.
Отговор в тема
Страница 1 от 3 123 ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 74

Тема: Ислям.

Smile Ислям.

Какво е мнението Ви за религията? Бихте ли приели Аллах за ваш единствен Бог? Не мислите ли, че така всички ще имаме морал чрез службата си на Него и ще получим спасението, което всички се надяваме:

1. Когато Събитието настъпи,
    2. никой не ще възпре неговото настъпване
    3. принизяващо и въздигащо.
    4. Когато земята се разтърси в трус
    5. и планините се разломят на отломки,
    6. и станат разпиляна прах,
    7. вие ще бъдете три групи:
    8. получилите отдясно, какво ще е за получилите отдясно?; –
    9. и получилите отляво, – какво ще е за получилите отляво?; –
    10. и първенците [в богобоязливостта], те са първенците [в Рая] –
    11. тези са приближените [на Аллах]
    (СУРА АЛ-УАКИА)

Тези, които критикувате, религията - чели ли сте Коранът изобщо? И още много други въпроси, но за сега това..

Мега фен
    Може ли ни обясниш какво представлява рая според Исляма.
    Също какво го чака "праведния" мюсюлманин като отиде в рая. Какво му е обещал Аллах.
    А какво ги чака грешниците в ада.
    Мерси.

Иначе по темата не бих приел Аллах нито за единствен, нито за бог.

ПП: Да се знае, че не изпитвам враждебност към мюсюлманите.
    Последно редактирано от defender : 09-07-2014 на 19:05

Мега фен
    да си призная честно, не си падам много по четенето, макар и да съм писал повече отколкото съм чел, защото някога имах корана, и дори бях започнал да го чета, обаче така и не го прочетох целия, иначе едно нещо ми стана ясно, че от всички религии различни от християнството, юдаизма, и йеховизма, коранът е най-близо до написаното в Библията т.е. в сравнение с йога, индуизъм, шиваизъм, кришнаизъм, сикхизъм, будизъм, джайнизъм, и зороастризъм, обаче имаше някои неща в исляма, които не са според Новия Завет, който е актуалният, но противоречат на думите на истинския Господ Бог, а именно: убиването с камъни и въобще смъртните присъди, строгите наказания и въобще безпощадността, антагонизмът срещу невярващите народи и другите религии, и доста ритуалното поклонение - поне за тези знам, понеже Господ, Който получи името Исус Христос на земята, каза, че причиняването на зло ближнему дори и когато е под формата на правосъдие е също неправда, както и враждата против брата е такава, освен че и истинските поклонници на Бог трябва с Дух и Истина да Му се кланят
    Последно редактирано от npp : 09-07-2014 на 23:21

Само рязана версия на нпп ни липсваше....

Мега фен Аватара на Mary_Jane_69
    Ergh feikZzZzZzZz

Голям фен Аватара на hey.mistery
    Не.
    Нямам проблеми с това да общувам с хора изповядващи тази религия, но аз лично не бих.

Jesus made the sacrifice.

Мега фен Аватара на Mary_Jane_69
    ^qdesh li laina piich

Мега фен
    Ще бъдат обслужвани с блюда от злато и с чаши, и ще има в тях, каквото душите поискат, и каквото радва очите. Там ще пребивавате вечно. (Коран, 43:71)
    Яжте и пийте със здраве за онова, което сте вършили преди, в отминалите дни! (Коран, 69:24)

Представяте ли си в Исляма отивате в рая и почвате активно да се занимавате с ядене на всевъзможни блюда и манджи и то през цялата вечност (пробвайте това да го правите само 2-3 дни без прекъсване, камо ли във вечността и живота ви ще се превърне в ад).
    Това ли е рая на мюсюлманите, апотеоз на чревоугодието и тъпчене с блюда и то за цяла вечност.

Според някои хадиси на всеки човек в рая щяло да се дават по 3 000 000 ястия на ден и сили да може да ги изяде. Също на всеки човек в рая на ден ще се дават по 124 000 хурии (някакви особени същества) за плътски утешения и секс.

Така че пригответе за 3 000 000 ястия на ден и секс с 124 000 хурии на ден и то във вечността.

Не, мерси, това за мен е някакъв ад.

А джихадистите нямало да бъдат съдени а директно отивали в Рая.(то пък един рай)
    Последно редактирано от defender : 09-08-2014 на 10:32

Супер фен Аватара на DoctorSatan666
    Цитирай Първоначално написано от defender Виж мнението

Така че пригответе за 3 000 000 ястия на ден и секс с 124 000 хурии на ден и то във вечността.
    По-добре отколкото да седиш като ретард на някакъв облак и да свириш на арфа цяла вечност. This shit is boring as fuck. Но виж, вечно плюскане + 72 девици само за да убиваш някакви малоумни християни - това вече си е добра сделка.

