.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 25 от общо 27

Hybrid View

Ето и една статия, написана от лекар и даваща няколко доста интересни примера за различното влияние на веществата върху човешкия и животинските организми

http://www.aerzte-gegen-tierversuche...s-the-question

Цитирай Първоначално написано от Ewok Виж мнението
    Често съм се замисляла за тези тестове и според мен е много ок да се правят тестове върху хора срещу, разбира се, подписан договор, адекватно заплащане и запознаване с рисковете. Нали правят и такива тестове на лекарства? Още повече, че гледах по някакво детско филмче (тук не мога да говоря убедено, понеже не знам дали наистина е било така) за първите ваксини срещу бяс и подобни - ваксините за хората са били изпробвани на хора (дори мисля че откривателят, някакъв известен французин, я е тествал върху себе си), а ваксините за животни са били тествани върху животни. Трябва да има някаква справедливост.
    Точно пък от теб не съм очаквал толкова плоско мнение. Значи ще се правим на много извисени и ще искаме да спрем насилието върху животни, а ще насърчаваме извършването на същите неща върху хора? Това май не е много хуманно. Пределно ясно е какъв ще е резултатът от подобна дейност - хора с нисък социален статус ще се възползват от 'лесните' пари. Ама за какво адекватно запознаване с рисковете говорим при самотна майна на 3 деца с минимална заплата? И нямям представа защо изобщо намесваш лекарствата - те се правят да действат специфично за човешкия организъм. Не че козметика не е само за хора, но очевидно има хора много по-квалифицирани от нас, които са преценили, че тест, извършен върху животно, би бил релевантен.

Цитирай Първоначално написано от ayaska Виж мнението
    Ето и една статия, написана от лекар и даваща няколко доста интересни примера за различното влияние на веществата върху човешкия и животинските организми

http://www.aerzte-gegen-tierversuche...s-the-question
    Наистина ли аргументът ти идва от сайт с банер 'Doctors against animal experiments Germany'?

Да и не виждам какво странно има в банера. Хората са завършили медицина и имат съответната квалификация и степен. Факта че са против тестовете върху животни може да бъде само похвален.

Мега фен Аватара на Ewok
    Град
    The Moon of Endor
    Цитирай Първоначално написано от JesusHatesYou Виж мнението
    Точно пък от теб не съм очаквал толкова плоско мнение. Значи ще се правим на много извисени и ще искаме да спрем насилието върху животни, а ще насърчаваме извършването на същите неща върху хора? Това май не е много хуманно. Пределно ясно е какъв ще е резултатът от подобна дейност - хора с нисък социален статус ще се възползват от 'лесните' пари. Ама за какво адекватно запознаване с рисковете говорим при самотна майна на 3 деца с минимална заплата? И нямям представа защо изобщо намесваш лекарствата - те се правят да действат специфично за човешкия организъм. Не че козметика не е само за хора, но очевидно има хора много по-квалифицирани от нас, които са преценили, че тест, извършен върху животно, би бил релевантен.

Еми хубаво, нека хората с нисък социален статус да се тестват. Пак казвам - срещу запознаване с рисковете и заплащане (или някакъв друг вид компенсация), всеки си има глава на раменете и си преценява. Животните кой ги пита? Те са принудени да стоят и да търпят.
    "но очевидно има хора много по-квалифицирани от нас, които са преценили, че тест, извършен върху животно, би бил релевантен." това също не е много вярно, защото все още не се знае дали ефектът е еднакъв върху животни и хора.
    Последно редактирано от Ewok : 09-08-2014 на 15:58

anonymous895156
    Guest
    Цитирай Първоначално написано от Ewok Виж мнението
    Еми хубаво, нека хората с нисък социален статус да се тестват. Пак казвам - срещу запознаване с рисковете и заплащане (или някакъв друг вид компенсация), всеки си има глава на раменете и си преценява.
    Когато баба ти със 180 лева пенсия се види принудена да замести лабораторната мишка Минка в тестовете на новата спирала на Макс Фактор, за да си купи хляб, и очите й се разтекат, тъй като тя е първият обект по трасето, вместо някое животно, тогава ще си говорим за релевантност.
    Забраната да се тестват нови лекарства, които могат да те излекуват от нещо страшно, гримове, парфюми и т.н. върху животни, само защото бялото зайче, което и без това би умряло в подобни мъки в дивата природа, не може да каже "съгласен съм, къде да подпиша?", е крайно неизгодно както за потребителите, така и за производителите, които просто ще използват някоя от многото вратички в закона и пак ще тестват продуктите си върху мишки. Прогресът изисква жертви, ако искате те да са главно от човешка страна - ок.

А цялата пропаганда с вивисекцията се спонсорира от маркетинговите отдели на компании, които се пишат за екологично чисти и animal-friendly и си правят евтин пиар на гърба на фейсбук страници като PETA, Greenpeace и т.н.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си