Най-после се говори по темата. Сега остава и да се сбиете и ще съм доволен от живота си

Ще играя адвокат на... нз дали дявола или не, но ще обясня една от страните за да ви объркам :Д иначе не знам дали ми се заема страна.

"Шанса за монетата е 50/50. Откакто е хвърлена монетата, Красавицата е знаела, че ще бъде събудена. Когато я събудят, нищо ново не се променя - не получава нова информация - следователно трябва още да е 50/50."
Цитирай Първоначално написано от LadyDi Виж мнението
Ако ми носи по-ефективно вземане на решения, ще мисля. Когато не виждам приложение, какъв е смисъла.
аха, по-конкретно това е anthropics подход към теория на вероятностите, тоест взимаш предвид факта, че в момента наблюдаваш нещата и правиш презумпцията, че ти си напълно случайно избран наблюдател от всички съществуващи. От това например можеш да изходиш, че си случайно избран човек от всичките, които ще съществуват някога - в такъв случай е най-вероятно да си г/д към средата по поредност (т.е. ще съществуват още толкова горе-долу); има още много други, ама всички са контраинтуитивни и дълги, а ме мързи да обяснявам