Мега фен Аватара на an7raks
    ИИХААА! Вече и амуджа си имаме! Очертава се да бъде интересен двубой на цитати от библията и корана...

Мега фен
    едни нещо е сигурно, не си заслужава да се причинява зло на ближния заради ядене/пиене/консумации

"Зная и уверен съм в Господа Исуса, че нищо не е само по себе си нечисто; с това изключение, че за този, който счита нещо за нечисто, нему е нечисто. Защото, ако брат ти се оскърби поради това, което ядеш, ти вече не ходиш по любов. С яденето си не погубвай онзи, за когото е умрял Христос. Прочее, да се не хули това, което вие считате за добро, Защото Божието царство не е ядене и пиене, но правда, мир и радост в Светия Дух. Понеже, който така служи на Христа, бива угоден на Бога и одобрен от човеците. И тъй, нека търсим това, което служи за мир и за взаимно назидание. Заради ядене недей съсипва Божията работа. Всичко наистина е чисто; но е зло за човека, който с яденето си причинява съблазън." Римляни 14: 14-20

Супер фен Аватара на DoctorSatan666
    Цитирай Първоначално написано от npp Виж мнението
    едни нещо е сигурно, не си заслужава да се причинява зло на ближния заради ядене/пиене/консумации
    A aко си на круширал на някой отдалечен остров с други хора и няма какво да ядеш? Много бързо ще забравиш библии и корани, като те напъне глада.

Пффф цялия ви кодекс е просто една лицемерна шега. Много е лесно да си играеш на морален, но само докато обстоятелствата го позволяват.

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от DoctorSatan666 Виж мнението
    По-добре отколкото да седиш като ретард на някакъв облак и да свириш на арфа цяла вечност.
    Рая според Православието няма нищо общо с това и изобщо с подобни простотии. Ако рая беше нещо подобно до сега да съм се отрекъл от вярата и да съм станал сатанист

Пффф цялия ви кодекс е просто една лицемерна шега. Много е лесно да си играеш на морален, но само докато обстоятелствата го позволяват.
    Важното е, че полагаш искрено старание до колкото можеш.
    Последно редактирано от defender : 09-08-2014 на 19:12

Мега фен
    какво е според православието Раят, Дифендър ?

ПС : току-виж си ме зарибил

Мега фен
    чакай бе, никой не искам да зарибявам.

Раят и адът са начин, по който всеки от нас преживява любовта според състоянието на своето сърце.
    С две думи адът е зло сърце живеещо в среда на любов, то се чувства все едно в неестествена среда и постоянно чувство на озлобление и неудовлетворение, все едно не си в кожата си, а рая е добро сърце сродено с любовта, просто то се намира в сродна среда, което го води в състояние на вечен мир и умиротворение в сърцето.
    Или адът и рая са състояние на духа, а не на плътта.
    Последно редактирано от defender : 09-08-2014 на 19:52

Мега фен
    с риск да те обидя ; това къде го пише ? В Библията е малко по-иначе ако не греша.

ПС: не беше ли нпп този с неортодоксалните вярвания ?

Мега фен
    Ми Бог е любов бе, нали е казано, че човек като умре тялото се връща в пръстта, а духа се връща при Бог, когато душа изпълнена със зло (завист, злоба, омраза, лицемерие) се върне при Любовта то за тази душа тази среда се превръща в ад и нищо да не можеш да направиш.

Все едно капиталист да живее цяла вечност в една стая с 100 комуниста и те да са по-силни от него и той нищо да не може да ми направи.

Мега фен
    ама аз питам къде го пише това бе брат ;3 разбрах те иначе какво ми казваш. Любопитно ми е има ли го някъде черно на бяло това или е твоя интерпретация

Мега фен Аватара на RagioL
    се в някакви тъпи статии ще да го пише

нали това чете предимно господин имам 600 книжлета

Мега фен
    ами така е според Православието ако искаш не ми вярвай на мен и ходи да питаш някои богослов или свещеник, няма проблем.

Мега фен
    A aко си на круширал на някой отдалечен остров с други хора и няма какво да ядеш? Много бързо ще забравиш библии и корани, като те напъне глада.

много филми на ужасите гледаш

Мега фен
    много филми на ужасите гледаш
    Казаха ли ти го докторе, казаха ли ти го?

И да се прекръстиш на доктор Минзухар, по ти пасва на характерчето.

Мега фен
    раят е позитивното съществуване, където няма нищо негативно, наричано още живот, докато пъкълът е негативното съществуване, където е пълно със суета, разочарования, мъки и болки, и все пак може да има разлика между "Св. Град" (на съвършената любов) на истинските Светии и рая на вселенските потребители

Мега фен
    раят е позитивното съществуване, където няма нищо негативно,
    че той и злодея като върши зло се чувства позитивно, баси рая.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си