продължиш.
Ниската самооценка и самочувствие, обаче, е саморазрушителна. И, дори, също толкова отблъскваща колкото високото самочувствие у хора, които просто го носят като красиво бижу, което не им отива.
В тоя ред на мисли, мисля, че самочувствието (като цяло) трябва да се третира с мъдрост.
JullieeK наистина притежава симетрични черти и такива, които биха били описани като 'красиви' от голяма част от обществото (съдейки по аватара и). В допълнение, я поздравявам за годината, която ще прекара в Хопкинс. Поздравявам я и за зрелостта (или по скоро сдържаност и търпение), коя/ито излъчваше в постовете си, докато спореше. Единственото, което искам да и споделя е следното:
being top of your class does not necessarily guarantee that you will be at the top of life
във връзка със споменаването и на Хопкинс.
Интелигентността е съвкупност от качества. А понятието 'красота' се определя също толкова много от физическите черти, колкото и от социални аспекти свързани с характера и живота на този, когото се опитваме да оприличим като 'красив'. Много по-благосклонни сме да наречем някого 'хубав', ако знаем, че е умен, добър, забавен и други положителни качества, отколкото ако знаем, че лежи в затвора. Затова внимавайте и се грижете за 'характера си' също толкова, колкото и за красотата си.
//това от мен.
глупости (пак).
Когато имаш какво да предложиш насреща, високото самочувствие не е лоша черта. Дори напротив, не е зле да прилагаш един такъв филтър на заобикалящите те.
Лошото е, че в последно време "високо самочувствие" като понятие е натоварено с много негативизъм, защото в повечето случаи е без реално покритие. Но не знам, все си мисля, че да имаш високи критерии спрямо останалите не е напълно лошо качество. А високите ти критерии може да са следствие на висока самооценка. Няма лошо да си тежиш на мястото.
This world is spinning around me
This world is spinning without me
And every day sends future to past
Every breath leaves me one less to my last