.
Отговор в тема
Страница 5 от 11 ПървиПърви 123456789 ... ПоследнаПърви
Резултати от 101 до 125 от общо 272
    Мега фен
    Старозаветните пророци с голяма точност са писали на хората как ще дойде Христос, какво ще направи, как да го познаят, но уви, фарисеите заслепени от див материализъм и стремеж към материални удоволствия не го познали или може би го познали, но не искали да го приемат и го убили, защото Той бил като трън в очите им, изобличавал злите им дела и ги учил на добро.

Нужен е бил за да изкупи вината на хората.
    Последно редактирано от defender : 09-04-2014 на 18:19

Мега фен Аватара на an7raks
    Ясно.. Това напълно точно отговаря на въпросите ми...
    Цитирай Първоначално написано от an7raks Виж мнението
    Добре, де, на кого е бил нужен Христос, след като Господ е успял някак да предаде старият завет на хората? Защо му е било да налага едни правила, а после да ги отменя? С какво това помага на хората да познаят Исус?
    Припомних си защо бях спрял да споря с религиозни типове... Тук просто логиката не вАжи...

If you read the bible you will understand why jesus was a necessity.

Мега фен
    Ясно.. Това напълно точно отговаря на въпросите ми...

Припомних си защо бях спрял да споря с религиозни типове... Тук просто логиката не вАжи...
    Ми вземи чети като ти интересно бе, баси мързела. Няма да ти преписвам книги от 1000 страници.

Толко изписах и ме обвинява.

Иди купи се една книга има за по 5 лв. даже и от 3 лв.

Мега фен Аватара на SHPAIdURmeN
    Цитирай Първоначално написано от diksi Виж мнението
    Защо да трябва?

Защото не умее да пише и има навика като дава съвет да пише " трябва да направиш " , макар да има на предвид " аз бих направил / съветвам те да направиш" . но също не се изключва вариантът, че е искал да каже просто " трябва" . А ти трябва ли да се захващаш за всяка дума, въпреки че си разбрала перфектно изречението ?
    Последно редактирано от SHPAIdURmeN : 09-04-2014 на 18:45
    *GET TO KNOW*
    THE UNKNOWN

So you want to talk about the supernatural and link it only to logical answers, how about you be abit more diverse and xombine logic with faith then it will make sense. Tell me now because of the lack of logic of people who believe in the word whats the logic behind jesus's powers to heal people

Explain to me his healing powers how does it happen? Im sure you have a logical answe lmao

Супер фен Аватара на diksi
    Цитирай Първоначално написано от SHPAIdURmeN Виж мнението

Защото не умее да пише и има навика като дава съвет да пише " трябва да направиш " , макар да има на предвид " аз бих направил / съветвам те да направиш" . но също не се изключва вариантът, че е искал да каже просто " трябва" . А ти трябва ли да се захващаш за всяка дума, въпреки че си разбрала перфектно изречението ?
    Не трябва, но го правя.

Не трябва, но го правя.
    Лошо няма. Да има !
    *GET TO KNOW*
    THE UNKNOWN

Цитирай Първоначално написано от defender Виж мнението
    Ми вземи чети като ти интересно бе, баси мързела. Няма да ти преписвам книги от 1000 страници.

Толко изписах и ме обвинява.

Иди купи се една книга има за по 5 лв. даже и от 3 лв.
    Аз те обвинявам единствено, че повтаряш прочетеното като папагал без да влагаш мисъл...

Не трябва, но го правя.
    Do you want me to get you intouch with the antichrist? Im serious

Супер фен Аватара на diksi
    Цитирай Първоначално написано от SHPAIdURmeN Виж мнението
    Лошо няма. Да има !
    вече те харесвам :Д

Antichrist 666 calculate lmao

Мега фен
    Аз те обвинявам единствено, че повтаряш прочетеното като папагал без да влагаш мисъл...
    ми не позна, но и да беше познал пак нямаше да ми е важно.

anonymous895156
    Guest
    Обичайната тотална малоумщина и наивност от страна на религиозните сладури в темата е налице, зомбирани до краен предел нпп-та пускат рандъм цитати с нулев смисъл от библията, заблуждавайки се, че по този начин доказват каквото и да било. Не е лесно.

И да, християнството е толкова разпространено благодарение най-вече на находчивите римски императори, които са се сетили да го обявят за задължителна за всички поданици религия и да създадат силен култ към личността си чрез нея (един бог - един император, получил властта си от него), за да удължат живота на циганизираната си империя поне с няколкостотин години. Ако това не се беше случило, сега отново щяхте да възхвалявате като гламави неадекватните словоизлияния на друг самопровъзгласил се за пророк на някой от общо 2900-те бога, съществували през световната история. И ви уверявам, че пак щяхте да защитавате ревностно своята (о, грешка, неговата) представа за Абсолюта, дори да ставаше дума за туземски бог като този на Петкан, който праща в рая за 20 изядени врагове.

