.
Отговор в тема
Страница 1 от 11 12345 ... ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 272
    Супер фен Аватара на diksi

Какво ще кажете?

"Christianity was created by some decadent and degenerated Romans as a tool of oppression, in the late Roman era, and it should be treated accordingly. It is like handcuffs to the mind and spirit and is nothing but destructive to mankind. In fact I don't really see Christianity as a religion. It is more like a spiritual plague, a mass psychosis, and it should first and foremost be treated as a problem to be solved by the medical science. Christianity is a diagnosis. It's like Islam and the other Asian religions, a HIV/AIDS of the spirit and mind." -Vikernes, Metal Crypt E'Zine, May 10, 2005

Мега фен Аватара на an7raks
    Прекалено крайни твърдения, но, да, религиите са за това - да направляват масите и да ги правят удобни.

Мега фен
    Християнство (говоря за Православието, а не за разните там секти) може да подтиска само неразбиращите го и само тези, които материалното им се е превърнало в смисъл и цел на живота и неговото придобиване т.е. един вид паразити.
    Отделно не виждам защо трябва християнството да се третира като подтисничество след като то не принуждава никой насила към него, а се опира на вяра и свобода на воля и избор. Който не вярва, ми да си живее как си иска.

Цитирай Първоначално написано от an7raks Виж мнението
    Прекалено крайни твърдения, но, да, религиите са за това - да направляват масите и да ги правят удобни.
    По-интелигентните хора трябва да знаят, че да се спазват някои норми на поведение е неоходимост и е в техен плюс, и че съобразявайки се с гореспоменатите - не ставаш по-малко свободен.
    Но тук идва ред да спомена не дотам въоръжените с интелект, които дефинират свободен съм като правя каквото си искам, на такива се насажда религията и по-скоро страх от Бога.

В духа на казаното - религията спира глупците /не всички/, които иначе "правят каквото си искат"
    говоря за извращения от сорта на блудства, кръвосмешения и пр

В заключение - религията става въпрос на необходимост, когато има дефицит на интелект.

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от diksi Виж мнението

религията спира глупците /не всички/, които иначе "правят каквото си искат" говоря за извращения от сорта на блудства, кръвосмешения и пр
    Кажи го това и на Фройд според, който и любовта децата към родителите е било всъщност подсъзнателно желание за кръвосмешение. Ей, колко е глупав тоя Фройд и е атеист да го ева.

Цитирай Първоначално написано от defender Виж мнението
    Кажи го това и на Фройд според, който и любовта децата към родителите е било всъщност подсъзнателно желание за кръвосмешение. Ей, колко е глупав тоя Фройд и е атеист да го ева.
    нещата, които изброи не правят Фройд глупав

Мега фен
    християнството наистина беше пълно с разни отклонения/ереси, обаче това не означава, че другите популярни вероучения/вероизповедания са по-добри от него, но по-скоро то е най-добрата религия от всички(те) такива, защото християните се опитват да следват Новия Завет повече от останалите, който (завет) е 100% Праведният

общо взето, не отричам, че човек трябва да вярва в нещо

Цитирай Първоначално написано от npp Виж мнението
    християнството наистина беше пълно с разни отклонения/ереси, обаче това не означава, че другите популярни вероучения/вероизповедания са по-добри от него, но по-скоро то е най-добрата религия от всички(те) такива, защото християните се опитват да следват Новия Завет повече от останалите, който (завет) е 100% Праведният
    Искаш да кажеш, че Християнството е най-малкото зло?
    Защо трябва да избирам най-малкото зло, вместо доброто?
    Не съм чул някой да е умрял в името атеизма или агностицизма, докато има бая сведения за УБИТИ в името на Християнството...

If anyone of you had ever seen yhe type of change the holy bible can bring to a person you wouldnt be expressing such opinions.
    It is ridiculous to say christianity is evil or the bible is evil tho its a fact that many and I sau again many morons and fools throughout tje yearsvhave interpreted It wrong and done bad things because of it but you cant blame christianity for It because its tje word of god its pure light and if you were to die now and ressurect infront of god and he had not left you the bible but condemned you for all yhe sins youve done it wouldnt be fair to you hence why god left the book not only that but he sent his son to die for you so why such words against christianity?and why wouldnt bulgarians believe in it when you even had a prophet named baba vanga I dont get it ....also those who dont believe in the bible look stupid to me cos not only have I been granted supernatural powerrs by a spirit ive seen and talked to the devil in person...
    therw is your proof but as always it requires faith qhich fools and morons dont have.read on qhat is said about fools in the bible and youll know more about the author of the quoye in the OP

