- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- Проблема на красивите момичета
Проблемът е, че оценките, особено в училище, понякога са доста субективни. Освен реалното разбиране на материала, може да влезе в сила и фактора лична преференция на учителя. Имах такива проблеми с учителката по философия. Жената дълги години беше преподавала философия на комунизма в Търновския университет и след 89-та ѝ закриват специалността и се премества да преподава в училище. Тя не беше свикнала някой да мисли различно от нея и още по-малко - някой да не се възхищава на философите, които тя считаше за светила. В тоя ред на мисли, въпреки частните уроци, които взимах, въпреки че учех три пъти повече, отколкото по всеки друг предмет, така и не ми писа повече от 4. И то защото се скарахме в началото на учебната година. И понеже тя ми преподаваше по логика, психология и етика... тези предмети също са ми с по-ниски оценки.
От друга страна, по химия обикновено изкарвах петици и шестици, но с много зубрене. Днес вече не помня абсолютно нищо.
Така че, да, може да имаш знанията, но оценката ти да не е отлична. Можеш да нямаш знанията в дългосрочен план, но в дипломата ти оценката да е добра.
Проблемът е голям, защото де юре оценката трябва да отразява знанията, но де факто не е точно така![]()
This world is spinning around me
This world is spinning without me
And every day sends future to past
Every breath leaves me one less to my last