от няколко месеца съм с гел и мога да ти кажа неудобството е само първия ден и то не е точно неудобство просто се чувстваш супер странно с тях и си мислиш че всеки момент ще паднат, след това обаче ги чувстваш все едно да твои и можеш да правиш всичко с тях , аз досега не съм си чупила нито една, а аз съм много невнимателна и все ги удрям някъде...за това дали са вредни... незнам за другите обаче на мен не са ми навредили на самите нокти искам да кажа, че , да когато отидеш да ти ги правят те изпиляват твоите доста, но когато пораснат отдолу аз не забелязвам да са изтънели или нещо такова... също много хора се оплакват, че много изсушавали областта около нокътя , но аз се мажа с едно масло и нямам никакви проблеми... Моите също си ги направих защото бяха къси и стоях един месец с нарисувани и не издържах и когато отидох на поддръжка и казах да ми ги направи така, че да мога да си ги лакирвам сама и през 4 дни си сменям лака и отново нямам никакви проблеми... и между другото лака е много по издръжлив така. Надявам се да съм ти помогнала )