Мега фен
    Искаш да кажеш, че Християнството е най-малкото зло?
    Защо трябва да избирам най-малкото зло, вместо доброто?
    Не съм чул някой да е умрял в името атеизма или агностицизма, докато има бая сведения за УБИТИ в името на Християнството...
    лесно е да си просто противник на християнството, но защо да не се допринася за развитието на правилната вяра по мирен път?!, защото ако има проблем, трябва ли всеки да се цепи от християнството за да воюва против него вместо понасяйки си "кръста" да (за)свидетелствува с добрата изповед пред тях?!, как иначе проблемите ще се решат ако всеки (предпочита да) се предава на враждебност и антагонизъм?!

Защо да се боря за развитието на една заблуда, в която не вярвам?

Защо да се боря за развитието на една заблуда, в която не вярвам?
    You obviously dont believe in virtues hence why you called it that so then I will answer your question
    Do it so you gain eternal life and not burn in the lake of fire.

Шпрехай ми на български...

Ok I will use my translatir here too from now on.

“Що е добро? – Всичко, от което в човека нараства усещането за сула, волята за власт, могъщество.
    Що е лошо? – Всичко, което произлиза от слабостта.
    Що е щастие? – Усещането за увеличаващата се сила, власт, усещането, че е преодоляно ново препятствие.
    Не удовлетворение, не – повече сила, повече власт! Не мир – война; не добродетел, а доблест…
    Нека гинат слабите и уродливите! – това е първата заповед на нашето човеколюбие. Трябва да им се помага да гинат.
    Кое е по-вредно от всеки порок? – Да се съчувства на слабите и сакатите – християнството…”

Мега фен
    Нека гинат слабите и уродливите! – това е първата заповед на нашето човеколюбие. Трябва да им се помага да гинат.
    Кое е по-вредно от всеки порок? – Да се съчувства на слабите и сакатите – християнството…”
    Нали една от догмите на демокрацията и глобализацията е толерантността.

Нали една от догмите на демокрацията и глобализацията е толерантността.
    Мисля, че човек трябва да се информира и сам да избира в какво да вярва и на какво да служи.

Мега фен
    ми и аз така мисля

ти например в какво вярваш и на какво служиш

Супер фен Аватара на DoctorSatan666
    “Що е добро? – Всичко, от което в човека нараства усещането за сула, волята за власт, могъщество.
    Що е лошо? – Всичко, което произлиза от слабостта.
    Що е щастие? – Усещането за увеличаващата се сила, власт, усещането, че е преодоляно ново препятствие.
    Не удовлетворение, не – повече сила, повече власт! Не мир – война; не добродетел, а доблест…
    Това от Ницше ли е?

Btw готин аватар

Цитирай Първоначално написано от DoctorSatan666 Виж мнението
    Това от Ницше ли е?

Btw готин аватар
    Антихрист, да
    мерси

ми и аз така мисля

ти например в какво вярваш и на какво служиш
    В/на много малко неща, главно себе си. Понякога не, вярвам в силата на доброто, понякога вярвам, че и тя не е вечна. Като последната формула важи за всичко само замествам съществителното.

Мега фен Аватара на Mary_Jane_69
    таз дикси кво ми краде картинките от фб :С
    От друга страна, всеки предполагам е чувал "силата на позитивното мислене", а доколко работи е преценка на индивида, както и като цяло вярата в нещо. По-добре е да вярваш във възможностите и процентите им на вероятност да се случат. И мен ми се ще да летя, ама тц.

Цитирай Първоначално написано от Mary_Jane_69 Виж мнението
    таз дикси кво ми краде картинките от фб :С
    От друга страна, всеки предполагам е чувал "силата на позитивното мислене", а доколко работи е преценка на индивида, както и като цяло вярата в нещо. По-добре е да вярваш във възможностите и процентите им на вероятност да се случат. И мен ми се ще да летя, ама тц.
    Според законите на аеродинамиката мъхестата пчела не може да лети. Тя обаче не го знае и си лети без проблем.
    idd

Мега фен Аватара на Mary_Jane_69
    HEHEHHHEHAHAHAHHEHEHEHEHEH
    awe ima qki cici sqq

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си