Цитирай Първоначално написано от nIkEnCeTy_bE Виж мнението
Не ви ли звучи малко нереалистично СУ и Икономика? УНСС да не е за параван там? Аз съм на мнение, че СУ е един много, много добър университет, но в други специалности. Не забелязваш ли, че има само 3 специалности в СУ с Икономика. Всеки избира УНСС пред СУ, когато става въпрос за икономика и има защо.
Зависи, какво искаш да учиш и каква по-точно специалност. Ако искаш да учиш маркетинг или бизнес икономика, или МИО, мястото е УНСС. Но аз искам да уча Финанси и за тази специалност, най-доброто място е СУ. В УНСС има едно поднаправление ФСК, в което няма чужди езици, а в СУ се учат два чужди езика. В УНСС има поднаправление Икономика с преподаване на английски език, но то има много недостатъци- балът за влизане е страшно нисък и средата не е никак обра, накрая ще владея термините на английски, но не и на български, а в поднаправлението се има 10 специалности и не знаеш, в коя ще попаднеш след втори курс, т.е. не знаеш какъв яе станеш. Да не говорим, че материалът е силно ограничен и не дават толкова добра подготовка. А в СУ се учат не един, а два чужди езика, пак има предмети изцяло на английски, но не всички. Но, както и да е, аз питах по-конретно за ВИНС-а и дали си заслужава да запиша там. Ако има някой, който знае нещо повече за ВИНС-а, нека каже, дали е добра реализацията на завършилите?