Аурисе ти беше ли активен когато дефенди само мрънкаше тая цифра, като аргумент без покритие?
Не ми се вижда по-напреднал от тогава.
затова казахме "където няма нищо негативно", иначе не би бил рай, защото дори и ако само за една от душите там съществуването е (макар и в малка степен) негативно, тогава няма да бъде истински рай, ето защо в книгата Откровение 21:27 пише, че в него никак няма да влезе нещо нечисто, нито някой, който докарва/върши мерзост на Светото място или лъжепророкува
Последно редактирано от npp : 09-08-2014 на 22:37
Що бе, всичко е възможно...
Представи си след няколко години те вербува някоя секта, изпратят те в друга държава, самолета пада на необитаем остров - трябва да ядеш нещо.... съвсем не е изключено да е стрюардесата![]()
И тогава ще трябва да извършиш зло, за да се наядеш.
----( Ясно ми е, че не точно това имаше предвид - по принцип тези две действия съвсем не е необходимо да вървят "ръка за ръка", но пък варианта да са събрани заедно, наложи едно малко буквалистично отклонение, което беше съвсем оправдано, предвид това, което исках да кажа.(Току-що направих отклонение заради отклонението - Отклосепшън wtf ))----
И може би тогава ще разбереш, че в крайна сметка поведението ти е въпрос на състояние (на нещата) и мотивация, не на някакви религиозни филми и правила, които си набиваш постоянно, само щото били казани в книжката някакви 2000 годишни шарлатани.
И може би чак тогава ще ти просветне, че моралът, нормите, правилата (и особенно дразнещо-менторското им изобилие в религиозните текстчета) не е нищо повече от глупост натрупвана от хиляди години невежество, безизходни ситуации, нерешени отношения и борба на интереси. И ничия "възвишена" интерпретация, призована да установи правилата в човеко-мравуняка, няма каквато и да е стойност, всичкото е пошла лигавня и лицемерие; скалъпени филми от/за филмиращи се хора; бълвоч от евтина помпозност, разчитащ на нуждата от лесни отговори и на балъците, склонни към необмисляне при прескачането между заключения.
Последно редактирано от DoctorSatan666 : 09-08-2014 на 23:38
Последно редактирано от defender : 09-09-2014 на 10:21
Не всеки може да е точно като тях, но поне всеки може да се самопринуждава към добро според силите си.
А след време може и самопринуждението да отпадне от само себе си или да изиска все по-малки усилия, защото човек сам ще се убеди, че точно това е полезното и правлиното за него, а не това първосигнално, което му се е струвало преди това, то е била само привидно на правилно.
Това е излизане извън бариерата, а не смешните бариерки на ДокторМинзухар666
Че с какво ни е помогнал Христос, като е увиснал на кръста? На кого е направил добро с това? Още повече, той е знаел, че ще възкръсне, тогава защо да го възприемаме като "саможертва" и "мъченичество"?
Ми като ти е интересно чети, а не само да правиш плитки опити да ми се заяждаш. Вижда се че хал хабер си нямаш в тази материя за какво говориш, но за сметка на това не ти пречи да правиш фундаментални изводи (страшно рационален си). Ти си май от тези хора дето разбират от всичко.
Не, аз не разбирам и питам, ама ти ми обясняваш да чета библията, за да се уверя в истинността й....
а тъй като виждам, че сте задръстенячета и сигурно дори си нямата представа какво означава да вършиш добро.
То да вършиш добро не означа да си безрасъден, безотговорен към себе си и прост. Не означава например когато видиш на улицата някой джихадис или друг накъв злодей да ходиш да ги прегръщаш щото си добър или да си подариш къщата на някой щото си бил добър и ти да живееш в мизерия и да умреш (но ако си уверен, че ще можеш да се справиш и без къщата си и ще можеш да спечелиш пари да живееш, то можеш ако искаш и да я подариш на някой който не може като тебе и не е толко кадърен), или щото си добър да помагаш в злите дела на престъпника, доброто също изисква да сте предпазливи и разсъдителни.
А не някакви розови тъпи прасета на доброто.
Последно редактирано от defender : 09-09-2014 на 12:18
ДокторСатан666, кажи нещо бе, без да чуя твоето специализирано мнение живота не е същия.
ако наистина мислиш, че нямаме отговор на твоите супер въпроси и християнството продължава да съществува над 2000 години определено не мислиш правилно. Май някой много на сериозно гледа на себе си и на въпроси си.
ПП: Добре, айде, твоите въпроси успяха да разбият философията на религиите. супер си.
Последно редактирано от defender : 09-09-2014 на 12:37
Ами, продължавам да не получавам смислени отговори, а нападки...
Има религии, съществували много повече от 2000 години, които отричаш без да обясниш защо.
длъжен ли съм ти с нещо,
хихи, добър, в моята кожа ли си или в моята глава или в моя живот, че да ми говориш така.
Нека аз си реша пред съвестта си.
Няма така да говориш на ближния си, ве, боклук! Ще те чукат дяволите цяла вечност! Лично нпп и оня чуждоезичния проповедник ще го уредят.
хаха, определено си оригинален, кефиш