- Форум
- По малко от всичко
- Кофата
- Абе да ви питам
Някой знае ли коя година влезе в сила забраната за автоматично подновяване на договори с мобилните оператори?
миналата
This world is spinning around me
This world is spinning without me
And every day sends future to past
Every breath leaves me one less to my last
сигурно
Сигурна ли си? Доколкото се сещам поне от 2011 се говори за това как въпреки забраната, операторите продължават да преподновяват договорите без да ни питат.
Вече ти се обаждат по никое време, когато хич не ти е до тях, питат те някви работи, между които и това дали искаш да си подновиш договора, ти отговаряш "Да, да, добре, имам работа, не мога да говоря." и хоп, договора ти е преподписан по телефона.![]()
не знам какво разбираш под "забрана", но миналата година гласуваха някаква промяна в ЗЗП
Мда, въпросът ми е обаче самата забрана от кога е. Тоест от кога е била. Интересува ме, защото имаме един преподновен договор в края на 2010-та с Мтел. Малко преди да изтече договора, се прехвърлихме на Виваком и спряхме да използваме мтелските номера. В момента може да ни се наложи да се съдим с Мтел, та ми е интересно...
2010 няма да спечелите
през 2011 мисля отпадна автоматичното подновяване при Мтел само за нови договори
2013 го забраниха окончателно
ма пробвайте се, ако ви се занимава
По-голям смисъл има да се скатавате още 2-3 години да мине по давност и да не се занимавате с глупости...
Хмм, бях чувала за такова нещо, но не ми е стигало до главата. Вероятно защото с нашите винаги сме ходили до самите магазини/офиси на операторите когато искаме да се откажем. Не че нещо, но сами сте си виновни, че не сте прекъснали овреме. В Глобул за предния ми номер ми взеха 15 лева за прекъсване и после ги приспаднаха в сметките на нашите след... два-три месеца. Никой копче не може да ми каже за тоя договор.
Не знам какъв ви е казусът, но във всеки случай, през 2010 нямаше такава забрана. Под каквато и да е форма, в който и да е закон. Мисля.
Значи вие сте си знаели, че договора е подновен, ама сте го оставили така и сте се сетили сега? Ами, не, няма да стане ваща.. Такива неща на момента се повдигат или се скатаваш да мине давността...
Ми, то трябва да получите отговор на тая молба... Или поне някакъв входящ номер...
Нали се сещаш, че аз мога да ти се помоля, ама ти да ме отрежеш...![]()
nz, brat, lo6o, че спамя, ама кот такоа
незнамкоганаистина
Ако е било молба, то тя е одобрена със сигурност. Дето вика майка ми, с Мтел сме се развели на 100%.![]()
И за какво са тия 320 лв., за които ви търсят?
Ако са прекъснали вече подновен договор, може и толкова да им е неустойката...