- Форум
- По малко от всичко
- Кофата
- Има ли съседи в стоденски
Е много са зле. :Д Не съм запозната как е било миналите години, но пак ми се стори висок. На доста хора им подрязаха крилцата за общежитие...
И че сега се сетих, а си старши - за спорта като се запиша
1) пак ли университета се определя графика
2) на някакви ли групи пак се водим
3) имаме ли оценка по спорт или само нормативи и влиза ли в успеха по-късно при класиране след втората година?
цонки по моцонки ;*
1) всеки преподавател си има няколко групи, така че може да си избереш удобен час, съгласувайки с програмата си. Но все пак не чакай последния момент, защото бързо се запълват като цяло определени спортове, да не говорим за отделни групи.
2) отговорът се съдържа в отговора на първия въпрос :д
3) има си оценка по спорта, която е въз основа на определени нормативи (някои преподаватели нямат въобще такива и си пишат 6 без проблем, но има и много заядливи). За първата половина (т.е. 1 и 3 семестър) ти трябва единствено заверка, а в края на годините (края на 2 и 4 семестър) ти се вписва оценката. В класирането за специалности не влиза, обаче за класирания за общежитие играе.
нали тва миЙ работата, да съм услужлив батко ;*
Секс в Хаити, френски кибрити
О, идеално. Мисля да пиша аеробика ^_^ На 15-ти след обявяването на учебната година нали може да се запиша, и ако да къде точно? Стига да не са адски навалици.. :Д
А това с избирането на час е просто идеално. ^_^ По-добре не можеше да бъде!
За специалностите ме интересува, за общежитие не ми трябва, ще съм си на настоящето място, живот и здраве.
И да, адски много ти благодаря ((=
пламене ти си тъпак
100% съм сигурна че си се вясвал в София тия дни...
В Мърфис може да го срещнеш по-често, отколкото в унито. :>
Welcome to the Jungle...
За записването ще следиш тук https://student.unwe.bg/ в графата Спорт, като излезне, миналата година го въведоха и е много по-добре, в първи курс си спомням коридор с миризма на пот и 800 човека вътре, тричасови опашкиСега онлайн пак става зор щото системата бъгва и т.н. но тва са единични случаи, значително улеснено е.
@Боряно (ма), в понеделник с нощния дойдох, обаче това го реших 1 час преди да тръгна, бях само за документите за уни и да си постеля завивките доме, мислех, че ще издържа часовете без спане, обаче не се получи и затова директно си хванах пътя обратно, щях да звънна иначе..
Колега, изоставаш в информацията, вече сме в Харпа и Арена Запад, в Мършис може когато не е мач на Арсенал или когато синчето на Бранко се спомине.
Е ако 5.35 ви изглежда висок бал за УНСС..не знам![]()
Последно редактирано от KumchoValcho : 09-07-2014 на 07:10
^^ Какъв висок, бе? Нали колегите казват, че като са влезли в университета, ректора е длъжен да осигури общежитие за всеки. Смях.
"Щастливите хора сигурно не са тези, които имат всичко и най-хубавото, а тези, които извличат най-хубавото от това, което имат. Животът не е въпрос как да преживееш бурята, а как да танцуваш в дъжда!"
Аз с 5.5 не знам дали ще имам общежитие,заеби...
УНСС нямат за всички,защото са алчни за семестри,за такси и само още студенти,пък после нека спят по пейките хората.Това и за СУ се отнася. Само в моя блок има сигурно 10 стаи,които се използват за склад на легла,за препарати и такива щуротии. Влизала съм и се чудя с кой акъл,като на достигат места не вземат и не ги изхвърлят тия боклуци,та да освободят места-говоря за парчета от легла и ракли,които трябва все някога да се изгорят..А пък да не говорим,че половин етаж(някъде към 5-6 стаи) се води "хотел" и ремонтирани апартаменти(2+1) се ползват веднъж в годината и си седят така. Май им трябва една чистка на СБО-то.
Хората понякога не забелязват как плаче през ноща този,който върви в живота смеейки се!
Абе на УНСС им е объркана цялата система с тези общежития. И не мисля, че е защото са алчни, ами защото просто не са длъжни да осигуряват общежития на всеки. Пък и повечето дори не заслужават. Хора, които са направили усилие, изкарали са добра оценка и се борят, едва ли не, са наравно с хора, които дори пръстта не са си мръднали. Аман вече от шмекери. И ще ми казват после аз съм завършил еди къде си, с математика влязох, как няма да ми осигурят общежитие... Наглост.
"Щастливите хора сигурно не са тези, които имат всичко и най-хубавото, а тези, които извличат най-хубавото от това, което имат. Животът не е въпрос как да преживееш бурята, а как да танцуваш в дъжда!"
Аз още от сега на какво се нагледах. И вече се възмущават всички как второ класиране било края на семптември, после разменните октомври, и те къде щели да живеят през това време. Ами, това не се мисли в последният момент. Как можело УНСС да се гаврят така със студентите, какво е това нещо?! Уааааааааау.
