да си призная честно, не си падам много по четенето, макар и да съм писал повече отколкото съм чел, защото някога имах корана, и дори бях започнал да го чета, обаче така и не го прочетох целия, иначе едно нещо ми стана ясно, че от всички религии различни от християнството, юдаизма, и йеховизма, коранът е най-близо до написаното в Библията т.е. в сравнение с йога, индуизъм, шиваизъм, кришнаизъм, сикхизъм, будизъм, джайнизъм, и зороастризъм, обаче имаше някои неща в исляма, които не са според Новия Завет, който е актуалният, но противоречат на думите на истинския Господ Бог, а именно: убиването с камъни и въобще смъртните присъди, строгите наказания и въобще безпощадността, антагонизмът срещу невярващите народи и другите религии, и доста ритуалното поклонение - поне за тези знам, понеже Господ, Който получи името Исус Христос на земята, каза, че причиняването на зло ближнему дори и когато е под формата на правосъдие е също неправда, както и враждата против брата е такава, освен че и истинските поклонници на Бог трябва с Дух и Истина да Му се кланят