Единственият "морал", който следва да е общовалиден за всички, е този, вписан в конституцията, въпреки че и там е пълно с глупости и нищо не е сигурно, а "несправедливият закон не е закон" и не трябва да бъде третиран като такъв. Развитие чрез подлагане на статуквото под съмнение винаги трябва да има, човек е загубен, ако се е взел за вездесъщ и всезнаещ. Излишно е да казвам, че подобно критично мислене и въобще каквото и да е изразяване на съмнение в догмите на коя да е религия е недопустимо и дори осигуряващо смъртно наказание прегрешение в средновековните и съвременните религиозни държави, защото всяка религия се смята за веща по буквално всички въпроси и е втълпила на хората си, че нейната песен е най-хубава. Пълна кюстендилщина.
    Последно редактирано от dimitar., : 09-04-2014 на 20:47

Мега фен
    Мите, ти като си толкова логичен и готин и неизостанал с какво толкова живота ти и житейското ти положение е нещо повече от нашия живот и положение на "тъпите" вярващи.

Цитирай Първоначално написано от dimitar., Виж мнението
    Обичайната тотална малоумщина и наивност от страна на религиозните сладури в темата е налице, зомбирани до краен предел нпп-та пускат рандъм цитати с нулев смисъл от библията, заблуждавайки се, че по този начин доказват каквото и да било. Не е лесно.

И да, християнството е толкова разпространено благодарение най-вече на находчивите римски императори, които са се сетили да го обявят за задължителна за всички поданици религия и да създадат силен култ към личността си чрез нея (един бог - един император, получил властта си от него), за да удължат живота на циганизираната си империя поне с няколкостотин години. Ако това не се беше случило, сега отново щяхте да възхвалявате като гламави неадекватните словоизлияния на друг самопровъзгласил се за пророк на някой от общо 2900-те бога, съществували през световната история. И ви уверявам, че пак щяхте да защитавате ревностно своята (о, грешка, неговата) представа за Абсолюта, дори да ставаше дума за туземски бог като този на Петкан, който праща в рая за 20 изядени врагове.

Единственият "морал", който следва да е общовалиден за всички, е този, вписан в конституцията, въпреки че и там е пълно с глупости и нищо не е сигурно, а "несправедливият закон не е закон" и не трябва да бъде третиран като такъв. Развитие чрез подлагане на статуквото под съмнение винаги трябва да има, човек е загубен, ако се е взел за вездесъщ и всезнаещ. Излишно е да казвам, че подобно критично мислене и въобще каквото и да е изразяване на съмнение в догмите на коя да е религия е недопустимо и дори осигуряващо смъртно наказание прегрешение в средновековните и съвременните религиозни държави, защото всяка религия се смята за веща по буквално всички въпроси и е втълпила на хората си, че нейната песен е най-хубава. Пълна кюстендилщина.
    Пич ти и трактат да напишеш и цяла книга от рода на 10000 страници да е. Пак никои няма да те разбере. Напиши го със едно изречение, така по малко ще си вредиш на очите и нервите
    *GET TO KNOW*
    THE UNKNOWN

anonymous895156
    Guest
    @defender Сега пък се опитваш да спечелиш спор с изкривен ad hominem tu quoque, което, признавам, е достойно за параолимпиада по философия. Ако не знаеш, това няма никаква връзка с истинността на логическите ми твърдения.

Мега фен
    Ми защо бе, ако с начина ни живот и философия успяваме да се вписваме в модерния свят и да оцеляваме (и щом всички християни досега от всички времена и епохи в продължение на 2000 години успяват да го правят), значи думите ти остават висящи във въздуха без покритие т.е. просто чиста проба емоцийка и злобичка към Христос.

Значи излиза че вярата е някакво невероятно унивверсално средство на всички времена.

Ми защо бе, ако с начина ни живот и философия успяваме да се вписваме в модерния свят и да оцеляваме, значи думите ти остават висящи във въздуха без покритие т.е. просто чиста проба емоцийка и #злобичка към Христос.
    Искаш ли да знаеш защо си прав и защо не си ?
    *GET TO KNOW*
    THE UNKNOWN

Мега фен
    даааааа,

даааааа,
    В ЛС съм ти дал номерът на кредитната ми карта. Kaкто и таксата за отговорът.

Отговорът :

Въпрос на гледна точка. Достатъчно си умен за да разбереш, какво имам на предвид.
    *GET TO KNOW*
    THE UNKNOWN

Мега фен
    а вечеря на свещи и митака да ни е сервитьор.

а вечеря на свещи и митака да ни е сервитьор.
    Съгласен !

Ако не си видял
    Отговорът :

Въпрос на гледна точка. Достатъчно си умен за да разбереш, какво имам на предвид.
    *GET TO KNOW*
    THE UNKNOWN

Ми защо бе, ако с начина ни живот и философия успяваме да се вписваме в модерния свят и да оцеляваме (и щом всички християни досега от всички времена и епохи в продължение на 2000 години успяват да го правят), значи думите ти остават висящи във въздуха без покритие т.е. просто чиста проба емоцийка и злобичка към Христос.

Значи излиза че вярата е някакво невероятно унивверсално средство на всички времена.
    какво са 2000 години на фона на стотиците хиляди години, от които съществува човекът, та да ги наричаш "вечност"?
    Как, който и да било атеист би могъл да изпитва злоба към Бог, след като той не вярва в съществуването му?

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си