Дадада
Не знам защо чак сега се сетиха, аз това от началото го взимах предвид. Абе тъпотия![]()
И ако не знаеш освен групите за потоци, групи, общежития, има още групи за купони, за кафета /подчертавам/ , за партита на УНСС в различните дискотеки. Просто... да.![]()
Нещо такова, да.![]()
Не сте прави и двамата за някои неща, които изписахте.
От една страна Ви подкрепям, че на това време и този хал, в който сме в момента е България е невъзможно да се подсигури покрив за абсолютно всички студенти от университета в общежитията. Да не говорим и за самото им състояние в което са. Едва няколко блока (според мен) са съобразени с нуждите на един нормален човек и са ремонтирани, а не дупки.
От там нататък - това делене на умни-глупави, еди кой си изкарал повече, еди кой си по-малко. Ами нали се сещате, че това все пак е УНСС, колкото и тъпо да изглежда казано от моята уста... на кандидат-студентските изпити предполагам абсолютно всеки се е натъквал на хора, които са преписвали и съответно на такива, които са се мъчели да направят нещо сами. Никога не може да сте сигурни на кой, какъв му е умствения капацитет, само заради оценки. Затова и не се чувствайте горди едва ли не от факта, че сте успели да се класирате за общежитие. Ще цитирам кака Хайди - "Един ден си в играта, на следващия не си". Надявам се да ме разберете какво имам предвид.
Чакъров, благодаря ти още веднъж за полезната информация. И извинявай, че те изтормозих :Д :*
"Ви" се пише с главна буква, когато е уважителна форма към 1 човек. За двама или повече се пише с малка
/ANYWAY
нз коя е хайди, но аз първия път изкарах ниски оценки (около 5). И се запитах - ще ми стигне ли тази оценка? Мога ли да си позволя квартира? Искам ли изобщо да съм на квартира? - не. Еми седнах, учих и изкарах почти пълно 6.
Който както си го направи в този случай.
Последно редактирано от KumchoValcho : 09-07-2014 на 13:42
Гледай как ми се скара.
Моя грешка, сега зацепих ;/
Иначе, Жоре не всеки е с воля като теб. На едни им стига 3, други се борят за по-високи оценки. И аз имах 5,20 на второто ЕПИ, понеже първото ми беше не пълна 5, но просто не ми се занимаваше да ходя на още изпити и останах така.
соу.. поздравления за упоритостта =)
Аз не се чувствам горда, защото няма как да не ме класират. Не стига, че държавата се подиграва с хора в моето положение, остана и УНСС да се направят. Драпам с нокти и си отстоявам своето, защото ако за нас не се погрижат, за кого? За отличниците ли? Колкото и да съм крайна, за мен не е честно в семейните общежития, например, да ми се настаняват отличници и докторанти с отличен, камоли някакви връзкари. За какво?! А пък за това, че оценката не е критерия, абсолютно си права. Знанията и интелигентността не се изчисляват в това. Но пък някой да ми се възмущава, че не го настанали, при положение, че има още 1000 човека на улицата, и само защото видиш ли бил висок бала. Толкова смехотворно. И се възмущават, сякаш не знаят точно за този хал и едва ли не излъгани останали.
Аз също имах малко над 5 на предварителният, и после отидох на редовен и изкарах 5.21. Чак и аз се изкефих. Нещо ме човъркаше, че трябва да отида на редовен и ще успея. И така и стана. Просто всеки за различно отива в този университет. Едни имат едни цели, други - други. Едни се задоволяват с малко, други с повече.
Ники, от едно се подвеждаш обаче..
"Не стига, че държавата се подиграва с хора в моето положение, остана и УНСС да се направят.. "
Там е работата, че всичко идва от много по-далече и не опира само до УНСС. Докато има хитри да цоцат отгоре, хора именно в нашето положение ще са зле. Не защото дадена институция например няма възможност да си позволи да осигури общежития за студентите, а защото просто не иска. Винаги ще има хора, които ще се оправят в живота с връзки, ще има и такива, които мама и тати ще ги бута, ще има и хора, които сами ще се борят, за да осмислят жалкото си съществуване. И не, това не бива изобщо да те впечатлява.
Поздравление за успеха и на теб
Но не те разбрах.. първокурсничка ли си, какво учиш?![]()
О, да, вече си слагам перде, гледам да си вземам от държавата това, което ми се полага и това е. По принцип съм много добра и дълго време се примирявах. Да, първокурсничка ще съм, Икономика и бизнес ще уча. А ти?![]()
Охо, супер
Това ми беше трето или четвърто желание....
Аз писах по-горе в тема, но все пак - Администрация и управление. Паднах се с доста готини хора, да не повярваш. Бях се отчаяла, да не ми пролъха на фолк още от първата лекция :Д